Erhan urun 27 Aralık 2015 Paylaş 27 Aralık 2015 Herkese merhaba, Baştan belirtmek istiyorum ki aracımda ki arızalarla ilgili konular açılmış fakat hepsinin bir arada olduğu arıza açılmamış, bu sebeple yeni konu açtım. Aracım lpg li 2005 model focus II ghia. Yaklaşık bir ay önce yolda kaldım(tekleme titreme gaz yememe stop etme) ustaya götürdüm supablar yanmış dedi yaptırdım, motorda hafiften rahatsız edici bir sesle beraber yapılmış oldu. Şimdi ise ise sürekli motor sistem arızası, hızlanma azaltıldı, benzinde su var(lpg de kullanmama rağmen) gibi hata mesajları veriyor, gösterge panelinde ki tüm ışıklar yanıyor araç gaz pedaline tepki vermiyor. stop edip yeniden start ettiğimde bazen düzeliyor bazen yine aynı hatalarla çalışıyor, bazen stop ettikten sonra hata kalmaya devam edince marşa basmama izin vermiyor araç. unutmadan şunu da belirteyim ara sıra motor start vaziyette devir ve hız ibresi sıfır da duruyor hareket edince öyle kalmaya devam ediyor, bazen de devir göstergesi kendiliğinden artıp azalıyor. Ustaya götürmeden önce fikir alabilirsem çok iyi olur. Malum piyasada çoğu usta deneme yanılma yöntemiyle sorunları çözüyor, değişmedik parça bırakmıyorlar. Aracın bujileri buji kabloları ve ateşleme bobinini supablar yandığında değişmiştim. Yardımlarınızın için şimdiden teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Alper Doğan 27 Aralık 2015 Paylaş 27 Aralık 2015 (düzenlendi) Öncelikle geçmiş olsun. ilk kontrol edeceğiniz yer gösterge ekranı olsun leyimlerde kopukluk olabiliyor ekranı sökebilirseniz arkadaki soketin içine kontak spreyi veya balata spreyi sıkıp tekrar denemenizdir saygılarımla. Herkese merhaba, Baştan belirtmek istiyorum ki aracımda ki arızalarla ilgili konular açılmış fakat hepsinin bir arada olduğu arıza açılmamış, bu sebeple yeni konu açtım. Aracım lpg li 2005 model focus II ghia. Yaklaşık bir ay önce yolda kaldım(tekleme titreme gaz yememe stop etme) ustaya götürdüm supablar yanmış dedi yaptırdım, motorda hafiften rahatsız edici bir sesle beraber yapılmış oldu. Şimdi ise ise sürekli motor sistem arızası, hızlanma azaltıldı, benzinde su var(lpg de kullanmama rağmen) gibi hata mesajları veriyor, gösterge panelinde ki tüm ışıklar yanıyor araç gaz pedaline tepki vermiyor. stop edip yeniden start ettiğimde bazen düzeliyor bazen yine aynı hatalarla çalışıyor, bazen stop ettikten sonra hata kalmaya devam edince marşa basmama izin vermiyor araç. unutmadan şunu da belirteyim ara sıra motor start vaziyette devir ve hız ibresi sıfır da duruyor hareket edince öyle kalmaya devam ediyor, bazen de devir göstergesi kendiliğinden artıp azalıyor. Ustaya götürmeden önce fikir alabilirsem çok iyi olur. Malum piyasada çoğu usta deneme yanılma yöntemiyle sorunları çözüyor, değişmedik parça bırakmıyorlar. Aracın bujileri buji kabloları ve ateşleme bobinini supablar yandığında değişmiştim. Yardımlarınızın için şimdiden teşekkürler.. Eğer düzelme varsa ekranı kontrol ettirin 27 Aralık 2015 tarihinde Alper Doğan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erhan urun 27 Aralık 2015 Yazar Paylaş 27 Aralık 2015 Öncelikle geçmiş olsun. ilk kontrol edeceğiniz yer gösterge ekranı olsun leyimlerde kopukluk olabiliyor ekranı sökebilirseniz arkadaki soketin içine kontak spreyi veya balata spreyi sıkıp tekrar denemenizdir saygılarımla. Eğer düzelme varsa ekranı kontrol ettirin Ekranı sökebilecek yetkinliğim olduğunu düşünmüyorum Alper bey, Forumlarda bir testten bahsediliyordu. reset butonuna basılı tutarak kontağı 2 konuma getirince göstergeler max oluyormuş bırakınca normale dönüyormuş. yapmaya çalıştım fakat TEST yazdı daha sonra shipping mode off yazdı ekranda ve öyle kaldı. Yorum bağlantısı
