İrfan Karagöl 26 Aralık 2015 Paylaş 26 Aralık 2015 Hepinize sevgiler selamlar Biraz tedirginlikle ilk konuyu açmış bulunuyorum. Tedirginlik pek forum tecrübemin olmamasından kaynaklanmakta kusurumuz varsa şimdiden affola. (Aracım 2012 ford cmax trend op 2012 aralık tescilli) Forumda aradığım ama tatminkar bir cevap bulamadığım mesele şu; SYNC sesli komut mevzusu, Çok güzel öğrendim gibi falan ama sesle radyoya kumanda edemiyorum. nette bazı videolarda edildiğini de gördüm. Kitapçık internet vs araştırma sonucu , anladığım kadarıyla benim aracımda ki SYNC radyo kontrolunu sağlayan sa SYNC-2. Peki bu SYNC ,SYNC-2 nedir donanım mıdır yoksa yazılım mı yazılımsa muhtemelen güncellenebilir diye düşündüm donanımsa yapacak bir şey zaten yok.Bu konuda en net bilgiyi buradan edinebiceğimi düşündüğümden bu konuyu açma ihtiyacı duydum. Sevgili dostlar mesajlarınızı özlemle beklediğimi belirtir hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım. Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 26 Aralık 2015 Paylaş 26 Aralık 2015 SYNC yazılımdır. Bildiğim kadarıyla 2012 de piyasaya çıktı. Şuan 2015 sunulan araçlarda geliştirilmiş SYNC 2 dokunmatik ekranlılarla birlikte sunuluyor. Özelliklerde aramalar, radyo, aux ve klima yönlendirilebiliyor. Yorum bağlantısı
İrfan Karagöl 26 Aralık 2015 Yazar Paylaş 26 Aralık 2015 SYNC yazılımdır. Bildiğim kadarıyla 2012 de piyasaya çıktı. Şuan 2015 sunulan araçlarda geliştirilmiş SYNC 2 dokunmatik ekranlılarla birlikte sunuluyor. Özelliklerde aramalar, radyo, aux ve klima yönlendirilebiliyor. Peki bu SYNC 2 bizdeki sisteme yüklenebiliyor mu dokunmatik olmayan standart sisteme Yorum bağlantısı
Gürkan Çakıroğlu 26 Aralık 2015 Paylaş 26 Aralık 2015 Peki bu SYNC 2 bizdeki sisteme yüklenebiliyor mu dokunmatik olmayan standart sisteme İrfan bey sync 2 yi yüklemek mümkün değil maalesef. Yorum bağlantısı
İrfan Karagöl 26 Aralık 2015 Yazar Paylaş 26 Aralık 2015 İrfan bey sync 2 yi yüklemek mümkün değil maalesef. Gürkan bey ilginize ve bilginize teşekkür eder ve hemen bir soru daha sorarım. Serviste Cyclone cihazların bu araçlara uygulandığını biliyorum öyle bir işlemde sync sürümü değiştirilebilir mi yani multimedya değişikliği ile Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 27 Aralık 2015 Paylaş 27 Aralık 2015 Cyclone'nin kendi yazılımı var ayrıca SYNC yazılımı ile desteklenebileceğini zannetmiyorum. Yorum bağlantısı
İnan Çınar 27 Aralık 2015 Paylaş 27 Aralık 2015 (düzenlendi) Sesle klima vb. yönetme cyclone vb. muadil cihazların hiçbirinde yok. Aynı zamanda bluetooth ile telefon bağlıyken kaza durumunda 112 yi arama özelliği de Sync ye ait bir özellik. Kısacası Ahmet beyin söylediği gibi birbiriyle farklı şeyler. Cyclone tarzı Muadil cihazlarla neler yapabilirsiniz: -Otomatik park ve park sensörü bazı modellerde araçla uyumludur. Uyumlu modellerde ekrandan takip edebilirsiniz. -Geri görüş kamerası montajı ile geriyi görebilirsiniz. -Navigasyon özelliğini kullanabilirsiniz. - Dvd izleyebilirsiniz. -Bluetooth ile arama ve müzik aktarımı yapabilirsiniz. -android tabanlı ise tablet gibi kullanıp internetten canlı tv ve radyo dinleyip uygulamalarını kullanabilirsiniz. -Elm ile aracın verilerini uygun programla multimedya üzerinden takip edebilirsiniz. Aklıma gelenler bunlar. 