Eray Yiğit 26 Aralık 2015 Paylaş 26 Aralık 2015 2011 1.6 tdci 115 hp mondeomu sabahları ilk çalıştırmada aşırı bir vuruntu,şak şak şak diye metal sesi ve sarsıntı yapıyor ve stop edecek gibi oluyor.söylediğim şeyler aracı ilk çalıştırdığımda özellikle soğuk havada aracı üç beş saat parkedip çalıştırdıktan sonrada aynı sorun var.motor biraz ısındıktan sonra kesiyor.servise götürdüm bir buçuk saat bekledik motorun soğumasını ama yapmadı soğumamıştı çünkü.bu konuda bilgisi tecrübesi olan arkadaşların bilgisine başvurmak istiyorum Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara 26 Aralık 2015 Paylaş 26 Aralık 2015 soğuk motor sesleri genelde enjektöre delalet eder. Bunun için en iyi yöntem geceden aracı servise bırakmak olacak. Yorum bağlantısı
Erdem Çağla 26 Aralık 2015 Paylaş 26 Aralık 2015 ÇÖZÜMÜ BİLDİĞİM İÇİN BÜYÜK YAZIYORUM. AYNISI SORUN KAYNIMDA VARDI 2011 MONDEOLARIN YAZILIMIN GÜNCEL DEĞİLMİŞ, 1-2 SENE SONRA GÜNCEL YAZILIM ÇIKMIŞ. BENİM ARABAYI HEMEN Y.BOSNA OTOKOÇA GÖTÜRDÜM YAZILIM GÜNCELLEDİLER DÜZELDİ. SANAYİDE ELLETMEDEN YETKİLİ SERVİSTE YAZILIM GÜNCELLETİN DÜZELİR. DEBRİYAJ AZALMIŞ VOLANT İLE BERABER 5500TLYE DEĞİŞTİRELİM DERLERSE YAPTIRMAYIN 100 TL YAZILIMA VERİN ÇIKIN. 4 Yorum bağlantısı
Eray Yiğit 26 Aralık 2015 Yazar Paylaş 26 Aralık 2015 Aşırı bir şakırtı vuruntu titreme ısındıktan sonra geçiyor ama enjektörde olabilir. Erdem bey güncellemede güncellenen nedir acaba.kayınınızda da aynı sorun kış aylarındı mı oluyordu.servise neyi güncelleyin diyecem peki.sanmıyorum burda otokoç değilde otosan var.ama yapabileceklerini sanmıyorum.bana güncelleme dene ihtimalleri yüksek.o güncelleme neyi düzentiyor ki acaba Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 26 Aralık 2015 Paylaş 26 Aralık 2015 ÇÖZÜMÜ BİLDİĞİM İÇİN BÜYÜK YAZIYORUM. AYNISI SORUN KAYNIMDA VARDI 2011 MONDEOLARIN YAZILIMIN GÜNCEL DEĞİLMİŞ, 1-2 SENE SONRA GÜNCEL YAZILIM ÇIKMIŞ. BENİM ARABAYI HEMEN Y.BOSNA OTOKOÇA GÖTÜRDÜM YAZILIM GÜNCELLEDİLER DÜZELDİ. SANAYİDE ELLETMEDEN YETKİLİ SERVİSTE YAZILIM GÜNCELLETİN DÜZELİR. DEBRİYAJ AZALMIŞ VOLANT İLE BERABER 5500TLYE DEĞİŞTİRELİM DERLERSE YAPTIRMAYIN 100 TL YAZILIMA VERİN ÇIKIN. Yazılım güncelleme ücretsiz servislerde bildiğim kadarıyla. Yorum bağlantısı
Eray Yiğit 26 Aralık 2015 Yazar Paylaş 26 Aralık 2015 Konu ücretli mi yada ne kadar olduğu değil abicim. Konu hakkında yorumun bilgin yada tecrüben varsa onu paylaşırsan sevinirim Yorum bağlantısı
Erdem Çağla 26 Aralık 2015 Paylaş 26 Aralık 2015 Yazılım güncelleme ücretsiz servislerde bildiğim kadarıyla. garantili araca ücretsiz harici 100tl Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 26 Aralık 2015 Paylaş 26 Aralık 2015 (düzenlendi) Benim aracım garantisiz ve ücretsiz yazılım güncellemesi yaptırdım.Özellikle de sordum yazılım gücelleme ücretli mi diye.Konu hakkında da söyleyeceğim en ucuzundan başlayarak tüm tamir yöntemlerini deneyiniz.Bahtınıza.En ucuz yöntem ilk önce aracınızın yazılımını güncelletmek. 26 Aralık 2015 tarihinde Mustafa Yanar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eray Yiğit 27 Aralık 2015 Yazar Paylaş 27 Aralık 2015 (düzenlendi) Benim aracım garantisiz ve ücretsiz yazılım güncellemesi yaptırdım.Özellikle de sordum yazılım gücelleme ücretli mi diye.Konu hakkında da söyleyeceğim en ucuzundan başlayarak tüm tamir yöntemlerini deneyiniz.Bahtınıza.En ucuz yöntem ilk önce aracınızın yazılımını güncelletmek.İlk deneyeceğim yazılımı güncelletmek olacak teşekkür ederim.ücretlide olsa önemi yok aracı yeni aldım içim kaçsın istemiyorum çünkü.başka neler olabilir diye yardımlarınızı bekliyorum ÇÖZÜMÜ BİLDİĞİM İÇİN BÜYÜK YAZIYORUM. AYNISI SORUN KAYNIMDA VARDI 2011 MONDEOLARIN YAZILIMIN GÜNCEL DEĞİLMİŞ, 1-2 SENE SONRA GÜNCEL YAZILIM ÇIKMIŞ. BENİM ARABAYI HEMEN Y.BOSNA OTOKOÇA GÖTÜRDÜM YAZILIM GÜNCELLEDİLER DÜZELDİ. SANAYİDE ELLETMEDEN YETKİLİ SERVİSTE YAZILIM GÜNCELLETİN DÜZELİR. DEBRİYAJ AZALMIŞ VOLANT İLE BERABER 5500TLYE DEĞİŞTİRELİM DERLERSE YAPTIRMAYIN 100 TL YAZILIMA VERİN ÇIKIN. Soğuk havalarda aşırı vuruntu stop etmeye yatkınlık ve titreşim hepsi sizde de mi vardı yani 27 Aralık 2015 tarihinde Eray Yiğit tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eray Çalışkan 27 Aralık 2015 Paylaş 27 Aralık 2015 Benzer durumu yaşamaktayım 1.6 TDCİ aracımda. Enjektör dendi bana würth at bi tıkanıklık varsa düzelir dediler. Bende kısa zaman için yazılım güncelleme ile ilgili konu açmıştım. Takipteyim. Yorum bağlantısı
Erdem Çağla 27 Aralık 2015 Paylaş 27 Aralık 2015 (düzenlendi) İlk deneyeceğim yazılımı güncelletmek olacak teşekkür ederim.ücretlide olsa önemi yok aracı yeni aldım içim kaçsın istemiyorum çünkü.başka neler olabilir diye yardımlarınızı bekliyorum Soğuk havalarda aşırı vuruntu stop etmeye yatkınlık ve titreşim hepsi sizde de mi vardı yani Vuruntuyu duymamak için motor soğukken 1500-2000 devire kadar gaza basıyordum. Öyle bir vuruntu ki sanki göğüs çıkıp kucağıma gelecekmiş gibi stop edecekmiş gibi geliyordu sesi. Yazılımla düzeldi. Yaz aylarında bile yapıyordu ancak aracı aldıktan 3 gün sonra servise gidip yazılım güncellettiğim için o şekilde 5 kere marşa basmışımdır max. Aynı sıkıntı sizinki mondeo ise aynıdır Edit: Isınınca kesiyordu sadece ilk çalıştırmada vuruntu vardı. 27 Aralık 2015 tarihinde Erdem Çağla tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eray Yiğit 30 Aralık 2015 Yazar Paylaş 30 Aralık 2015 Vuruntuyu duymamak için motor soğukken 1500-2000 devire kadar gaza basıyordum. Öyle bir vuruntu ki sanki göğüs çıkıp kucağıma gelecekmiş gibi stop edecekmiş gibi geliyordu sesi. Yazılımla düzeldi. Yaz aylarında bile yapıyordu ancak aracı aldıktan 3 gün sonra servise gidip yazılım güncellettiğim için o şekilde 5 kere marşa basmışımdır max. Aynı sıkıntı sizinki mondeo ise aynıdır Edit: Isınınca kesiyordu sadece ilk çalıştırmada vuruntu vardı. Sıcakta pek olmuyor benimki.araca güneş vurmuşsa hele hiç olmuyor. Bugün itibariyle güncellemeyide yaptırdım artık ne yaptılar görmedim.Sabırsızlıkla sabahı bekliyorum.O da olmazsa ne yapacam bilmiyorum artık. Benzer durumu yaşamaktayım 1.6 TDCİ aracımda. Enjektör dendi bana würth at bi tıkanıklık varsa düzelir dediler. Bende kısa zaman için yazılım güncelleme ile ilgili konu açmıştım. Takipteyim. Würth attım bende mazot katkısı Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Aralık 2015 Paylaş 30 Aralık 2015 enjektörler sökülüp konorl edilecek 1 Yorum bağlantısı
Özgür Altındağ 30 Aralık 2015 Paylaş 30 Aralık 2015 (düzenlendi) Benzer şakırdama bende de var. Shell nitro almıştım bir depo daha da fazlaydı şimdi total excellium aldım azaldı ama hala var titreşim. Birkaç yere sordum volan diyen oldu enjektör diyen oldu. Motor euro 5 hdi aslında bu tip sorunlar euro5 ilk seride kronik gibiydi ama 115 lik ler iyiydi pejoda. Yazılımdan randıman alırsanız bende yaptırayım sabah çok rahatsız oluyorum o ses ve titreşimden. Bir de su fıskiyekerinin her sabah donmasından. 30 Aralık 2015 tarihinde Özgür Altındağ tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Aralık 2015 Paylaş 30 Aralık 2015 titreşim de varsa motor sağ üst kulağa da baktırın Yorum bağlantısı
