İçeriğe Yönlendir

Internet Bağlantı Sorunu

Yusuf Burak Keskin

Recommended Posts

Yusuf Burak Keskin

arkadaşlar bilgisayardan fazla anlamıyorum.masa üstü bilgisayarımda 1-2 saat internete girince internetim kesiliyor.sorun giderici ıp değişimi internetten bunlara bakıp düzeltmeye çalışıyorum fakat olmadı bi türlü.başka bir kasa takıp denedim kesintiden hemen sonra onda çalışıyor.bilgisayarın ısınmasıyla ilgili bir sorun olabilirmi?yada neyden kaynaklıdır?nasıl çözebilirizz? şimdiden teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

arkadaşlar bilgisayardan fazla anlamıyorum.masa üstü bilgisayarımda 1-2 saat internete girince internetim kesiliyor.sorun giderici ıp değişimi internetten bunlara bakıp düzeltmeye çalışıyorum fakat olmadı bi türlü.başka bir kasa takıp denedim kesintiden hemen sonra onda çalışıyor.bilgisayarın ısınmasıyla ilgili bir sorun olabilirmi?yada neyden kaynaklıdır?nasıl çözebilirizz? şimdiden teşekkürler :)

Ethernet kartınızın sürücüsünü günceller misiniz? Modeminizde bu kopma anında ADSL ve INTERNET ışıkları sabit midir?

Yorum bağlantısı
Serhad İncedere
(düzenlendi)

Ethernet kartınızın sürücüsünü günceller misiniz? Modeminizde bu kopma anında ADSL ve INTERNET ışıkları sabit midir?

1.Aynen internet kesildiğinde modem ışıklarının durumu nedir ? Bazı modemler arızalandığı zaman bu tip kesintiler yaşatıyor. İnternet gittiğinde modem ışıkları tümden sönüyorsa modemde sıkıntı vardır. 

2.İnterneti nasıl aldığınızda önemli kablolu veya kablosuz hangisi?

3.Servis sağlayıcınızla görüştünüz mü?

4.Hiçbiri değilse Hamza arkadaşımızın dediği gibi ip çakışması da olabilir. Veya servisin size verdiği port'ta sıkıntı olabilir.

tarihinde Serhad İncedere tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yusuf Burak Keskin

İnterneti kablo ile mi alıyorsunuz?

Ben acces point ile nete giriyorum.Ayni sorunu dün çözdüm. Bendeki ip çakışmasıydı.10 dk da bir atıyordu.

dbf8ec085ac81ba42363177e9122a032.jpg

Dns1:8.8.8.8 dns2: 8.8.4.4 olarak girip bi deneyin isterseniz.

kablo ıle baglanıyorum.eve gittiğimde hemen denicem bunu tesekkurler :)

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Modemin mevcut adaptörünü değiştirip denermisiniz.Birde anlattığınıza göre sorununuz yazılımsal gibi görünüyor.

Yorum bağlantısı
Yusuf Burak Keskin

1.Aynen internet kesildiğinde modem ışıklarının durumu nedir ? Bazı modemler arızalandığı zaman bu tip kesintiler yaşatıyor. İnternet gittiğinde modem ışıkları tümden sönüyorsa modemde sıkıntı vardır. 

2.İnterneti nasıl aldığınızda önemli kablolu veya kablosuz hangisi?

3.Servis sağlayıcınızla görüştünüz mü?

4.Hiçbiri değilse Hamza arkadaşımızın dediği gibi ip çakışması da olabilir. Veya servisin size verdiği port'ta sıkıntı olabilirmi

1.internette kesinti yok telefondan rahatca giriyorum.

2.kabloyla bağlanıyorum

3.bende modem kaynaklı oldugunu dusunup.servise soyledim gelip modemi değiştirmişler.sorun hala devam ediyor.ethernet kartı sorunlu olabilir demişler.

4.ıp cakısmasınıda denicem

5.yardımınız için tesekkürler :)

Modemin mevcut adaptörünü değiştirip denermisiniz.Birde anlattığınıza göre sorununuz yazılımsal gibi görünüyor.

ama telefondan giriş yapıyorum rahatlıkla.ama yazılımsal bi sorun olabılır dedıgınız gıbı.

ethernet kartı arızalı olabilir dediler ısındıgında böyle bi sorun cıkartabılırmı?