Alper Doğan 27 Aralık 2015 Paylaş 27 Aralık 2015 Ekranı sökebilecek yetkinliğim olduğunu düşünmüyorum Alper bey, Forumlarda bir testten bahsediliyordu. reset butonuna basılı tutarak kontağı 2 konuma getirince göstergeler max oluyormuş bırakınca normale dönüyormuş. yapmaya çalıştım fakat TEST yazdı daha sonra shipping mode off yazdı ekranda ve öyle kaldı.Aynı sorun br arkadaşımın focusunda meydana geldi ekranı tamir ettirerek çözdük olayı şöylede deneyebilirsiniz kısaca biraz araç arıza durumundayken direksiyon mandalını açarak biraz sert biçimde yukarı aşağı ileri geri hareket ettirin eğer düzelme oluyorsa ekrandır büyük ihtimal bşrde ekranın üstüne hafif vurabilirsiniz konsol kısmından Yorum bağlantısı
Erhan urun 27 Aralık 2015 Yazar Paylaş 27 Aralık 2015 Aynı sorun br arkadaşımın focusunda meydana geldi ekranı tamir ettirerek çözdük olayı şöylede deneyebilirsiniz kısaca biraz araç arıza durumundayken direksiyon mandalını açarak biraz sert biçimde yukarı aşağı ileri geri hareket ettirin eğer düzelme oluyorsa ekrandır büyük ihtimal bşrde ekranın üstüne hafif vurabilirsiniz konsol kısmından Direksiyon mandalı nerede bulunuyor, gösterge panelinde ki problemlerin temassızlıktan olduğunu varsayarsak gaz yememe probleminin bununla ilgisi varmıdır. neticede birisi mekanik diğeri ise elektoronik bir aksam. Yorum bağlantısı
Alper Doğan 27 Aralık 2015 Paylaş 27 Aralık 2015 Direksiyon mandalı nerede bulunuyor, gösterge panelinde ki problemlerin temassızlıktan olduğunu varsayarsak gaz yememe probleminin bununla ilgisi varmıdır. neticede birisi mekanik diğeri ise elektoronik bir aksam.Dreksiyon mandalı dreksiyonun altındadır biraz eğilince gözükür.focuslarda birçok elektronik aksam göstergeye bağlı yanılmıyorsam dediklerimi yapın eğer düzelmezse başka çözümler için forumdan arkadaşlar yardımcı olurlar. Yorum bağlantısı
Erhan urun 27 Aralık 2015 Yazar Paylaş 27 Aralık 2015 Dreksiyon mandalı dreksiyonun altındadır biraz eğilince gözükür.focuslarda birçok elektronik aksam göstergeye bağlı yanılmıyorsam dediklerimi yapın eğer düzelmezse başka çözümler için forumdan arkadaşlar yardımcı olurlar. Tamamdır bi deneyeyim. teşekkür ederim. bu gösterge testini nasıl yapabilirim bilginiz varmı, kadran veya gauge testiydi sanırım. ikisi farklı testlerde olabilir. Yorum bağlantısı
Alper Doğan 27 Aralık 2015 Paylaş 27 Aralık 2015 Tamamdır bi deneyeyim. teşekkür ederim. bu gösterge testini nasıl yapabilirim bilginiz varmı, kadran veya gauge testiydi sanırım. ikisi farklı testlerde olabilir.Gösterge arızalıysa sağlıklı bir sonuç alamazsınız marş basmaya bile izin vermez immobiliser ışığı sürekli yanıp soner bir dakika sonra belili aralıklarla yanıp sönmeye başlar aslında burda bize ne hata olduğunu gösterir ama elektronikçilerin anlayacağı dildendir Yorum bağlantısı
Erhan urun 27 Aralık 2015 Yazar Paylaş 27 Aralık 2015 Gösterge arızalıysa sağlıklı bir sonuç alamazsınız marş basmaya bile izin vermez immobiliser ışığı sürekli yanıp soner bir dakika sonra belili aralıklarla yanıp sönmeye başlar aslında burda bize ne hata olduğunu gösterir ama elektronikçilerin anlayacağı dildendir Zaten testi harfiyen uyguladım ama yapamadım, buda testi yapmama engel bir durum olduğunu gösteriyor ki oda muhtemelen dediğiniz gibi gösterge paneli arızası. immobiliser ışığı yanıp sönüyor marş basınca tepki vermiyor bazen. Yorum bağlantısı
Çözüm Alper Doğan 27 Aralık 2015 Çözüm Paylaş 27 Aralık 2015 Zaten testi harfiyen uyguladım ama yapamadım, buda testi yapmama engel bir durum olduğunu gösteriyor ki oda muhtemelen dediğiniz gibi gösterge paneli arızası. immobiliser ışığı yanıp sönüyor marş basınca tepki vermiyor bazen.Siz gösterge ekranına yoğunlaşın düzelmez ise başka çareler aranır Yorum bağlantısı
