İçeriğe Yönlendir

Bose Süspansiyon Sistemi

Hakan Gürsu

Recommended Posts

Ramazan Turan

Magic Body Control, Mercedes bu isimle kullandı, Air süspansiyon gibi mantığı, havalı bişeyler var, zıplamadan önce çöküp yeniden yükseliyor. 

Yorum bağlantısı
Selçuk Baysal

Proje sonucu teknik olarak bir başarı ancak ticari olarak bir başarısızlıktı, sistem araçlara monte etmek için fazla ağır ve fazla pahalıydı. Şirket bu projeden öğrendikleriyle kamyon şoförleri için koltuklar üretip çılgın satmış falan filan diyor sanırım videonun sonunda. Gerçekten mükemmel bir şey ama, tebrikler  :bravo:  :bravo:

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Sanırım Mondeo için bu sistemin kullanılması söz konusu. Geçen bir yerde okudum (neresi olduğunu hatırlayamadım) yeni kasa mondeolarda da 0,5ms tepki süresiyle benzer bir sistem var diye.

Keşke her araçta olsa...

Yorum bağlantısı
Misafir

Fordclubtr facebook sayfasına videosunu eklemiştim, makyajlı yeni mondeoda da sunulacak bu özellik

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Fordclubtr facebook sayfasına videosunu eklemiştim, makyajlı yeni mondeoda da sunulacak bu özellik

Hah! Eline sağlık yoksa kendi kendimi yiyecektim nerde gördüm nerde gördüm diye :D Hatta Pejo mu Citroen mi ne bir de o araçta vardı benzer bir sistem..

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

Proje sonucu teknik olarak bir başarı ancak ticari olarak bir başarısızlıktı, sistem araçlara monte etmek için fazla ağır ve fazla pahalıydı. Şirket bu projeden öğrendikleriyle kamyon şoförleri için koltuklar üretip çılgın satmış falan filan diyor sanırım videonun sonunda. Gerçekten mükemmel bir şey ama, tebrikler  :bravo:  :bravo:

evet Hocam;

en azından sürücü koltuklarına takalım, gerçi körüklü koltuklar var ama bu kadar rahat değildir...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Süpermiş, hemen alıp Fiesta ya entegre etmem lazım  :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

daha önce paylaşıldı bu video formda güvenli olmadı nedeniyle hiç imal edilmedi söylenmişti.aslında geliştirilse devrim gibi olur o kadar yani .

Yorum bağlantısı
Ufuk Aydın

Bildiğiniz körük bu aslında Yeni kasa kamyonların hepsinde mevcut. 

Ancak araçlara yapılmıyor pek neden bilmiyorum. Gerçi nedenini sorgulamaya ne gerek varmı ?

Örneğin bize Fiesta'da sanruf seçme hakkı bile tanımayan ford bunumu yapıcak :) 

Pes vallahi :)

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Videonun sonunda ki zıplama olmayaydı iyiydi, zaten ülkemizde ara sokaklarda milleti buton veya tümseklerle ancak durdurabiliyoruz ( o da bir nebze ) böyle olsa aman Allah'ım der kazalara bakardık herhalde :good1:  

Yorum bağlantısı
Zafer Bakar
(düzenlendi)

yanlış alarm araba uçuyo sanmışıtım gerçekmiş

tarihinde Zafer Bakar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

benim de yıllar önce izlediğim video şuydu. 2007 de yüklenmiş, kim bilir ne kadar eskiye dayanıyor. ve evet arabanın ağırlığını hayli arttırdığı ve maliyeti yükselttiği için fazla tutulmadığını okumuştum bir yerlerde. yıllar sonra da mercedesin tavuklu reklamını görmüştüm 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...