Güven Kaya 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 Arkadaşlar bugün aracımin kaputunu açtım ama öndeki pervanenin dönmediğini gördüm klimayı da açtım sonuç değişmedi acaba niye göre çalışıyor yada bende mi sorun var Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 Motor suyu belli bir dereceye geldikten sonraya devreye girer fan.. Havalar zaten soğuk.. öyle hemen çalışmaz. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 Genelde sıcak havalarda yada motor soğutma suyunun gereğinden fazla ısındığı durumlarda, araç durur halde devreye girer ve radyatöre hava girişi sağlayarak suyun gerekli değerlere soğumasına yardımcı olur. Çalışmıyorsa ve bir arızası yoksa, motor suyu normal sıcaklıkta demektir. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 Motor suyu belli bir dereceye geldikten sonraya devreye girer fan.. Havalar zaten soğuk.. öyle hemen çalışmaz. klima yı açınca her durumda çalışır fan, canım. klima yı açınca her durumda çalışır fan, canım. gözünüz hararet ibresinde olsun, fan açmaz ise yükselecektir, yükselirse hemen saga çekip stop edin, yada klima çalışmıyor. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 klima yı açınca her durumda çalışır fan, canım. gözünüz hararet ibresinde olsun, fan açmaz ise yükselecektir, yükselirse hemen saga çekip stop edin, yada klima çalışmıyor. Klima fanı benim focus1 de ayrıydı. Fiesta da durum nedir bilemiyorum. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 Ayrıca eğer klima gazı azalmışsa klima yeterli performansta soğutma yapmıyorsa fan devreye girmez. Fan kontrolü en güzel araç düşük vites yüksek devir çevirip fan açıp açmadığına bakmak gerekir.. rolantide kış günü fan açması epey bir zaman alır. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 Ayrıca eğer klima gazı azalmışsa klima yeterli performansta soğutma yapmıyorsa fan devreye girmez. Fan kontrolü en güzel araç düşük vites yüksek devir çevirip fan açıp açmadığına bakmak gerekir.. rolantide kış günü fan açması epey bir zaman alır. Abi fan her durumda devreye giriyor. Klima gazı az ise kompresör ya devreye girmiyor ya da gir çık yapıyor. Klima gazım bitikti bu şekildeydi kompresör devreye girip çıkıyordu ama fan çalışıyordu klimayı açtığım anda. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 Fan dpf rejenerasyon yaparken de açılıyor, klima açık olmasa da.Her araçta aynı mıdır bilemem Yorum bağlantısı
Güven Kaya 14 Ocak 2016 Yazar Paylaş 14 Ocak 2016 Şuan yine denedim klimada açık ama dönmüyor Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 (düzenlendi) Şuan yine denedim klimada açık ama dönmüyor Fan soketi gevşek yada çıkmış olabilir,sigortası atmış olabilir,fan arızalı olabilir vs .. 14 Ocak 2016 tarihinde Abdurrahman Balaban tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 Abi fan her durumda devreye giriyor. Klima gazı az ise kompresör ya devreye girmiyor ya da gir çık yapıyor. Klima gazım bitikti bu şekildeydi kompresör devreye girip çıkıyordu ama fan çalışıyordu klimayı açtığım anda. Dediğim sebeplerden dolayı devreye girmediği durumlar olur. Klima soğutmaya başladığı andan itibaren fan devrede olur. Çünkü amacı ısınan havayı uzaklaştırmaktır. Ancak klima soğutma görevini yapamıyorsa yani ortada ısınan bir hava yoksa fan dönmez.. Bu da klimanın görev yapmadığının bir işaretidir. Senin başına gelen farklı bir durum olabilir.. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 Dediğim sebeplerden dolayı devreye girmediği durumlar olur. Klima soğutmaya başladığı andan itibaren fan devrede olur. Çünkü amacı ısınan havayı uzaklaştırmaktır. Ancak klima soğutma görevini yapamıyorsa yani ortada ısınan bir hava yoksa fan dönmez.. Bu da klimanın görev yapmadığının bir işaretidir. Senin başına gelen farklı bir durum olabilir.. Gaz yoktu klimayı açıyordum devreye giriyordu. Sadece kompresör gir çık yapıyordu.Gaz basıldı kompresörde düzeldi. Başa gelen durum tam olarak böyle daha başkası varsa bilmiyorum 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 Gaz yoktu klimayı açıyordum devreye giriyordu. Sadece kompresör gir çık yapıyordu.Gaz basıldı kompresörde düzeldi. Başa gelen durum tam olarak böyle daha başkası varsa bilmiyorum Demek ki senin klima az da ols soğutma işini yapıyormuş..yazdıklarından bu çıkıyor. Gaz kritik seviyede düşmemiş. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 Fiesta için konuşuyorum,klima düğmesine basıldığı anda fan çalışıyor. İsterse kompresör hiç çalışmasın. İstersen kompresörün fişini sök aynı. 1 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 En iyisi siz gözünüz hararette, biraz yüksek devirde kullanin arabayi. sicaklik 90 i gecmiyorsa fan görevini yapiyordur 1 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 MEganda, mareada daha klima düğmesine basıldığı anda fanlar direk başlıyor çalışmaya. Skoda favoritte girmiyor mesela çünkü klima yok :d Yorum bağlantısı
Güven Kaya 14 Ocak 2016 Yazar Paylaş 14 Ocak 2016 her türlü çalışmıyor ciddi bişi mi bu ? Acaba Araba da hareket göstergesi yok maalesef digital olduğu için göremiyorum Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 her türlü çalışmıyor ciddi bişi mi bu ? Acaba Hararet yükseldiğinde çalışıyor ama a/c ye basınca çalışmıyorsa basit bir düğme arızası olabilir. Fakat hararet yükseldiğinde de çalışmıyorsa büyük risk var bilginiz olsun. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 her türlü çalışmıyor ciddi bişi mi bu ? Acaba Araba da hareket göstergesi yok maalesef digital olduğu için göremiyorum Güven, risk alma, ehil bir yere götür aracı. Kocaeli, hangi ilçe ? 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 her türlü çalışmıyor ciddi bişi mi bu ? Acaba Araba da hareket göstergesi yok maalesef digital olduğu için göremiyorum Bir elektirikçiye gösterin. Sigorta tablosundaki sigortaları kontrol edin. Fan soketini kontrol edin sıkıntı yoksa elektirikçiye vakit kaybetmeden gidin kontrol etsin. Basit bir arıza çok pahalıya mal olabilir. Yorum bağlantısı
Güven Kaya 14 Ocak 2016 Yazar Paylaş 14 Ocak 2016 Güven, risk alma, ehil bir yere götür aracı. Kocaeli, hangi ilçe ?Karamürsel abi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 Teyze oğlumu tanırsın o vakit. Mehmet Özbay. Opet'in içinde 1 Yorum bağlantısı
Güven Kaya 14 Ocak 2016 Yazar Paylaş 14 Ocak 2016 Teyze oğlumu tanırsın o vakit. Mehmet Özbay. Opet'in içinde aaa evet biliyorum abi Yorum bağlantısı
Güven Kaya 14 Ocak 2016 Yazar Paylaş 14 Ocak 2016 Beraber okuduk ) onla O zaman Barış'ı kesin tanırsın Beraber okuduk orta okulu Yorum bağlantısı
Recommended Posts