Eray Çalışkan 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Kısa zaman önce okuduğum bir habere göre ehliyet almak için artık en az 79 İQ seviyesinde olmak gerekecekmiş. 1 Ocak 2016'dan itibaren geçerli olan yasaya göre 79 İQ puanı altındakilere ehliyet verilmeyecekmiş. Ne kadar hakkıyla ve pratikte uygulanır bilemem. Sadece prosedürde kalma ihtimali büyük bence. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce iyi mi kötü mü olur veya hakkıyla uygulanır mı? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 iq seviyesini nasıl ölçecekler acaba.. bulmaca mı çözdürecekler.. 3 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 (düzenlendi) Ehliyet alanin bence de belli bir zeka seviyesine sahip olmasi gerekir ama bunu iq testi ile belirlemek pek mümkün degil. Bazi arkadaslarim bu iq testini beceremese de oldukca zeki ve mantikli insanlar mesela. Bence iq testi sayisal zekaya dayali, durum bundan kaynaklaniyor. Uygulamasina gelince; nasil yapilacagi konusunda bilgim yok ama düzgün uygulanmasi zor gibi görünüyor. Ayrica genelde benzer/ayni sorular olacagi icin millet yine ezberleyecektir 4 Ocak 2016 tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Kısa zaman önce okuduğum bir habere göre ehliyet almak için artık en az 79 İQ seviyesinde olmak gerekecekmiş. 1 Ocak 2016'dan itibaren geçerli olan yasaya göre 79 İQ puanı altındakilere ehliyet verilmeyecekmiş. Ne kadar hakkıyla ve pratikte uygulanır bilemem. Sadece prosedürde kalma ihtimali büyük bence. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce iyi mi kötü mü olur veya hakkıyla uygulanır mı?Kusursuz bence, Ankaradakilerin IQ seviyesini ölçsek %30u ancak alır valla. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Mesela aslında Iq seviyesi değil, insanların bilinçli, kurallara uyan, cezalara ve yasalara saygılı olan birer birey olarak yetiştirilmemesinden kaynaklı. Yorum bağlantısı
Misafir 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Kusursuz bence, Ankaradakilerin IQ seviyesini ölçsek %30u ancak alır valla. Çok genelleme olmuş sanki.. Bence mantıksız.. Bu iş Iq ile ölçülemez ki? Mesela benim Iq 300 diyelim. Aynşıtayndan daha akıllıyım diyelim. Ama piskopatın da önde gideniyim. Arkamdaki korna çalsa kasatura ile inerim, önümdeki dursa kurşuna dizerim.. Bunun Iq ile alakası yok. Yorum bağlantısı
Eray Çalışkan 4 Ocak 2016 Yazar Paylaş 4 Ocak 2016 iq seviyesini nasıl ölçecekler acaba.. bulmaca mı çözdürecekler.. İstendikten sonra iq ölçmenin yöntemleri mevcut Mesela aslında Iq seviyesi değil, insanların bilinçli, kurallara uyan, cezalara ve yasalara saygılı olan birer birey olarak yetiştirilmemesinden kaynaklı. :good1: Ayrica genelde benzer/ayni sorular olacagi icin millet yine ezberleyecektir İşte bu uygulamanın varacağı sonuç bence bu. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Çok genelleme olmuş sanki.. Bence mantıksız.. Bu iş Iq ile ölçülemez ki? Mesela benim Iq 300 diyelim. Aynşıtayndan daha akıllıyım diyelim. Ama piskopatın da önde gideniyim. Arkamdaki korna çalsa kasatura ile inerim, önümdeki dursa kurşuna dizerim.. Bunun Iq ile alakası yok. abi saygılar iyi günler sana yanlış yapmamak lazım Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Ben geçenlerde yaptırdım İq testini çok şükür bişey çıkmadı 9 Yorum bağlantısı
Misafir 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Ben geçenlerde yaptırdım İq testini çok şükür bişey çıkmadı Bende yaptırdım. Doktor sende iq falan yok merak etme rahat ol dedi Yorum bağlantısı
Misafir 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 abi saygılar iyi günler sana yanlış yapmamak lazım Ne zaman geliyon bakim sen buralara? Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 2005 Yılında Ehliyet almak için muayne olmaya gittim hastahaneye... Göz doktoru dışında hiç kimse muayne etmedi sordukları tek soru adın soyadın ? Erkut UYSAL dedğimde sağlam olarak geçtim... Göz doktorunda renk körü olduğumu öğrendim ( Morla laciverti ayırt edemiyorum ) Napıcaz ayıramıyosun renkleri ? dedi Hocam siz bilirsiniz dedim Bilgisayardan anlıyormusun bunun sesi çıkmıyor dedi Ses kartını yükledikten sonra '' Sağlam '' damgasını vurdu... Ne İQ su gözünüzü seveyim... 3 Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Ne zaman geliyon bakim sen buralara? gelirsem haber edeceğim Yorum bağlantısı
Sercan Eskin 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Kim yapacak bu testi peki; -MEB -ÖSYM -EGM -Tübitak vs... Nasıl ve ne şekilde yapılacak? Adam kayırmanın önüne nasıl geçilecek? Bunları merak etmiyor değilim.. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Çok tartışmalı bir konu. Lakin o ya da bu şekilde ehliyet verirken insanların ahlakı daha çok sorgulanmalı... Yorum bağlantısı
