İçeriğe Yönlendir

Düldülümmmm

Şahin Topaloğlu

Recommended Posts

Şahin Topaloğlu

Forumumuzda Sami kardeşimizden çaldığım   1999 mondeo mk 2 chıa at ....... Almadım resmen çaldım.... :D    Yavaş yavaş toparlamaya başlayacağım için tecrübe ve bilgilerinize  ihtiyaç duyacağim....Öncelikle aracımla ilgili tecrübelerimi paylaşmak istiyorum...

Gerçekten konforu,seriliği ve atikliği Uzun yoldaki motor sessizliği. Lastik sesini içeri almayışı na hayran oldum desem yeridir.Özellikle mk 2 kasa mondeolar her zaman sevdiğim ve almak istediğim bir arabaydı...Dilek olay  tam 16 yıllık bir arabada bunca şeyi bir arada bulabilmek gerçekten zor.Neden şimdiye kadar almamışım diye kızdım kendime.

İlk olarak düzeltmem gereken lerle başlayacağım....

Havalar soğuk olması nedeniyle oldukça geç ısınıyor. Araç hızlandıkça hararet ibresi tekrar düşüyor kalörifer ılık üflüyor. Sanırım termostat arızalı ve ya termostat yok.

Sabah ilk çalıştırmada hemen anında gaza geçiyor e tabi garibanım ne yapsın hemen stop ediyor. Biraz benzinle çalışıp sonra gaza geçmesini nasıl ayarlayabiliriz.

Sol ön koltuk yükseklik alçaklık ayar düğmesi ve motoru çalışıyor ama tepki vermiyor.

Göğüs içerisinden ve kolçaktan gelen trim seslerine el atacağım tabikide...

Bagajın içten açması yok   Talip abimin sihirli ellerine bırakıyorum bu işi. ( lada düğmesi...).. ;)

Ön farlarım oldukça kirlenmiş durumda parlatmam ve içerisini temizlemem gerekecek..

İç aydınlatmalar ve ayak aydınlatmalarını led yapacağım

Bu konularla ilgili  çalışması olan arkadaşlarım tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim . Hepinize çok teşekkür ederim.

• Beğen 21
Yorum bağlantısı
İsmail Avcı

hayirli olsun abey .ama fotografsiz araba konusu ı ıh

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin

Şahin abi sen fotoğraf makinesinin olay yerinde mi bırakıyorsun. fotosuz konu mu olur abicim. meraktan çatlatma milleti. yazık, günah daa.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bozacak arabayı

Lpg ne marka komserim cesetcim amirim

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Alper DEMİR

Hayırlı uğurlu olsun Şahin abi,Allah kaza bela göstermesin..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Bozacak arabayı

Lpg ne marka komserim cesetcim amirim

Bilmiyorum valla.... :p

hayirli olsun abey .ama fotografsiz araba konusu ı ıh

Forumun arabası daaaa......

Hayırlı olsun abi.

Hayırlı olsun abi

Hayırlı uğurlu olsun Şahin abi,Allah kaza bela göstermesin..

Sağolun kardeşlerim...

Şahin abi sen fotoğraf makinesinin olay yerinde mi bırakıyorsun. fotosuz konu mu olur abicim. meraktan çatlatma milleti. yazık, günah daa.

Accık merak iyidir....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

öncelikle Allah tekerlerini düz bastırsın, hayırlı olsun...

evet uzun yolda çok iyidir tısır tısır 403 gibi süzülür:=) ilk başlarda insana böyle kendini sevdirir hayran bıraktırır bağlar sonra da yapmadığı huysuzluğu kalmaz, adamı canından bezdirir.. inşaAllah sana güzel kişner de bezdirmez:=)
sürücü koltuğu kronik arızası dişlilerden kaynaklı ben öyle 4 sene bindim.. forumda bununla ilgili geniş bir konu var diye hatırlıyorum.. ve kolay gelsin.. :=)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Aytar

Hayırlı uğurlu olsun abi forumun içinde kalması çok iyi olmuş hem araç için hem satıcı için ;)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Misafir

Hayirli olsun Şahin Bey. Gercekten araca sahip olmanizi arzu etmistim ve aracin beklenildigi uzere istediginiz gibi cikmasi daha da sevindirici oldu.

Trim sesleri, vidali ve gecmeli parcalarin coklugu nedeniyle duyulacak, cok kacis yok. Koltuk dislisi zaten beklenen bir sorun ama artik sorun olmaktan cikti. Parcasi bol. Arac cok keyifli bir kullanima sahip zaten. 99 model oldugu icin bence en kisa zamanda hiz sabitleyici isine de el atilmali. Tekrar gule gule kullanin.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
İsmail Avcı

Hayirli olsun Şahin Bey. Gercekten araca sahip olmanizi arzu etmistim ve aracin beklenildigi uzere istediginiz gibi cikmasi daha da sevindirici oldu.

Trim sesleri, vidali ve gecmeli parcalarin coklugu nedeniyle duyulacak, cok kacis yok. Koltuk dislisi zaten beklenen bir sorun ama artik sorun olmaktan cikti. Parcasi bol. Arac cok keyifli bir kullanima sahip zaten. 99 model oldugu icin bence en kisa zamanda hiz sabitleyici isine de el atilmali. Tekrar gule gule kullanin.

Saygilarimla.

hiz sabitleyici yokmuymus [emoji41] [emoji48]

mondi 2 bir baska[emoji106]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

Forumumuzda Sami kardeşimizden çaldığım   1999 mondeo mk 2 chıa at ....... Almadım resmen çaldım.... :D    Yavaş yavaş toparlamaya başlayacağım için tecrübe ve bilgilerinize  ihtiyaç duyacağim....Öncelikle aracımla ilgili tecrübelerimi paylaşmak istiyorum...

Gerçekten konforu,seriliği ve atikliği Uzun yoldaki motor sessizliği. Lastik sesini içeri almayışı na hayran oldum desem yeridir.Özellikle mk 2 kasa mondeolar her zaman sevdiğim ve almak istediğim bir arabaydı...Dilek olay  tam 16 yıllık bir arabada bunca şeyi bir arada bulabilmek gerçekten zor.Neden şimdiye kadar almamışım diye kızdım kendime.

İlk olarak düzeltmem gereken lerle başlayacağım....

Havalar soğuk olması nedeniyle oldukça geç ısınıyor. Araç hızlandıkça hararet ibresi tekrar düşüyor kalörifer ılık üflüyor. Sanırım termostat arızalı ve ya termostat yok.

Sabah ilk çalıştırmada hemen anında gaza geçiyor e tabi garibanım ne yapsın hemen stop ediyor. Biraz benzinle çalışıp sonra gaza geçmesini nasıl ayarlayabiliriz.

Sol ön koltuk yükseklik alçaklık ayar düğmesi ve motoru çalışıyor ama tepki vermiyor.

Göğüs içerisinden ve kolçaktan gelen trim seslerine el atacağım tabikide...

Bagajın içten açması yok   Talip abimin sihirli ellerine bırakıyorum bu işi. ( lada düğmesi...).. ;)

Ön farlarım oldukça kirlenmiş durumda parlatmam ve içerisini temizlemem gerekecek..

İç aydınlatmalar ve ayak aydınlatmalarını led yapacağım

Bu konularla ilgili  çalışması olan arkadaşlarım tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim . Hepinize çok teşekkür ederim.

Sami şu anda İntagram'da halay videoları yayınlıyor, kurtuldum Mk2'den diye  :fiuw:

• Beğen 10
Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan

Şahin Usta hayırlı uğurlu olsun, İzmir üzerinden dönüş yapsaydın bu dediklerinin çoğunu hallederdik :)

Bagaç açma ile ilgili konuyu takibe almıştım http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/230469-mk2-i%C3%A7eriden-bagaj-a%C3%A7ma-butonu/

Uzun yoldaki sessizliğinin yanı sıra şehir içinde cam açıkken tümseklerden geçişlerde duyacağın tıss tıss sesine de hayran kalacaksın :)

Sabah ilk çalışmayla ilgili lpg ayarı da gerekiyo sanırım, lpg ye geçiş ısı derecesini 30-35 arası yaptırıyoruz bir de akşam park etmeden önce benzine alıp park edersen sabah daha kolay oluyor ama motor ısınana kadar kışın daha fazla benzin harcıyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Eren

Hayırlı abi. Kazasız belasız güle güle kullan inşallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Hayırlı uğurlu olsun abim, senin elinde daha da güzelleşecek bi araç, zamanla çiçek gibi olur

Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat

Hayırlı olsun, kazasız belasız inşallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...