Eray Yiğit 31 Aralık 2015 Yazar Paylaş 31 Aralık 2015 Dün güncelleştirme sonrası soğuk bşr sabah gününde ilk kez çalıştırdım ve güncelleme başarılı.Erdem ÇAĞLA kardeşime teşekkür ediyorum yolu gösteren o oldu.Hemen rehavete kapılmamak lazım tabiki daha ilk deneme bu:) Yorum bağlantısı
Misafir 31 Aralık 2015 Paylaş 31 Aralık 2015 Dün güncelleştirme sonrası soğuk bşr sabah gününde ilk kez çalıştırdım ve güncelleme başarılı.Erdem ÇAĞLA kardeşime teşekkür ediyorum yolu gösteren o oldu.Hemen rehavete kapılmamak lazım tabiki daha ilk deneme bu:) Siz biraz daha test edin ama şimdilik geçmiş olsun o zaman. Yorum bağlantısı
Özgür Altındağ 31 Aralık 2015 Paylaş 31 Aralık 2015 Haftaya ben de gidiyorum o zaman şu vuruntuyu çözelim. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Eray Yiğit 31 Aralık 2015 Yazar Paylaş 31 Aralık 2015 (düzenlendi) Bu gece yine denedim. Hava yaklaşık -5 derece ve araç yaklaşık 4 saat park halindeydi. Çalıştırdım hiç sıkıntı yok çok şükür. Bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlar yazılım güncellemeyi denemeden başka bir çözüme başvurmasın. Emeği geçen bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. 31 Aralık 2015 tarihinde Eray Yiğit tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Özgür Altındağ 31 Aralık 2015 Paylaş 31 Aralık 2015 Servise gidip bunun yazılımını güncelleyin mi diyorum sadece? Umarım bende de işe yarar 70000de arabanın enjektör hatası vermesi normal değil zaten bir gariplik var diyordum hep. Ben de paylaşırım sonuçları. 1 Yorum bağlantısı
Eray Yiğit 31 Aralık 2015 Yazar Paylaş 31 Aralık 2015 (düzenlendi) Servise gidip bunun yazılımını güncelleyin mi diyorum sadece? Umarım bende de işe yarar 70000de arabanın enjektör hatası vermesi normal değil zaten bir gariplik var diyordum hep. Ben de paylaşırım sonuçları. Sabah çalıştıktan sonra aşırı sarsıntı ve vuruntu var ısınana kadar yazılım güncellemesi yapıldığında düzeliyormuş dersiniz.genelde haklı olarak ustalar bi bakalım burada bırakın sabah bakalım derler ki banada söylediler ama alttan vuruntu var sarsıyor arabayı deyince sağolsun kendisi yazılımdanda olabilir yükleyelim dedi.sonrasında evet yazılımın eskiymiş güncelledik dedi ve geçti çok şükür.inşallah sizinkide düzelir yazılımla 31 Aralık 2015 tarihinde Eray Yiğit tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Halit BÜYÜKSAKALLI 1 Ocak 2016 Paylaş 1 Ocak 2016 Yeni yılınızı kutlarım öncelikle Serviste yazılım güncellenmesine herhangi bir ücret alınıyor mu? Yorum bağlantısı
Erdem Çağla 1 Ocak 2016 Paylaş 1 Ocak 2016 hadi geçmiş olsun. Benim anlamadığım bu vuruntu ile bizden önceki sahibi arabaya nasıl bindi? Yorum bağlantısı
Özgür Altındağ 1 Ocak 2016 Paylaş 1 Ocak 2016 Millet genelde direk çalıştırıp yola çıktığı için anlamıyor zaten rölantide beklerken oluşuyor sorun. Bence çoğunlukla ondan yoksa anlaşılmaması mümkün değil. Yorum bağlantısı
Eray Yiğit 1 Ocak 2016 Yazar Paylaş 1 Ocak 2016 hadi geçmiş olsun. Benim anlamadığım bu vuruntu ile bizden önceki sahibi arabaya nasıl bindi? Çok teşekkür ederim erdem kardeşim.Sayende düzelttik aracı ve arabadan soğumadık☺ Sahiplerinede 5000 masraf çıkarmışlardır onlarda idare etmişlerdir büyük ihtimalle Yeni yılınızı kutlarım öncelikle Serviste yazılım güncellenmesine herhangi bir ücret alınıyor mu? Araç servis bakımlı olduğunda yada garanti kapsamında olduğunda almıyorlar ama servisten servisede farkediyor.alacakları en fazla 100 lira zatrn arkadaşlar yazmıştı.o problemi çözdü ya 100 değil 300 de verilir☺️ Yorum bağlantısı
Recommended Posts