İçeriğe Yönlendir

El Freninin Fazla Diş Çekilmeye Başlaması.

Oğuzhan Alp

Recommended Posts

Oğuzhan Alp

Selamlar. Dün akşam arabayı parkettim. (İstanbul). Sabah kalktım kar vardı. Arabayı çalıştırdım daireye geldim.

Parkedip el frenini çektim. Sanki boşta gibi çok yumuşamış. Fazlaca diş çekiliyor. Dun aksam parkederken normaldi.

El frenini çekip ileri ve geri hareket etmeyi denedim Çok yukarıya çekilmesine rağmen tutuyor. 

Neden olmuştur sizce?

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp

Arka balatalar bitmeye yakın yukarıda kavramaya başlar

Balatalar 3 aylık. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan
(düzenlendi)

Bu olay benimde focus 2 aracımla başıma geldi. Araç garanti kapsamında iken olmuş ve garantiden yaptırmıştım. 3-4 sene sonra tekrar aynı sorunu yapmaya başladı ancak önemsemiyorum. Bana arka frenlerden bir tanesi sıkma yapmıyordu parça değiştirerek çözdük demişlerdi. Bir başka arkadaşta el freni kolu , dipten kaçırdığı için olur demişti.

Soğuk ve balata bitmesi ile alakalı değildir.Bende yazın daha sık oluyor. Tedbir amaçlı olarak bu durumda aracımı dik yerlere park etmiyorum. 

tarihinde Mustafa Erkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Canberk Eken

Mantıklı açıklamasını bilmiyorum ama kar yüksekliği fazla olan yollardan geçtiğimde, ya da aşırı soğuk havalarda focus varken aynen böyle oluyordu, sonra da kendiliğinden düzeliyor.

Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

Geçenler de bende aynı şeyleri hissetmiştim,  bu sene bakım yaparken ayarını önce çok sıkmışlardı , sorun olunca biraz açmışlardı, herhalde  iyice gevşedi diye düşündüm , bundan sonra bend e dikkat edip, devam ederse paylaşırım..  

Yorum bağlantısı

El freninin kışın çekilmesini genelde tavsiye etmezler. Çünkü soğuk havalardan dolayı balatalar donarak el frenini tutuyor ve  yapışıp kalıyor. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...