27 Aralık 2015 tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gürkan Çakıroğlu 27 Aralık 2015 Paylaş 27 Aralık 2015 Gürkan bey ilginize ve bilginize teşekkür eder ve hemen bir soru daha sorarım. Serviste Cyclone cihazların bu araçlara uygulandığını biliyorum öyle bir işlemde sync sürümü değiştirilebilir mi yani multimedya değişikliği ileMaalesef İrfan bey olmuyor. Sesle klima vb. yönetme cyclone vb. muadil cihazların hiçbirinde yok. Aynı zamanda bluetooth ile telefon bağlıyken kaza durumunda 112 yi arama özelliği de Sync ye ait bir özellik. Kısacası Ahmet beyin söylediği gibi birbiriyle farklı şeyler. Cyclone tarzı Muadil cihazlarla neler yapabilirsiniz: -Otomatik park ve park sensörü bazı modellerde araçla uyumludur. Uyumlu modellerde ekrandan takip edebilirsiniz. -Geri görüş kamerası montajı ile geriyi görebilirsiniz. -Navigasyon özelliğini kullanabilirsiniz. - Dvd izleyebilirsiniz. -Bluetooth ile arama ve müzik aktarımı yapabilirsiniz. -android tabanlı ise tablet gibi kullanıp internetten canlı tv ve radyo dinleyip uygulamalarını kullanabilirsiniz. -Elm ile aracın verilerini uygun programla multimedya üzerinden takip edebilirsiniz. Aklıma gelenler bunlar. İnan merhaba, Navi işini fotodaki gibi çözdüm Geniş ekran renkli ve orjinal navigasyon aldım Almanya versiyonu. Tüm Avrupa ve TR kullanıyorum. Multimedya çok fazla kullanılmıyor zaten. 1 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 27 Aralık 2015 Paylaş 27 Aralık 2015 Gurkan abi satmaktan vazgeçtin sanırım aracı. Güzel değişiklikler yapmışsın. Navigasyon orjinal ford yazılımı kullanıyor sanırım. Her güncellemede yeni kart mi almak gerekecek? Yorum bağlantısı
Gürkan Çakıroğlu 27 Aralık 2015 Paylaş 27 Aralık 2015 Gurkan abi satmaktan vazgeçtin sanırım aracı. Güzel değişiklikler yapmışsın. Navigasyon orjinal ford yazılımı kullanıyor sanırım. Her güncellemede yeni kart mi almak gerekecek?Vazgeçtim evet Evet Ford yazılımı Tomtom alt yapısını kullanıyor. Avrupa için pek güncelleme olmuyor TR yollarını sıkıntısız arşınlıyoruz Ama 2016'nın yeni kartını da sipariş verdim Geniş ekran gösterge de navi olayını göstermesi çok hoşuma gitti. Sen de geniş ekran km saati vardı değil mi? Yorum bağlantısı
Gürkan Çakıroğlu 27 Aralık 2015 Paylaş 27 Aralık 2015 119 Euro Almanya fiyatı. Birazcık da indirim alırız Yorum bağlantısı
Uğur Yavuz 28 Aralık 2015 Paylaş 28 Aralık 2015 İrfan bey merhaba, Aynı araca sahibim ve radyoyu kontrol edebiliyorum(hatta benim araç 2011 trafiğe çıkışlı). Konunun Sync 2 ile ilgili olmaması gerekiyor. Sesli komutu açtıktan sonra "Radyo" "FM" komutlarıyla yönetebiliyor olmanız gerekiyor. Diğer komutları da aşağıda yazdım(kitapçıktan kopyaladım ) "RADIO" (RADYO) "HELP" (YARDIM) "AM" (AM) “FM” (FM) "TUNE NAME"* (KANAL İSMİ) "DELETE NAME” (İSMİ SİL) "DELETE DIRECTORY" (DİZİNİ SİL) "PLAY DIRECTORY" (DİZİNİ YÜRÜT) "STORE NAME" (İSMİ KAYDET) "PLAY" (ÇAL) Yorum bağlantısı
İrfan Karagöl 29 Aralık 2015 Yazar Paylaş 29 Aralık 2015 Uğur bey denedim olmuyor maalesef Yorum bağlantısı
Murat Kavuk 1 Ocak 2016 Paylaş 1 Ocak 2016 İki farklı sistem var. 2012'ye kadar BVC modülü vardı. BVC ile, klima ve radyo sesli kontrol edililebiliyor. 2012'de sync geldi. Sync modülü ile sadece telefon ve usb kontrol edebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts