İçeriğe Yönlendir

Çözülemeyen Direksiyon Tıkırtısı Ve Esp Sorunu Ve Diğer Sorunlarım

Arman Güney

Recommended Posts

Arman Güney

Aracım 2006 ghia x benzinli otomatik. Son 3 haftadır aracımı yenileme maceram bitmek bilmiyor değerli abilerim. Bir sorunu hallettikten sonra ustalar başıma yeni yeni sorunları çıkartıyorlar.

1.5 yıldır bozuk direksiyon kutusu ile dolaştım en sonunda yenilemeye karar verdim. Yeni bir direksiyon kutusu aldım taktırdım ve herşey başladı. Hala direksiyonun tıkırtısı devam ediyor üstüne üstlük SESP ışığı arıza vermeye başladı. Ne yaptılar ise kaç ustaya gittik ise çözemedik. Hata kodu olarak 1. ve 2. direksiyon açı sensörleri arıza veriyor. Nasıl üstesinden gelebileceğimi bilemiyorum. Direksiyonda ellemedikleri yer kalmadı. en sonunda elektrikçi biri halledeceğini söyledi. Sizin fikirleriniz nelerdir nasıl bir yol izlemeliyim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Açı sensörleri tekerleklerdedir. ESP'nin çalışmamasının da sebebi budur zaten.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Bu kadar inatçı ESP arızası, sensör hatası  hele de direksiyon kutusu değişimi sonrası ise elektrik sistemi ile alakalı olma ihtimali yüksek. Dedikleri gibi iş iyi bir elektrikçide biter diye düşünüyorum. Tıkırtının devam etmesi konusunda bir fikrim yok. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt

Direksiyon tıkırtısı, özelikle bozuk ve stabilize yollarda direksiyona vurma şeklinde mi? Direksiyon bilyası dağılmış olabilir, direksiyonun altına eğilip direksiyon milini salladığınızda tıkırtı devam ediyorsa sorununuz büyük ihtimal bilyadan kaynaklıdır. 100 TL gibi bir rakama herhangi bir direksiyon tamircisinde sorunu halledebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Arman Güney
(düzenlendi)

deneyimleriniz benim için çok önemli . Aynı gün direksiyon kutusu, rot başları, z rotları, viraj lastikleri, ve lastikleri komple değiştmiş ve rot balansa girdi. 2 gündür uğraşıyoruz ama sıkıntı çözülemedi. Sizce izlemem gereken yol nedir. ESP çözülecek gibi ancak bu sireksiyon tıkırtısı beni çok rahatsız ediyor. Arabamdan çok soğudum. Halbuki 1 aydır 5000 bin tl masraf yaptım sıfırlamak adına. tek istegim sessiz ve konforlu araç sürmekti:((

evet direksiyon tıkırtısını elimde hissediyorum. ve genelde bozuk yollarda ve batmanda genelde her yer bozuk bu aralar... direksiyon tamircisine uğrayacam. gerçi oraya uğramıştık mafsalı falan kurcaladı biraz sorun yok dedi bilmiyorum gene gidip soralım. tşk ederim bu arada

Direksiyon tıkırtısı, özelikle bozuk ve stabilize yollarda direksiyona vurma şeklinde mi? Direksiyon bilyası dağılmış olabilir, direksiyonun altına eğilip direksiyon milini salladığınızda tıkırtı devam ediyorsa sorununuz büyük ihtimal bilyadan kaynaklıdır. 100 TL gibi bir rakama herhangi bir direksiyon tamircisinde sorunu halledebilirsiniz.

tarihinde Arman Güney tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Sani; benim bildiğim açı sensörü direksiyondadır, en azından mercedeste direksiyonda ;) 1 numaralı edavat :)

Konuda bu http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/244396-mercedes-w203-c-serisi-direksiyon-ve-sinyal-kolunun-s%C3%B6k%C3%BClmesi/#entry1978314

onkapak.jpg

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sani; benim bildiğim açı sensörü direksiyondadır, en azından mercedeste direksiyonda ;) 1 numaralı edavat :)

Konuda bu http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/244396-mercedes-w203-c-serisi-direksiyon-ve-sinyal-kolunun-s%C3%B6k%C3%BClmesi/#entry1978314

Abi araçtan araca değişebiliyor. Renault'larda tekerlerde mesela. Ford'larda da öyle biliyorum.

Yorum bağlantısı
Arman Güney

Abi araçtan araca değişebiliyor. Renault'larda tekerlerde mesela. Ford'larda da öyle biliyorum.

netten araştırdım tıkırtı burcu olabilirmiş

Yorum bağlantısı
Arman Güney

sorunum çözülmedi hala frende tutmuyor üstelik.. yardımcı olabilecek kimse yokmu acaba

Yorum bağlantısı

Esp abs sensorunden veri alir. Abs ile ilgili bir sorun olabilir. Aracin yuruyenine islem yapilirken baglantiya zarar vermis ya da soketlerde problem olusmus olabilir.

Saygilarimla,

Yorum bağlantısı
Arman Güney

Esp abs sensorunden veri alir. Abs ile ilgili bir sorun olabilir. Aracin yuruyenine islem yapilirken baglantiya zarar vermis ya da soketlerde problem olusmus olabilir.

Saygilarimla,

tşk ederim bilgileriniz için. elektrikçi direksiyoncu ve rot balansçı sorunu çözmedi... direksiyonda zaten tuhaflık var. sıfır direksiyon kutusu hala tıkırtı çıkartıyor. inşallah bu sorunu çözeceğim

Yorum bağlantısı
Fedai Özoğlu

ESP açı sensörü bir çok araçta olduğu gibi direksiyonda olması gerekir. Bence tüm sorunlarının kaynağı aynı yerde.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Alper Doğan

rot ile ilgili bir sıkıntı değil hocam. o konuyu baştan sona okudum. çünkü araç balata ve direksyon kutusu değişiminden sonra rota girdi. sonra bir daha ben kendim özel soktum arabayıı. ama düzelmedi.

Esp ile ilgili hata kodu veriyormu?
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

netten araştırdım tıkırtı burcu olabilirmiş

Tikirti burcu kutu icinde oluyor

Bide arac icindeki kisma bakin hic bir sey den bi sorun yoksa amortisor deki bilyalari degistirin sorun duzelir

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...