İçeriğe Yönlendir

Ka - Soğuk Havalarda Çalışmama

Misafir
Çözüme git Misafir tarafından,

Recommended Posts

Misafir

Merhaba,

Kışlık bakımlarını yaptırdım yağını,antifrizini kontrol ediyorum.Havalar soğumaya başladı hiç olmazdı araba çalışmadı aküden kaynaklandığını düşündüm ama akü canavar gibi korna,teyp iyi çalışıyor.Marşa basınca ateşleme yapmıyor.Usta daha önce buji kablolarının değişmesi gerekiyor dedi,fırsat bulup götüremedim.Sizce bu sorundan dolayı mı yoksa mars motorunda sorun olabilir mi.Marş motoru fiyatı itibari ile ustadan önce biraz bilgilenmek için size soruyorum.Teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Misafir

Marş basıyorsa marş motorunda sorun yoktur, ustanın dediği gibi ateşleme sistemini kontrol etmek gerek

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kontağı çevirdiğinizde araç gır gır ediyor mu?

Yorum bağlantısı
Misafir

Gıy gıy ediyor,Cuma günü elektrikçiye götürdüm marş motorunda sorun yok olsa hiç çalıştıramazsın sıralı sistemde sorun olabilir motor ustana bir göster dedi. Vurdurarak çalıştırıyorum. 

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
(düzenlendi)

Akü bitik de olsa teyp korna vs calisir ama mars motorunu cevirecek gücü olmaz. Akü dolu, mars motoru zayif bir ses cikariyor, güclü dünmüyorsa problem mars motorundadir. Akü dolu, mars motoru iyi calisiyorsa isler karisir: Problemler: immobilizer, yakit hatti (yakit pompasi, filtresi ve kacaklar, lpgli ise lpg ayari), buji ve /veya kablolari, hava girislerindeki problemler ( hava filtresi, bogaz kelebegi), volan vs...

tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Gır gır ediyorsa araç marş motorunda ve aküde sorun yoktur.

Ateşleme ile alakalı.

Yakıt pompasından başlanacak, bujiler, buji kabloları, bobin kontrol edilecek.

Doğru buji kodu forumda mevcut, onlara iyi bakılmalı.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
  • Çözüm

Herkese merhaba,sorun tamamen aküden,

55 A sonnenschein akü ile değiştirdik.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...