İçeriğe Yönlendir

Geri Vites Park Sensörü Hk.

Şener KIRMIZI

Recommended Posts

Şener KIRMIZI

Arkadaşlar çok aşırı soğuk havalarda  geri vites taktığımda park sensöründen küçük bir bib sesi gelmesi gerekirken  uzunda bir bib sesi ve arkasından ard arda 3 defa uyarı bib sesi alıyorum.. Dikkat ettim  akşam hava ayaza çaldığında yapıyor bunu... Gündüz sorun yok..  Neden kaynaklı olabilir sizce..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Muhtemelen sensörlerden biri arızalı. Bu sebeple uyarı veriyor.

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek
(düzenlendi)

Sensör tamamiyle bozuk ise şu şekilde anlayabilirsiniz hangisinin bozuk olduğunu : Geri vitese takıp parmağınızı sensörlerin üstüne koyun hangisini tık tık şeklinde parmağınızda hissetmiyorsanız o bozuktur.Ancak çalışmayan bir sensör olsa aralıksız ötmesi gerekir diye biliyorum.Hava şartlarından sağlıksız çalışıyor olabilir. 

tarihinde Yasin Mümin Şimşek tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

aşırı soğuklardaki anlık arızamsı durumlrda hemen cüzdanı açmayın derim. hava açsın biraz

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Piezo diyafram var park sensörleri içerisinde ve sürekli titreşim halindeler. Soğukta titreşim bazen olmayabiliyor. Sistem bunu mesafe algılama sanıyor. Sıkıntı yok

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Özgür Altındağ

Benim 3 arabada da vardı sonradan takılma sensör şimdi Mondeo'da da var kışın Ankara'da hepsi saçma sapan öterdi Mondeo'da da öyle oluyor. Geri görüş kamerası olduğu için bip seslerini çok takmıyorum. Servet abi açıklama yapmış zaten havalar ısınınca kendiliğinden geçiyor. Hiç orijinal park sensörlü arabam olmadı acaba onlarda da oluyor mu böyle -10 derecede falan böyle alakasız biplemeler?

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

2 gün önce arabayı yikattim kurularken su üzerin de donuyordu iki gün boyunca arabayı her geri vitese taktığımda sürekli öttü sonra düzeldi üzerindeki park sensörü orjinal karlı havalarda dona çektiği zaman yapıyo korkulacak bir durum yok.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Aynı dert bende de var. Yaz gelsin bakarız

Yorum bağlantısı
Tayfur Polat

Benim araçtaki daha bir tarafa yanaşmadan 80 cm, yok 90 cm kaldı diye uyarıyor :) . Sözde daha rahat geri geri park yapmak için almıştım ama faydası olmadı :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Piezo diyafram var park sensörleri içerisinde ve sürekli titreşim halindeler. Soğukta titreşim bazen olmayabiliyor. Sistem bunu mesafe algılama sanıyor. Sıkıntı yok

+1

Nem ve buzlanma.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şener KIRMIZI

Verilen cevaplar için teşekkür ederim... Araç konusunda çok takıntılıyım.. Tamire götürmeyi düşünüyordum.. Boşuna masraf çıkartacaktım kendime... 

Yorum bağlantısı
Erhan Karaman

benimki de öyle 8derecenin altına düştümü kesintisiz ötüyor.buzlanma olmasa dahi.hava iyiyse sorun yok.servis 200 tl istemişti takmaya. ucuzuna kaçtık bizde netten alıp taktırdık.pişmanım :)

Yorum bağlantısı
Şener KIRMIZI

benimki de öyle 8derecenin altına düştümü kesintisiz ötüyor.buzlanma olmasa dahi.hava iyiyse sorun yok.servis 200 tl istemişti takmaya. ucuzuna kaçtık bizde netten alıp taktırdık.pişmanım :)

Benim aracın geri vites algılayıcıları orjinal. Bence pişman olmana gerek yok.. Valla burada havalar soğuk. 2 gündür  geri vites öttü çalışmadı.. Tam sorun etmeye başlamışken bugün biraz güneş açtı yağmur yağdı düzelmiş..

Yorum bağlantısı
Erhan Karaman

Valla bir kezz oto elektrikciye sordum.abi beyindendir o dedi. Soktur garantiye gonder tekrar taktir bi ton masraf diye elletmedim. Beyni mi sarip sarmalasam diyorum bende ama ellemedimde.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...