Yusuf PALA 6 Ocak 2016 Paylaş 6 Ocak 2016 Merhaba arkadaşlar 2 gündür arabada bir değişiklik var sanki ya da ben kuşkulanıyorum. 2 gündür frene bastığımda fren tutma mesafesi uzadı, frene basıyorum sonuna kadar ama 1 metre sonra duruyor eskiden o kadar bastığımda beni ön cama yapıştırıyordu, ayrıca fren sert ve yürür halde her bastıkça tıs tıs diye hava sesi geliyor. Ayrıca frenin boş durma hali ile son dip hali arası çok az.. Yani fren pedalı sona kadar gitmiyor, aradaki mesafe çok az.. Acaba sizde nasıl benmi pimpirikleniyorum.. .Ankarada yaşıyorum, araba cmax 2011 yeni kasa.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Ocak 2016 Paylaş 6 Ocak 2016 fren yağını değişmek ile balayın . zaten 2 yılda bir değişmsi lazımdı ucuz da Yorum bağlantısı
Yusuf PALA 6 Ocak 2016 Yazar Paylaş 6 Ocak 2016 fren yağını değişmek ile balayın . zaten 2 yılda bir değişmsi lazımdı ucuz da Fren yağı tam orta seviyede min. üstünde ama bence farklı bir şey var Çağlar Bey.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Ocak 2016 Paylaş 6 Ocak 2016 seviye değil. değişecek içindeki yağ boaşltılıp. zaten 2 senede bir. önceki değişim kaç sene oldu? Yorum bağlantısı
Taha Bayraktar 7 Ocak 2016 Paylaş 7 Ocak 2016 Fren yağı tam orta seviyede min. üstünde ama bence farklı bir şey var Çağlar Bey.. Merhaba arkadaşlar 2 gündür arabada bir değişiklik var sanki ya da ben kuşkulanıyorum. 2 gündür frene bastığımda fren tutma mesafesi uzadı, frene basıyorum sonuna kadar ama 1 metre sonra duruyor eskiden o kadar bastığımda beni ön cama yapıştırıyordu, ayrıca fren sert ve yürür halde her bastıkça tıs tıs diye hava sesi geliyor. Ayrıca frenin boş durma hali ile son dip hali arası çok az.. Yani fren pedalı sona kadar gitmiyor, aradaki mesafe çok az.. Acaba sizde nasıl benmi pimpirikleniyorum.. .Ankarada yaşıyorum, araba cmax 2011 yeni kasa.. Merhaba; Ön kontrol... Balatalarınızı kontrol edin. Belki de balatalarınız yeterli seviyede değil.. Fren yağ tankında yağ seviyesini kontrol edin. Hatta uygun bir kalemle işaretleme yapın. Araç altında balatalarınızın etrafını kontrol edin. Keçelerde/ oringlerde kaçak olabilir. Tamir takımı ile halledilir. Bunlarda problem bulursanız veya hiç bulamazsanız kesinlikle güvenilir ve emin bir fren servisine derhal başvurun.. Saygılarımla... Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 7 Ocak 2016 Paylaş 7 Ocak 2016 Şirkette paletli kepçeler var bunlar yoğun olarak çalışırlar,arkadaşlar her ay komple hidrolik yağını değiştirirler.Dedim ne gerek var neden boyuna değiştirip duruyorsunuz,bizi masrafa sokuyorsunuz.Onlarda Ömmrrüü bitti abiiiiii diyorlar.Normal kullanımda otomobillerde yağın bir araçta kalma süresi 2 sene akabinde değişmeli. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 7 Ocak 2016 Paylaş 7 Ocak 2016 Westinghouse sağlam mı baktırın, tıs seslerinin kaynağı o olabilir 1 Yorum bağlantısı
Taha Bayraktar 7 Ocak 2016 Paylaş 7 Ocak 2016 Şirkette paletli kepçeler var bunlar yoğun olarak çalışırlar,arkadaşlar her ay komple hidrolik yağını değiştirirler.Dedim ne gerek var neden boyuna değiştirip duruyorsunuz,bizi masrafa sokuyorsunuz.Onlarda Ömmrrüü bitti abiiiiii diyorlar.Normal kullanımda otomobillerde yağın bir araçta kalma süresi 2 sene akabinde değişmeli. Merhaba Fatih Bey; Ağır iş makinesi çalıştığım işyerinde de mevcut. Bakım saatlerine bağlı olarak bizde değiştiriyoruz. Ancak atladığımız bir detay var. Fren hidroliği ile iş makinelerinin hidrolik devrelerinde kullanılan hidrolik kimyasal olarak birbirinden farklı. Biz iş makinesinden çıkardığımız hidroliği filtre işleminden geçirerek (Özel filtreme elemanları ve sistemleri ile...) tekrar kullanıyoruz. Sizin şirketiniz elemenları gibi bizimkilerde en başta böyle davranıyordu. Fakat kişisel çaba ve gayretimle bunun önüne geçtik diyebilirim. Masraf kalemlerinde biz nebze olsun tasarruf yaptık. Malum bir varil PO HD 46 şuan 1000 tl + KDV civarı... Saygılarımla... Yorum bağlantısı
Taha Bayraktar 7 Ocak 2016 Paylaş 7 Ocak 2016 Şirkette paletli kepçeler var bunlar yoğun olarak çalışırlar,arkadaşlar her ay komple hidrolik yağını değiştirirler.Dedim ne gerek var neden boyuna değiştirip duruyorsunuz,bizi masrafa sokuyorsunuz.Onlarda Ömmrrüü bitti abiiiiii diyorlar.Normal kullanımda otomobillerde yağın bir araçta kalma süresi 2 sene akabinde değişmeli. Bu arada Fatih Bey; Yıllık ne kadar hidrolik yağı sarfiyatınız var? Belki filtreleme işlemine sizde geçebilirsiniz! Sonuçta maliyet azaltıcı işlem.. Saygılar... Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 7 Ocak 2016 Paylaş 7 Ocak 2016 Bu arada Fatih Bey; Yıllık ne kadar hidrolik yağı sarfiyatınız var? Belki filtreleme işlemine sizde geçebilirsiniz! Sonuçta maliyet azaltıcı işlem.. Saygılar... 3 adet paletli kepçe var ikitanede yolda gelecek olan var ,''kullanılmış yağı filitreden geçirip tekrar kullanmak''bunu kabul ettirip ikna etmek zor,herhangi bir olası hidrolik problemde başıma çökerler. Yorum bağlantısı
Yusuf PALA 7 Ocak 2016 Yazar Paylaş 7 Ocak 2016 Acilen hafta sonu bir baktırayım, ilginiz için teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 7 Ocak 2016 Paylaş 7 Ocak 2016 Fren hidrolik yağı değişimi çok faydalı, fren dozlaması , fren kuvveti artıyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Ocak 2016 Paylaş 7 Ocak 2016 iş makinasında yağ değşiimi iş venliği sertifikasına da bağlı. temilzemek , bozulan hidrolik vasfını geri getiremez Yorum bağlantısı
Recommended Posts