Kubilay Keskin 1 Ocak 2016 Paylaş 1 Ocak 2016 Merhaba arkadaşlar benim sorunum baya uzun yaklaşık 2 ay önce modifiye etme amacıyla 2007 1.4 tdci fiesta van aldım ama aldığımdan beri başıma gelmeyen kalmadı ilk önce egzozdan duman atmaya başladı derken turbo değişti işçilik vs 1,400tl sonra yolda giderken yedek su deposunu termostata bağlayan hortum çıktı araç susuz kaldı ve conta yaktı piston gömlekleri çatladı neyse onuda yaptırdım 5,000 tl de o tuttu dün gece mazot alırken pompacı anahtarı kırıldı immobilaizer hatasından çalışmadı onuda yaptırdım derken bugün radyatör hortumu delinmiş motordan duman çıktı bakmak için kaputu açmak isterken kaput açılmıyor şu an neyse şimdi size sormak istediğim araba antifiriz eksiltiyodu bu delikten olduğunu düşünüyorum değiştirdim şimdi araba çalışırken hararet normal seviyedeyken radyatör hortumu sert olması normal midir taş gibi sert değil ama yumuşakta değil yorumlarınızı bekliyorum 1 Yorum bağlantısı
Misafir 1 Ocak 2016 Paylaş 1 Ocak 2016 Şişen hortum genelde üst kapak contasının yanık olduğunu işaret eder. Umarım başka bir talihsizlik daha yaşamazsınız Yorum bağlantısı
Ramazan Çetin 2 Ocak 2016 Paylaş 2 Ocak 2016 Hocam cok gecmis olsun ust uste gelismis olaylar Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 Ocak 2016 Paylaş 2 Ocak 2016 Sert hortum suyun içinde donduğu vakit oluşur Yorum bağlantısı
Kubilay Keskin 3 Ocak 2016 Yazar Paylaş 3 Ocak 2016 Sağolun arkadaşlar araçta su yok antifiriz var hocam Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Ocak 2016 Paylaş 3 Ocak 2016 hortum çıkınca farkedip durmadınız mı? araçta yüksek sıcaklık alarmı var? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 Ocak 2016 Paylaş 3 Ocak 2016 (düzenlendi) Sadece antifreze varsa olmaz, hararet yapar araç 3 Ocak 2016 tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Ocak 2016 Paylaş 3 Ocak 2016 (düzenlendi) Sadece antifreze varsa olmaz, hararet yapar araç çok antifiriz koyarsanız bu sefer o donar: bkz aşağıda: (Fahrenhayt ı çevirmeyi bilirsiniz sanırım) kaynamaya da etkilidir: 3 Ocak 2016 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Ocak 2016 Paylaş 3 Ocak 2016 (düzenlendi) sözkonusu araçta bence conta işi kapak taşlama düzgün yapılmamış. kaçırıyor ufak ufak. ve zaten kaçırıyordu. O depo hortumu niye çıktı??? kendi kendine çıkmaz.. 3 Ocak 2016 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kubilay Keskin 11 Ocak 2016 Yazar Paylaş 11 Ocak 2016 Cevaplarınız için teşekkürler dediğiniz gibi bende contadan şüpheleniyorum su hortumu sertleşiyo ve araç çalışıp soğuduktan sonra radyatör kapağını açarken puf diye hava çıkıyor ve yaklaşık 30-40 km de 1 litre antifiriz eksiltiyo şimdi benim ne yapmam lazım yapan usta sivasta ben Erzurum dayım bi hak talep edebilir miyim ustadan? Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 11 Ocak 2016 Paylaş 11 Ocak 2016 Yapan ustayı merak ettim açıkçası, hak talebi konusunda aracı kendisine gösterin ve düzeltmesini isteyin, gelen cevaba göre hareket edersiniz. Tabi tekrar Sivas'a gelme durumunuz olursa. Yorum bağlantısı
Kubilay Keskin 11 Ocak 2016 Yazar Paylaş 11 Ocak 2016 Yani bu araçla sivasa nasıl giderim konu o işte benden ettiği kârı geri istesem ne der bakalım yarın sorayım Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 11 Ocak 2016 Paylaş 11 Ocak 2016 Yani bu araçla sivasa nasıl giderim konu o işte benden ettiği kârı geri istesem ne der bakalım yarın sorayımBen o riske girmezdim bu kış günü. Yorum bağlantısı
Cemil Akyol 12 Ocak 2016 Paylaş 12 Ocak 2016 geçmiş olsun gömlek çakılan dizel motorlarda ölçülerin sınırını aşılmaya başlayınca bu durumlar oluşabiliyor gömlekler kalın çakılmış olabilir çelik gömlek aluminyum bloktan daha sert oldugu için ısınan motorda önce blok genleşmeye başlar ardından çakılan gömlek genleşir ve birbirlerine tam basarlar bu geçen zaman diliminde gömlek ve blok arasında bir boşluk oluşur motor kartele veya su kanalına kompresör basmaya başlar, diğer senaryo ise hararet sırasında ki anlattıgınıza göre saglam bir hararet olmuş blok yüzeyinde özelliklede gömlek duvarlarındaki kılcal çatlaklar kaynatırsın yenisi çıkar bu işi ehli ile yapan bir ustaya gitmeniz şart bayada masraf yapmışsınız heba olmasın piston içine su almaya başlar ise aynı masrafı tekrar yapmak durumunda kalıcaksınız. bir test yöntemi: motor çalışırken su ısısı bir kademe yükselmeye başladıgında yedek su deposunun kapagını dikkatlice aç ve termostata giden hortumu su deposunun üzerinden çıkar depoya su doldurmaya başla ve çıkardıgın sortumu aşagı sal suyun tek parça havasız gelmesi lazım eger hava var ise 1 dk kadar suyu doldur hortumdan boşalsın hala kesik kesik geliyosa Yorum bağlantısı
Kubilay Keskin 13 Ocak 2016 Yazar Paylaş 13 Ocak 2016 Cemil bey dün aracla 20km yapıp motora baktım radyatöre giren hortumdan bi kaçak olduğunu gördüm ve hortumlar yumuşaktı,su eksiltme burdan olabilir diye düşündüm ama tek sorun bu olur inşallah yani burayı kapadığımda başka yerden kaçırırsa sorun büyük demektir inşallah çıkarmaz bıktım valla bu arada dediğiniz test yöntemini araçta antifiriz olduğundan hortumu söküp tekrar genleşme deposuna doğru döksek olur mu? Yorum bağlantısı
Cemil Akyol 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 merhaba delik devir daim sisteminin emiş yönünde ise buradan hava alarak hortumlarda sertleşme olabilir motoru stop ettiginizde buradan geri atabilir hortumu tamir etme yöntemine gitmeyin direk degiştirin dedigim test yöntemi ile sistemin havasını tamamen alın ama bu uygulamada dikkatli olun hararet olması gereken seviyeye geldiginde işlem bitmese dahi çok fazla uzatmadan kapagı geri kapatın basıncını kaybeden su kaynamaya başlayıp iyice sorun cıkarmasın evet hortumun ucu su haznesinin içine verilerekte yapılabilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts