İçeriğe Yönlendir

Direksiyon Titremesi Neden Olur

Kadir Cevahir

Recommended Posts

Kadir Cevahir

arkadaşlar merhaba,

yeni fiesta sahibi oldum. aracım daha 2  haftalık direksiyon sürekli titriyor son 1-2 gündür.internetten araştırdım ama herkes 100-140 gibi yüksek hızlardaki titremeden bahsediyor. benim 10-40 arası hızda giderken daha çok  titriyor, hızlandıkça titreme hissedilmez oluyor. sizce sorun nedir ?

Yorum bağlantısı
Kadir Cevahir

araç yeni derken bende yeni :D normalde 32500km'de ..

Yorum bağlantısı
Misafir

araç yeni derken bende yeni :D normalde 32500km'de ..

Hayırlısı olsun Kadir Bey,

Avatar (profil resmi) olarak, yüzümüzün görülebileceği bir fotoğraf kullanıyoruz.

Titreme ile ilgili ilk olarak lastiklerinizin durumunu, havalarını, balansını kontrol ederek başlayabilirsiniz. Gerçi balans olsa, hızlandıkça titreme artması lazım. Sizde azalıyor sanırım..  :unsure2:

Yorum bağlantısı
Oğuz Doğru

balans sorunu var büyük ihtimalle

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Kırmızı

110,120 ve üstünde hafif frene dokunduğumda bende de oluyor. Ama bendeki 2005 modelde normaldir diye düşündüm hep.

Yorum bağlantısı
Hasan Ekci

Jant eğriliği olabilir

110,120 ve üstünde hafif frene dokunduğumda bende de oluyor. Ama bendeki 2005 modelde normaldir diye düşündüm hep.

Diskleriniz eğri

Yorum bağlantısı
Kadir Cevahir

Hayırlısı olsun Kadir Bey,

Avatar (profil resmi) olarak, yüzümüzün görülebileceği bir fotoğraf kullanıyoruz.

Titreme ile ilgili ilk olarak lastiklerinizin durumunu, havalarını, balansını kontrol ederek başlayabilirsiniz. Gerçi balans olsa, hızlandıkça titreme artması lazım. Sizde azalıyor sanırım..  :unsure2:

afedersiniz burada da yeniyim :) çukurlara da dikkat ediyorum ama allah allah şanzıman falanmıdır acaba sorun diye korktum açıkçası

Yorum bağlantısı
Rifat Şeker

Lastik havalarını bir kontrol ettirin. En olmadı bir balans ayarı yaptırın kafanız rahat olsun.

Yorum bağlantısı
Misafir

Ben sizin yerinde olsam ilk etapta bijonların gevşek olup olmadığını kontrol ederim, hemde en acilinden. Sonra diğer ihtimallere yönelin.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Akyol

arkadaşlar merhaba,

yeni fiesta sahibi oldum. aracım daha 2  haftalık direksiyon sürekli titriyor son 1-2 gündür.internetten araştırdım ama herkes 100-140 gibi yüksek hızlardaki titremeden bahsediyor. benim 10-40 arası hızda giderken daha çok  titriyor, hızlandıkça titreme hissedilmez oluyor. sizce sorun nedir ?

Yeni aracınız hayırlı olsun, muhtemelen lastiğiniz tel / ip kırmış. Aracı kriko ile kaldırıp lastiği çevirin. Lastik dönerken bir yükselecek bir alçalacaktır. Farkı göz ile net şekilde göreceksiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hayırlı olsun aracınız.

Öncelikle yürüyen kontrol edilecek. Akslar, rotlar vs, Sonrasında lastiklere bakılabilir.

