İçeriğe Yönlendir

Patlama Sesi :)

Orhan Aksakallı

Recommended Posts

Orhan Aksakallı

Araba ateş ediyo dedikleri bu olsa gerek ...

Aynen abi de bunu nasıl yapıyolar acaba :)

Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Dikkat edersen bu sese sahip araçların hiçbiri standart değil. Bu sistemin adı anti lag veya misfire sistemi olarak geçiyor. Sistem özetle turbonun boşalmasını önlemek amacı ile zengin hava-yakıt karışımı yaratıp ateşlemeyi olabildiğince geç yapıyor.Silindir dışında egzoz manifoldunda patlayan yakıtın yarattığı basınç Şoför ayağını gazdan çekse bile turboyu sürekli dolu tutuyor. O alevler egzostta yanan yakıtın alevleri. Cadde kullanımı için uygun değil çünkü turbo pallerini çok kısa sürede yıpratıyor. Parası olan yaptırıyor tabi :) Genelde yarış araçlarında kullanılıyor. Mesela wrc yarışlarında start anında araçları inceleyebilirsin.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Orhan Aksakallı

Dikkat edersen bu sese sahip araçların hiçbiri standart değil. Bu sistemin adı anti lag veya misfire sistemi olarak geçiyor. Sistem özetle turbonun boşalmasını önlemek amacı ile zengin hava-yakıt karışımı yaratıp ateşlemeyi olabildiğince geç yapıyor.Silindir dışında egzoz manifoldunda patlayan yakıtın yarattığı basınç Şoför ayağını gazdan çekse bile turboyu sürekli dolu tutuyor. O alevler egzostta yanan yakıtın alevleri. Cadde kullanımı için uygun değil çünkü turbo pallerini çok kısa sürede yıpratıyor. Parası olan yaptırıyor tabi :) Genelde yarış araçlarında kullanılıyor. Mesela wrc yarışlarında start anında araçları inceleyebilirsin.

Teşekkürler :) bunu arabamda yapmak için demedım nasıl yapıyolar merak ettım :) Antı lag turbo fln ugraştırıcı şeyler Megane RS kısmet olurda alırsam ona yaparım :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu arada o ABARTI EGZOZ değil, ABARTH Exhaust'dur. Ürünün markası Abarth ama bizim şahinci kardeşlerimiz abartı egzoz olarak lanse ettiler ülkemize. Tubeless lastiği dublex dememiz gibi :)

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Taner Kültüroğlu

90'li modellerdeki motoru sağlikli steyr traktörlerin (şimdiki adi başak) egzoslarindan mavi alev fışkırır.

bizim ciftcilerimiz bunu 25yil önce keşfetmişlerdi :) :)

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Bu arada o ABARTI EGZOZ değil, ABARTH Exhaust'dur. Ürünün markası Abarth ama bizim şahinci kardeşlerimiz abartı egzoz olarak lanse ettiler ülkemize. Tubeless lastiği dublex dememiz gibi :)

:sandalye:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Furkan Egemen Akın

Adı Flame kit olarak geçer ama tofaş ve bmw grubuna yakışıyor ford a ben pek yakıştıramıyorum

Yorum bağlantısı
Orhan Aksakallı

Adı Flame kit olarak geçer ama tofaş ve bmw grubuna yakışıyor ford a ben pek yakıştıramıyorum

Ford a yapmıcam zaten megane RS gelsin ona yapıcam :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Forumda Orçun İnce var, megane rs i ateş etmese de gazdan çektiğinde bayağı çatara patara gidiyor varex i açıkken pistte :)

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Çok hoşuna gittiyse egzosun içine çatapat yapıştır, yapıştır ki basınçla çıkmasın, ısınınca çatırdasın bedavaya mutlu ol.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...