Yorum bağlantısı

İnterneti kablo ile mi alıyorsunuz?

Ben acces point ile nete giriyorum.Ayni sorunu dün çözdüm. Bendeki ip çakışmasıydı.10 dk da bir atıyordu.

Dns1:8.8.8.8 dns2: 8.8.4.4 olarak girip bi deneyin isterseniz.

Hamza yeri değil ama sen teyp sorununu ne yaptın :)

Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil

sorun pc de ya ethernet kartında yada pcnin kendisinde yazılımsal ama muhtemel ethernet,sonuçta başka kasa takıp denemişsiniz onda da sıkıntı olmadığına göre, önce elle ip verin arkadaşların dediği gibi yapın yanlız modemin markası airties ise elle ip verirken ilk satıra 192.168.2.140(burası 140 değilde 254 e kadar istediğiniz rakam olur) , orta 255.255.255.0 , son 192.168.2.1 olacak diğer modemlerde diğer arkadaşların dediği gibi yapabilirsiniz, buda olmazsa ağ bağlantılarım > Yerel Ağ bağlantısı > Özellikler > Çıkan ekranda Yapılandır > Çıkan Ekranda Gelişmiş i tıkla alttki seçeneklerden Link Speed & Dublex i seçip yan ekrandan Autodan ilk tek tek deneme yap bu şekilde de olabilir, bazen kablonun uzunluğu yada kısalığıda yapar, buda olmadı makineye format at, buda olmadı etherneti değiştir. Sıra ile deneyeceksin en son çare maddiyat ethernet kartını değiştirmek :D Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Murat Birinci
(düzenlendi)

Öncelikle Aygıt yöneticisinden ethernet kartının modelini ve markasını öğrenerek son update indirin. Sonra aygıt yöneticisinden mevcut olan driver üzerinde sağ klik yaparak aygıtı kaldır diyin. driveri da kutucuğu işaretleyerek silin. Daha sonra aygıt yöneticisinden en üstte küçük bilgisayar resmine tıklayarak donanımları tekrar taratın. Yeni donanım olarak ethernet kartını bulacak ve yüklemeye başlayacaktır. Yüklemez ise elinizde önceden indirdiğiniz güncel driveri kurun ve bu şekilde deneyin. Format ve ethernet değişimi en son çare olmalıdır.

http://i.hizliresim.com/qP2XkW.jpg

tarihinde Murat Birinci tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

1.internette kesinti yok telefondan rahatca giriyorum.

2.kabloyla bağlanıyorum

3.bende modem kaynaklı oldugunu dusunup.servise soyledim gelip modemi değiştirmişler.sorun hala devam ediyor.ethernet kartı sorunlu olabilir demişler.

4.ıp cakısmasınıda denicem

5.yardımınız için tesekkürler :)

ama telefondan giriş yapıyorum rahatlıkla.ama yazılımsal bi sorun olabılır dedıgınız gıbı.

ethernet kartı arızalı olabilir dediler ısındıgında böyle bi sorun cıkartabılırmı?

Şimdiye kadar ısınma sorunu ile çalışmamazlık yapmadığını görmedim ama her şey olabilir aynı şehirdeyiz zaten elimden geldiğince yardımcı olurum.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yusuf Burak Keskin

arkadaşlar hepinize çok teşekkürler.tüm bunları denedim ama bi düzelme olmadı.en son bir kez daha modemi kapattım açtığımda kendisi düzeldi bidaha hiç sorun yaratmadı.nasıl oldu anlamıs değilim bende :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Kullanıyorum aynı şekilde.Sani ile konuştuk ekran kartından olduguna karar verdik.Düzen tutmayacağını söylediler.Cijaz ölene kadar kullanacam artık.

Sen bakacaktın bi ara unuttun sandım rahatsız etmedim.

Rahatsizlik olurmu hic istedigin zaman yaz herzaman wallahi aklimdan cikmis kusura bakma :(
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...