İçeriğe Yönlendir

Kırık Far Camı Ve Tampon Tamiri

Mert Arıca

Recommended Posts

Mert Arıca

Herkese merhaba arkadaşlar,

İstanbulun havası bu aralar malum, benimde başıma tatsız bir kaza geldi karda ve önümde seyreden kamyonun ışık demirine çarptım :)

Kaput yamuldu, ızgara ve tamponda çatlaklar kırıklar mevcut ve en önemlisi farın dış camında kırıklar kayıp parçalar mevcut. Öncelikle kaputu düzelttirip farın tamiri mümkünse onu yaptırmak istiyorum. Tampon ve ızgaralar sonra. Farın içinde merceğin, aynalarında ya da ayaklarında bir sorun yok. Sadece dış camında kırık parçalar var. Bunun onarımı mümkün müdür? Malum orjinal farlar 750 liradan başlıyor. 

Bir diğer sorum ise tamponun onarımı mümkün müdür? Birde bilen gören anlayan abilerime ithal tampon ile orjinal tampon arasında bariz bi fark var mıdır bunu sormak istedim. 

Şimdiden yardım eden bilgi veren herkese teşekkürler.

2vanrbo.jpg

Yorum bağlantısı
Serhad İncedere
(düzenlendi)

Kaput düzeltip boyanır o kolay. Tampon tamiri de kolay. Izgaranın yenisi alınacak. Far için de tampon tamir edenlere sormakta fayda var ama ben tamir olacağını düşünmüyorum. Tamir olmazsa öncelik çıkma far olsun. Daha sonra sıfır parçaya yönelirsiniz.

Geçmiş olsun bu arada.

tarihinde Serhad İncedere tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

büyük geçmiş olsun far için dış cam satılmıyor. bildiğim kadarıyla tek yolu çıkmacılar dan bulup başka bir far onun camını bu fara monte etmek tampon iyi bir pilastik işi yapan bir sanatkarda tamir olur lakin sağlam olurmu bilemem

Yorum bağlantısı
Misafir

Geçmiş olsun.. Foto olsa daha iyi yorum olur. Far çıkma bulunması lazım sanırım. Sadece cam satılmıyor. Parça yoksa tamiri sağlıklı olmaz, estetiği bozar. Tampon tamiri kolaydır. 

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Geçmiş olsun. Tampon kolay, farın da halojen olanı alınıp camı kullanılabilir.

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Geçmiş olsun.. Çıkmacılarda 2. el ya da yan sanayi far bulunup camı takılabilir.. Biraz dolaşmak gerekecek sanırım  :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

far camı tamir olmaz. da arkası kırık alınıp içerisi yer değiştirilir. kaputtaki damar durumuna bakmalı.

Yorum bağlantısı
Behram Doygun

Tampon hiç sorun olmaz çatlakları çok güzel şekilde doldururlar iyi bir usta. Far çıkmacılar arayın sorun elbet vardır. Olmadı halojen far alıp kendi farınızdaki merceği forumdan ustalarımıza yaptırabilirsiniz. Birde kaputun fotoğrafını muhakkak saklayın satarken başınızı ağrıtmasınlar. [emoji4][emoji56]

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...