Ramazan Turan 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 İQ testi hastanelerden veriliyor, bizim öğrencilerimiz alıyor, zaten o seviye sınır birim (Mental Kapasite), 70-50 birim birey hafif derece zihinsel yetersizlik , 49-35 orta derecede, 34 altı ise ağır düzeyde zihinsel yetersizliğe sahip bireydir. İşleyişi zor olacaktır, raporlaştırmak gerekiyor, bir kaç engel olduğunda durum daha da değişebiliyor. Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Kısa zaman önce okuduğum bir habere göre ehliyet almak için artık en az 79 İQ seviyesinde olmak gerekecekmiş. 1 Ocak 2016'dan itibaren geçerli olan yasaya göre 79 İQ puanı altındakilere ehliyet verilmeyecekmiş. Ne kadar hakkıyla ve pratikte uygulanır bilemem. Sadece prosedürde kalma ihtimali büyük bence. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce iyi mi kötü mü olur veya hakkıyla uygulanır mı? Astronot' lar da bile IQ şartı aramıyorlar yaaa. Yorum bağlantısı
Guest Misafir 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Çok genelleme olmuş sanki.. Bence mantıksız.. Bu iş Iq ile ölçülemez ki? Mesela benim Iq 300 diyelim. Aynşıtayndan daha akıllıyım diyelim. Ama piskopatın da önde gideniyim. Arkamdaki korna çalsa kasatura ile inerim, önümdeki dursa kurşuna dizerim.. Bunun Iq ile alakası yok. Veya yetenegim yok trafigi kitliyorum, bu da birsey. Kısa zaman önce okuduğum bir habere göre ehliyet almak için artık en az 79 İQ seviyesinde olmak gerekecekmiş. 1 Ocak 2016'dan itibaren geçerli olan yasaya göre 79 İQ puanı altındakilere ehliyet verilmeyecekmiş. Ne kadar hakkıyla ve pratikte uygulanır bilemem. Sadece prosedürde kalma ihtimali büyük bence. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce iyi mi kötü mü olur veya hakkıyla uygulanır mı? Cok komik geldi:) Haberin linkini paylasabilir misiniz rica etsem, merak ettim. Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Alanda ıq test ölçümü yapılıyor, yetişkinler için uygulanan zeka testleri var. uygulaması ve yorumlaması biraz zaman alır. pratikte ne kadar işlevsel olur bilmem. hangi kurum ölçer hangi testle ölçer bu önemli.. Yorum bağlantısı
Eray Çalışkan 4 Ocak 2016 Yazar Paylaş 4 Ocak 2016 Veya yetenegim yok trafigi kitliyorum, bu da birsey. Cok komik geldi:) Haberin linkini paylasabilir misiniz rica etsem, merak ettim. Şöyle paylaşayım tek site yerine bir çok haber sitesinden kaynak bulabilirsiniz. https://www.google.com.tr/?gws_rd=ssl#q=ehliyete+iq+s%C4%B1n%C4%B1r%C4%B1+geliyor Yorum bağlantısı
Guest Misafir 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Şöyle paylaşayım tek site yerine bir çok haber sitesinden kaynak bulabilirsiniz. https://www.google.com.tr/?gws_rd=ssl#q=ehliyete+iq+s%C4%B1n%C4%B1r%C4%B1+geliyor Tesekkurler Sayin en Muzmin Bekar [emoji39] Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 Yakında kursları açılır bununda ehliyete hazırlık ıq kursu Gerçi sorular standart ama Yorum bağlantısı
Nadir Açıkbaş 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 (düzenlendi) Bir Trafik Polisi olarak bence IQ testinden ziyade öncelikle bilinçli araç kullanımını öğretebilmek önemli,bu eğitimi ne trafik polisi verebilir ne egm, ne de sürücü kursları.Aile en temel eğitim kurumu bence AİLE!!! yetişme şekli çok önemli,örneğin bi konu var forumda yanlış yazılan cep telefonu kullanımının cezası ile alakalı (yada yanlış anlaşılan her neyse çok önemli değil not kısmı o,sadece madde,plaka,miktar,tarih ve yazılan yer önemli diğeri yazım hatası sayılır) bu konuda kimi ben şu kadar sürede şu kadar ceza yemişim demiş marifetmiş gibi ders çıkarılmalı derss!!! (şahsen işe giderken şöyle ceza yazacam böyle ceza yazacam diye yemin ederim işe gitmiyorum,10 yıldır da trafikçiyim 4 ü İst. 6 yıl da K.Maraş) diğer bir kimse hep seni mi buluyor cezalar demiş bi özeleştiri yapılmalı değil mi??? kaç kişi kısa sürede ardı ardına cezalar yiyor söylermisiniz yüzde kaç????? işte kendimize bir bakalım.Neden ben bu kadar ceza yiyorum dersek buluruz cevabını emin olalım. Yine IQ testi yerine şu tam adını bilmiyorum da varya hani el,göz,ayak koordinasyonu tepki süresi testleri!!! Süper tam araç sürücüleri için geçerli bir test bence bu uygulanmalı Fakat bazı arkadaşlar yazmış ya adam kayırma işleri,reelde ne kadar uygulanabilir vs. işte o arkadaşlara sonuna kadar KATILIYORUM,HAKLILAR!! 4 Ocak 2016 tarihinde Nadir Açıkbaş tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 şaka gibi kart sahibi iq ludur imzası da başlar artık Yorum bağlantısı
Misafir 4 Ocak 2016 Paylaş 4 Ocak 2016 IQ testi ile birlikte ekstra bir şeyler daha gelsin de anlamı olsun. Ama sırf IQ ile bile ehliyeti elinden alınabilecek kişiler var Yorum bağlantısı
Recommended Posts