Erhan urun 27 Aralık 2015 Yazar Paylaş 27 Aralık 2015 Siz gösterge ekranına yoğunlaşın düzelmez ise başka çareler aranır Dediğinizi yaptım haklıymışsınız. Peki bunun maliyeti nedir tamir edilebilen birşey mi yoksa panel mi değişecek Yorum bağlantısı
Alper Doğan 27 Aralık 2015 Paylaş 27 Aralık 2015 Dediğinizi yaptım haklıymışsınız. Peki bunun maliyeti nedir tamir edilebilen birşey mi yoksa panel mi değişecekMaslakta tamir ediyorlar araç çalışırken gidin çünkü tamirden sonra ekranın araca tanıtılması gerekebiliyor 250 lira falan yanlış hatırlamıyorsam ama önce ekranı bence sökün oksitlenme falan yapmıştır belki kontak veya balata spreyiyle temizleyin en ucuz yöntem bu sonra tamir yoluna gidersiniz Dediğinizi yaptım haklıymışsınız. Peki bunun maliyeti nedir tamir edilebilen birşey mi yoksa panel mi değişecekNasıl birşey denediniz düzeldimi Maslakta tamir ediyorlar araç çalışırken gidin çünkü tamirden sonra ekranın araca tanıtılması gerekebiliyor 250 lira falan yanlış hatırlamıyorsam ama önce ekranı bence sökün oksitlenme falan yapmıştır belki kontak veya balata spreyiyle temizleyin en ucuz yöntem bu sonra tamir yoluna gidersiniz Nasıl birşey denediniz düzeldimi Soketleri temizliceksiniz yanlız:) Yorum bağlantısı
Erhan urun 27 Aralık 2015 Yazar Paylaş 27 Aralık 2015 Maslakta tamir ediyorlar araç çalışırken gidin çünkü tamirden sonra ekranın araca tanıtılması gerekebiliyor 250 lira falan yanlış hatırlamıyorsam ama önce ekranı bence sökün oksitlenme falan yapmıştır belki kontak veya balata spreyiyle temizleyin en ucuz yöntem bu sonra tamir yoluna gidersiniz Nasıl birşey denediniz düzeldimi Soketleri temizliceksiniz yanlız:) Direksiyon mandalını gevşetip direksiyonu aşağı yukarı vurdum ışıklar yanıp sönmeye başladı. normalde arıza verince stabil kalıyordu ışıklar. Maslak çok uzak bana herhangi bir sanayide yapılabilir mi acaba. Kendim yapmaya kalksam kısaca bi yöntemi anlatırmısınız. ön cam nasıl çıkar. camı çıkardıktan sonra paneli hareket ettirip kabloları koparmaktan korkuyorum açıkçası. Yorum bağlantısı
Alper Doğan 27 Aralık 2015 Paylaş 27 Aralık 2015 Direksiyon mandalını gevşetip direksiyonu aşağı yukarı vurdum ışıklar yanıp sönmeye başladı. normalde arıza verince stabil kalıyordu ışıklar. Maslak çok uzak bana herhangi bir sanayide yapılabilir mi acaba. Kendim yapmaya kalksam kısaca bi yöntemi anlatırmısınız. ön cam nasıl çıkar. camı çıkardıktan sonra paneli hareket ettirip kabloları koparmaktan korkuyorum açıkçası.Benim anlatmamla bek anlaşılmaz youtube videoları vardır focus2 gösterge sökğmü diye aratın çıkar camlarla işinz yok gayet basitbir işlem aslında videoları izleyin benceDireksiyon mandalını gevşetip direksiyonu aşağı yukarı vurdum ışıklar yanıp sönmeye başladı. normalde arıza verince stabil kalıyordu ışıklar. Maslak çok uzak bana herhangi bir sanayide yapılabilir mi acaba. Kendim yapmaya kalksam kısaca bi yöntemi anlatırmısınız. ön cam nasıl çıkar. camı çıkardıktan sonra paneli hareket ettirip kabloları koparmaktan korkuyorum açıkçası.Bu arada aracınız manuelmi otomatikmi? Yorum bağlantısı
Erhan urun 27 Aralık 2015 Yazar Paylaş 27 Aralık 2015 Benim anlatmamla bek anlaşılmaz youtube videoları vardır focus2 gösterge sökğmü diye aratın çıkar camlarla işinz yok gayet basitbir işlem aslında videoları izleyin bence Bu arada aracınız manuelmi otomatikmi? Araç manuel, youtube ta pek birşey çıkmadı ingilizce aratayım birde.camdan kastım göstergeleri koruyan plastikti. Yorum bağlantısı