Sizin diskleriniz yamulmuş, disk ve balata beraber değişmeniz gerekir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Hayırlı olsun foruma da hoş geldiniz. Aracınızın Jantlarında Eğrilme olmuş olabilir/ Yukardaki söylenen ler gibi lastik özelliğini yitirmiş ve elips şeklini almış olabilir ( Başıma geldi araba zıp zıp gidiyordu ) Balans bozuk olabilir diyecem ama genelde yüksek hızda hissettirir 80/120 arası. Sizdeki ya lastikden yada janttan. Hüseyin Beyin söylediği şekilde araç lastiğini kriko ile yerden 0,5-1 cm kadar kesin. Ve çevirin lastikde eğirilme varsa zaten kendini gösterir bir kısmı yerle temas ederken bir kısmı silme geçeçektir. 

Yorum bağlantısı
Murat Kırmızı

Diskleriniz eğri

Nasıl çözüm bulabiliriz ? Maliyetli bir şey mi

Hayırlı olsun aracınız.

Öncelikle yürüyen kontrol edilecek. Akslar, rotlar vs, Sonrasında lastiklere bakılabilir.

Sizin diskleriniz yamulmuş, disk ve balata beraber değişmeniz gerekir.

Balatalar iyi demişti halbuki usta bir kaç ay önce..

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Nasıl çözüm bulabiliriz ? Maliyetli bir şey mi

Balatalar iyi demişti halbuki usta bir kaç ay önce..

Yamuk disk, balatayı da düzensiz aşındırıyor. Diski tek başına değiştirirseniz, düzensiz aşınan balatanın yeni diski eğme riski çok yüksek. Bu sebeple genelde disk balata beraber değişim önerilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Kırmızı

Yamuk disk, balatayı da düzensiz aşındırıyor. Diski tek başına değiştirirseniz, düzensiz aşınan balatanın yeni diski eğme riski çok yüksek. Bu sebeple genelde disk balata beraber değişim önerilir.

Teşekkür ederim Sani Bey..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer

arkadaşlar merhaba,

arkadaşların tüm yazdıkları birinci sıradaki sorunun cevabı siz bunlara birde,

şanzıman takozu(kulağı) veya motor takozu(kulağı) eğer kırık veya çatlaksa'da yapabiliri ekleyin isterseniz

Yorum bağlantısı
Kadir Cevahir

Hayırlı olsun foruma da hoş geldiniz. Aracınızın Jantlarında Eğrilme olmuş olabilir/ Yukardaki söylenen ler gibi lastik özelliğini yitirmiş ve elips şeklini almış olabilir ( Başıma geldi araba zıp zıp gidiyordu ) Balans bozuk olabilir diyecem ama genelde yüksek hızda hissettirir 80/120 arası. Sizdeki ya lastikden yada janttan. Hüseyin Beyin söylediği şekilde araç lastiğini kriko ile yerden 0,5-1 cm kadar kesin. Ve çevirin lastikde eğirilme varsa zaten kendini gösterir bir kısmı yerle temas ederken bir kısmı silme geçeçektir. 

teşekkür ederim hoş buldum:) lastiklerim yeni daha 1 ay önce taktırdım ondan olduğunu snamıyorum. yukarıdaki arkadaşların dediği gibi balans ayarına falan baktırıcam. teşekür ederim bilgiler için..

Yorum bağlantısı
Tayfur Polat

Bende disk veya balans ayarı ile alakalı bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Kadir Cevahir

evet arkadaşlar ustaya gösterdim jant yamulmuş ve lastiklerin telleri kırılmış. neyse ki yedek lastik vardı 4 tane :D

Yorum bağlantısı
Misafir

evet arkadaşlar ustaya gösterdim jant yamulmuş ve lastiklerin telleri kırılmış. neyse ki yedek lastik vardı 4 tane :D

Demekki yeni lastik diye es geçmemek gerek :) geçmiş olsun [emoji6] [emoji106]
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Şakir Koplay

Senin arabayla ilk sahibi büyük ihtimal çukura girmiş. Jant yamulmuştur lastikte de hasar vardır.

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

lastik atma deninen bir hadise vardır, lastik iz düşümün de bir bozulma oluyor.. aracı yukarı kaldırın boşta lastikleri birine çevirtin dönüşlerinde herhangi bir sapma var mı bakın.. yada baktırttın.. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...