Aziz günal 8 Aralık 2015 Paylaş 8 Aralık 2015 Arkadaşlar herkese günaydın öncelikle. Geçen hafta 2005 Focus mk2 Trend Benzin/LPG li araç aldım. Ancak sebebini çözemediğim bir kaç husus var. Alt takım tablalar ve rotlar elden geçti rot ayarına girdi. 1.Dönüşlerde direksiyon kendini istekli şekilde toplamıyor 2.Bozuk yolda yavaşlarken durmaya yakın anlarda yolun durumuna göre direksiyon sağa ya da sola doğru çeyrek tura yakın kendisi dönüyor. 3. Direksiyon önceki araçlarıma göre daha sert (focus 1 , focus 3 , punto, hyundaı accent e göre) Neden olabilir sizce? Yorum bağlantısı
Misafir 8 Aralık 2015 Paylaş 8 Aralık 2015 Kuvvetle muhtemel direksiyon kutusundan kaynaklanıyor. Yorum bağlantısı
Misafir 8 Aralık 2015 Paylaş 8 Aralık 2015 Bende oyumu direksiyon kutusundan yana kullanıyorum. Ankaradasınız madem, Tuncay usta ile iletişime geçebilirsiniz. Kendisi şiddetle tavsiye ettiğimiz ustadır. Yıldırımlar San. Sit 1746/1 Sk. No: 15 Şaşmaz / Ankara Tel: 0312 278 71 09 TUNCAY ÖNER : 0532 604 22 50 Yorum bağlantısı
Aziz günal 8 Aralık 2015 Yazar Paylaş 8 Aralık 2015 Teşekkür ederim ama korktum şimdi direksiyon kutusu pahalı bir parça Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu 8 Aralık 2015 Paylaş 8 Aralık 2015 Teşekkür ederim ama korktum şimdi direksiyon kutusu pahalı bir parça Bana bu rot ve kamber/kaster ayarlarının bozukluğundan geldi ancak ayarlar yapıldı diyorsanız direksiyon kutusunu kontrol ettirin. Korkacak birşey yok, tamiri yapılabiliyor. Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş 8 Aralık 2015 Paylaş 8 Aralık 2015 Ben de tamir ettirdim direksiyon kutusunu. 150 lira tornacı, 100 lira da sökme takma parası ödedim. Şimdilik sorun yok. (3 ayı geçti.) Yorum bağlantısı
Aziz günal 8 Aralık 2015 Yazar Paylaş 8 Aralık 2015 Bana bu rot ve kamber/kaster ayarlarının bozukluğundan geldi ancak ayarlar yapıldı diyorsanız direksiyon kutusunu kontrol ettirin. Korkacak birşey yok, tamiri yapılabiliyor. Ben de tamir ettirdim direksiyon kutusunu. 150 lira tornacı, 100 lira da sökme takma parası ödedim. Şimdilik sorun yok. (3 ayı geçti.) Tamirle kurtarırız inşallah. Tolgahan abinin dediği yere gitmeyi düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 8 Aralık 2015 Paylaş 8 Aralık 2015 Teşekkür ederim ama korktum şimdi direksiyon kutusu pahalı bir parça Kutunun revize işlemi yaklaşık 250-300 tl arasıdır. Yenisi ise 1200 tl + kdv gibi bir fiyatı vardı. Bende aracımda revize ettirdim,gayette iyi oldu. Yorum bağlantısı
Aziz günal 8 Aralık 2015 Yazar Paylaş 8 Aralık 2015 (düzenlendi) Kutunun revize işlemi yaklaşık 250-300 tl arasıdır. Yenisi ise 1200 tl + kdv gibi bir fiyatı vardı. Bende aracımda revize ettirdim,gayette iyi oldu. Tamirden sonra düzen tutmasına sevindim 8 Aralık 2015 tarihinde Aziz günal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ozan Kılıçaslan 8 Aralık 2015 Paylaş 8 Aralık 2015 Şayet Tuncay Usta'ya giderseniz ve memnun kalırsanız bir fordcu olarak ben de gitmeyi düşünüyorum araçta ufak tefek problemler var. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Aralık 2015 Paylaş 8 Aralık 2015 daha iyi bir rot ayar makinasında bktırın. özelikle sağ sol salıncak duruş farkına Yorum bağlantısı
Misafir 9 Aralık 2015 Paylaş 9 Aralık 2015 Tamirden sonra düzen tutmasına sevindim Usta önemli ama. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Aralık 2015 Paylaş 9 Aralık 2015 Şayet Tuncay Usta'ya giderseniz ve memnun kalırsanız bir fordcu olarak ben de gitmeyi düşünüyorum araçta ufak tefek problemler var. Size bir memnuniyet mi lazım? http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/225360-servis-ve-usta-%C3%B6nerileriniz-ankara/ Konuyu lütfen inceleyin, Yorum bağlantısı
Aziz günal 10 Aralık 2015 Yazar Paylaş 10 Aralık 2015 Usta önemli ama. Size bir memnuniyet mi lazım? http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/225360-servis-ve-usta-%C3%B6nerileriniz-ankara/ Konuyu lütfen inceleyin, Ustayı aradım. Sorunumu anlattım Direksiyon kutusunu söküp Direksiyoncuya göndereceğini söyledi. Ben de sadece direksiyon kutu tamiri yapan bir kaç yeri arayıp ortalama bir fiyat aldım.(Tamiri 250-300 tl çıkması500- 600 tl civarında) Diyeceğim şu ki, Usta söküp takma parası 100-150 tl alacak. Bunun yerine direkt olarak direksiyoncuya gitmek daha mantıklı geldi siz ne dersiniz daha iyi bir rot ayar makinasında bktırın. özelikle sağ sol salıncak duruş farkına Hocam iyisini kötüsünü bilmiyorum. Bi lifte çıkardılar iki tekere de bir alet bağladılar onu da bir kabloyla bilgisayara bağladılar. Sonra terazi gibi bir şey taktılar değerleri sabitlediler alt takımı kontrol edip tamam deyip gönderdiler. Ama araştırmalarıma göre sorun büyük ihtimalle kutuda. Yorum bağlantısı
Misafir 10 Aralık 2015 Paylaş 10 Aralık 2015 Ustayı aradım. Sorunumu anlattım Direksiyon kutusunu söküp Direksiyoncuya göndereceğini söyledi. Ben de sadece direksiyon kutu tamiri yapan bir kaç yeri arayıp ortalama bir fiyat aldım.(Tamiri 250-300 tl çıkması500- 600 tl civarında) Diyeceğim şu ki, Usta söküp takma parası 100-150 tl alacak. Bunun yerine direkt olarak direksiyoncuya gitmek daha mantıklı geldi siz ne dersiniz Hocam iyisini kötüsünü bilmiyorum. Bi lifte çıkardılar iki tekere de bir alet bağladılar onu da bir kabloyla bilgisayara bağladılar. Sonra terazi gibi bir şey taktılar değerleri sabitlediler alt takımı kontrol edip tamam deyip gönderdiler. Ama araştırmalarıma göre sorun büyük ihtimalle kutuda. Telefonla olmaz derim. Tuncay usta şart değil iyi bir ustaya gösterin. Herşeyden önce nokta atışı arıza tespiti diyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Aralık 2015 Paylaş 11 Aralık 2015 Ustayı aradım. Sorunumu anlattım Direksiyon kutusunu söküp Direksiyoncuya göndereceğini söyledi. Ben de sadece direksiyon kutu tamiri yapan bir kaç yeri arayıp ortalama bir fiyat aldım.(Tamiri 250-300 tl çıkması500- 600 tl civarında) Diyeceğim şu ki, Usta söküp takma parası 100-150 tl alacak. Bunun yerine direkt olarak direksiyoncuya gitmek daha mantıklı geldi siz ne dersiniz Direksiyon kutu tamircisi,sökme ve takma işi ile uğraşmaz. Yorum bağlantısı
ibrahim güçlü 3 Ocak 2016 Paylaş 3 Ocak 2016 Bende de direksiyonu sağa doğru çevirirken cırt diye ses geliyor çok hafif şekilde bunun sebebi direksiyon kutusu olabilir mi Bu direksiyon kutusu arızası nasıl anlaşılıyor bi bilen varsa söylesin lütfen Yorum bağlantısı
Uğur Şahinbaş 1 Kasım 2016 Paylaş 1 Kasım 2016 Hort...Kronik sorun benim araçta da baş gösterdi. Sağa dönerken direksiyonun hemen iç kısımda tak tak diye metal sesi geliyor. Ayrıca bir hafta önce 35mm yay taktırdım. Arabada yolda gezinme sorunu oluştu. Hele yağmurda resmen sağa sola kayiyorum. Uzun düz yolda direksiyonu anlık kontrol etmem gerekiyor. Bu sorun yay değişiminden önce yoktu. Direksiyon kutusunda malum sorun var da yay değişim sonrası neden araba gezinir yol tutmaz? Yorum bağlantısı
Recommended Posts