Alper Doğan 27 Aralık 2015 Paylaş 27 Aralık 2015 Araç manuel, youtube ta pek birşey çıkmadı ingilizce aratayım birde.camdan kastım göstergeleri koruyan plastikti.Onunlada işiniz yok sadece arkadaki kablo demetinin ucundaki soket oksitlenme yapabiliyor bir umut bizimkisi masrafsız çözmek için zaten düzelmezse tamir ettirilicek veya çıkma bulacaksınız gösterge onuda servise gidip tanıttırmanız lazım malesef ama tamir yolunu deneyin bence bir leğim çatlağıda olabilir nerede ikamet etmektesiniz?Araç manuel, youtube ta pek birşey çıkmadı ingilizce aratayım birde.camdan kastım göstergeleri koruyan plastikti.Ozelden link gönderdim bir okuyun isterseniz Yorum bağlantısı
Erhan urun 27 Aralık 2015 Yazar Paylaş 27 Aralık 2015 Onunlada işiniz yok sadece arkadaki kablo demetinin ucundaki soket oksitlenme yapabiliyor bir umut bizimkisi masrafsız çözmek için zaten düzelmezse tamir ettirilicek veya çıkma bulacaksınız gösterge onuda servise gidip tanıttırmanız lazım malesef ama tamir yolunu deneyin bence bir leğim çatlağıda olabilir nerede ikamet etmektesiniz? Kocaeli Darıca'da oturuyorum. yarın bi sökmeye çalışayım. en azından gözle görünür bir durum varsa problemi anlamış olurum. balata spreyi nerden bulunur onu bilmiyorum Yorum bağlantısı
Alper Doğan 27 Aralık 2015 Paylaş 27 Aralık 2015 Kocaeli Darıca'da oturuyorum. yarın bi sökmeye çalışayım. en azından gözle görünür bir durum varsa problemi anlamış olurum. balata spreyi nerden bulunur onu bilmiyorum Nalbur, oto parçacıları. Bi milyoncular bu arada sonucu forumda paylaşırsanız herkes adına faydalı olur. Bilgi paylaştıkça güzeldir.saygılarımla. Yorum bağlantısı
Erhan urun 27 Aralık 2015 Yazar Paylaş 27 Aralık 2015 Nalbur, oto parçacıları. Bi milyoncular bu arada sonucu forumda paylaşırsanız herkes adına faydalı olur. Bilgi paylaştıkça güzeldir.saygılarımla. teşekkür ederim paylaşırım elbette. Bisikletin çarklarını temizlediğim bi sprey var o olur mu acaba yağ kıvamında. Yorum bağlantısı
Alper Doğan 27 Aralık 2015 Paylaş 27 Aralık 2015 teşekkür ederim paylaşırım elbette. Bisikletin çarklarını temizlediğim bi sprey var o olur mu acaba yağ kıvamında.Kesinlikle yağlı bişey kullanmayın. Yorum bağlantısı
Erhan urun 27 Aralık 2015 Yazar Paylaş 27 Aralık 2015 Kesinlikle yağlı bişey kullanmayın. tamamdır. balata spreyi alayım o zaman Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin 30 Aralık 2015 Paylaş 30 Aralık 2015 Herkese merhaba, Baştan belirtmek istiyorum ki aracımda ki arızalarla ilgili konular açılmış fakat hepsinin bir arada olduğu arıza açılmamış, bu sebeple yeni konu açtım. Aracım lpg li 2005 model focus II ghia. Yaklaşık bir ay önce yolda kaldım(tekleme titreme gaz yememe stop etme) ustaya götürdüm supablar yanmış dedi yaptırdım, motorda hafiften rahatsız edici bir sesle beraber yapılmış oldu. Şimdi ise ise sürekli motor sistem arızası, hızlanma azaltıldı, benzinde su var(lpg de kullanmama rağmen) gibi hata mesajları veriyor, gösterge panelinde ki tüm ışıklar yanıyor araç gaz pedaline tepki vermiyor. stop edip yeniden start ettiğimde bazen düzeliyor bazen yine aynı hatalarla çalışıyor, bazen stop ettikten sonra hata kalmaya devam edince marşa basmama izin vermiyor araç. unutmadan şunu da belirteyim ara sıra motor start vaziyette devir ve hız ibresi sıfır da duruyor hareket edince öyle kalmaya devam ediyor, bazen de devir göstergesi kendiliğinden artıp azalıyor. Ustaya götürmeden önce fikir alabilirsem çok iyi olur. Malum piyasada çoğu usta deneme yanılma yöntemiyle sorunları çözüyor, değişmedik parça bırakmıyorlar. Aracın bujileri buji kabloları ve ateşleme bobinini supablar yandığında değişmiştim. Yardımlarınızın için şimdiden teşekkürler.. Alıntıdır http://www.fordownersclub.com/forums/tutorials/article/301-repairing-focus-instrument-cluster/ vermiş olduğum linkte gösterge panelinde nereye lehim yapılacağı detaylı anlatılmıştır. Yorum bağlantısı
Recommended Posts