İçeriğe Yönlendir

Ehliyete İq Zorunluluğu

Eray Çalışkan

Recommended Posts

Ömer Türkşanlı

Bir Trafik Polisi olarak bence IQ testinden ziyade öncelikle bilinçli araç kullanımını öğretebilmek önemli,bu eğitimi ne trafik polisi verebilir ne egm, ne de sürücü kursları.Aile en temel eğitim kurumu bence AİLE!!! yetişme şekli çok önemli,örneğin bi konu var forumda yanlış yazılan cep telefonu kullanımının cezası ile alakalı (yada yanlış anlaşılan her neyse çok önemli değil not kısmı o,sadece madde,plaka,miktar,tarih ve yazılan yer önemli diğeri yazım hatası sayılır) bu konuda kimi ben şu kadar sürede şu kadar ceza yemişim demiş marifetmiş gibi ders çıkarılmalı derss!!! (şahsen işe giderken şöyle ceza yazacam böyle ceza yazacam diye yemin ederim işe gitmiyorum,10 yıldır da trafikçiyim 4 ü İst. 6 yıl da K.Maraş) diğer bir kimse hep seni mi buluyor cezalar demiş bi özeleştiri yapılmalı değil mi??? kaç kişi kısa sürede ardı ardına cezalar yiyor söylermisiniz yüzde kaç????? işte kendimize bir bakalım.Neden ben bu kadar ceza yiyorum dersek buluruz cevabını emin olalım.

Yine IQ testi yerine şu tam adını bilmiyorum da varya hani el,göz,ayak koordinasyonu tepki süresi testleri!!! Süper tam araç sürücüleri için geçerli bir test bence bu uygulanmalı

Fakat bazı arkadaşlar yazmış ya adam kayırma işleri,reelde ne kadar uygulanabilir vs. işte o arkadaşlara sonuna kadar KATILIYORUM,HAKLILAR!!

Sayın meslektaşım ağzına sağlık güzel tespitler, ekstra olarak Maliye Bakanlığı ve bürokratik baskılar neticesinde zorla vatandaşa yapılan eziyeti açıklamak imkansız...

Çıkar, para, çıkar, keyfiyet.... Maalesef...

Yorum bağlantısı
Misafir

7 yılda bir tüvIQ muayene

Mesela IQ 60 olursa hafif kusur. Hem IQ düşük, hem manyaksa ağır kusur olabilir
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Bu IQ testini sağlam eller yapmazsa çok aynştaynımız olur trafikte.Eğitim şart  :)

Yorum bağlantısı
Ali Eren

IQ testi değil de insanlık testi yapmak lazım ama onu da ölçecek test yok.

Bence IQ işi lafta kalır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün
(düzenlendi)

Wikipedia'daki açıklamaya göre 79 "sınırda zeka"ya denk geliyormuş.

20-34 İdiot,
35-49 Embesil,
50-69 Debil,
70-79 Sınırda Zeka,
80-89 Donuk Normal,
90-109 Normal Zeka,
110-119 Parlak Zeka,
120-129 Üstün Zeka,
130-150 Dahi.
150 ve üzeri Milyonda Bir

https://tr.wikipedia.org/wiki/Zek%C3%A2_seviyesi

İngilizce açıklamalar daha detaylı tabii. Orada da yapılan test tipine göre farklı IQ sonuçları alındığı yazılmış.

https://en.wikipedia.org/wiki/Intelligence_quotient

tarihinde Mustafa Yenigün tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul

Tüm sınavları yaptıkları gibi yaparlar. Sınav ücreti,belge ücreti, hizmet ücreti alınır olay kapanır.

Yorum bağlantısı
Behram Doygun

Çok yerinde bi uygulama aslında. Trafikte kimseninin kimseye saygısı bile kalmamışken bu gibi kurallar bence konulsun. Çok kişi yanacağından eminim bu uygulama geçerse. [emoji848]

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

uygun bir test olur. gerçekten sorunlu olan beyinler trafikte ciddi tehlike yaratabilir. Buna bir sağlık zorunu olarak bakmak lazım. körlük gibi.

Yorum bağlantısı
Fedai Özoğlu

Mümkün değil ,dünyada uygulaması olduğunu duymadım. Bir kazanç kapısı olacak gibi.

Yorum bağlantısı
Fedai Özoğlu

Ortalık üç-beş saat kursla ukala uzman müsvettesi dolacak. Yine gerçek niyetinden uzak bir uygulama olur. Trafik bir kültürdür , tamam bir zeka gerekir hatta ölçüledebilinir ancak zekadan evvel ahlaki gelişim ölçülse daha iyi olur.

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin
(düzenlendi)

piskoteknik aldım ben, resmen 1989 ların atarisini oynattılar bana, ben bir de sınava girerek aldım ki sınavsız veren yerler de var.. her şeye bir üç kağıt katıyorlar.. her zaman derim birey kendini düzeltmedikten sonra ne yapsan boş...

tarihinde Osman Bilgin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

peki ne yapmalı?

Araç içi kamera yasal zorunluluk olmalı, kayıt silenin ehliyeti alınmalı
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

Araç içi kamera yasal zorunluluk olmalı, kayıt silenin ehliyeti alınmalı

takagrofa düğme takan, sahte çipli ehliyet yapan buna da bulurlar bir dümen..

cezalar caydırıcı olacak. amarika da hangi eyalet hatırlamıyorum, bir eyalet de alkollü araç süren biri yakalandığın da hem ehliyeti hem arabasına el konuluyordu, arabasını satıp elde edilen geliri darıl acuze ye bağışlanıyordu...

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Şu an ehliyetleri biraz daha fazla sınıflandırarak ve belirli bir sürede kontrol şartı sunarak gözle görülür bir adım attılar, inşallah tutar da trafikteki kavga gürültüden ziyade resmi tatillerde gördüğümüz bilançolu haberleri görmeyiz. IQ'ya falan da gerek kalmaz böylelikle..

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

Tesekkurler Sayin en Muzmin Bekar [emoji39]

8DDYM1.jpg

A ya da B vitaminine ihtiyaç var gibi:=)

Yorum bağlantısı
Guest Misafir
(düzenlendi)

8DDYM1.jpg

A ya da B vitaminine ihtiyaç var gibi:=)

[emoji23][emoji23][emoji23]

Satirlar karisti demek [emoji16]

Siz alin vitamin benim hafizam kuvvetli [emoji16]

Şöyle paylaşayım tek site yerine bir çok haber sitesinden kaynak bulabilirsiniz.

https://www.google.com.tr/?gws_rd=ssl#q=ehliyete+iq+s%C4%B1n%C4%B1r%C4%B1+geliyor

Yanlis unvan :) Sayin En Psikolog :)

Osman Bey illa ki unvanini istedi geri [emoji23][emoji23][emoji23]

tarihinde E. Ozlem Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...