Ozan Kılıçaslan 18 Ocak 2016 Paylaş 18 Ocak 2016 arac 2006 focus dizel hata kodlar p138b p115a p0069 arac önce hantallasmaya başladı daha sonra "motor sistem arızası" uyarısı aldım . motoru durdurup yeniden calıştırdığımda düzeliyor ancak yeniden arıza veriyor ve hantallasıyor. tamirciye gittim üstteki kodları söyledi ve yakıt filtresini değiştirdik 100 km olmadı yine aynı arızayı verdi. sorun nedir nerden kaynaklı olabilir ya da gözden kaçan bir sey var mı yardımcı olur musunuz? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Ocak 2016 Paylaş 18 Ocak 2016 Merhaba, Gauge menü ile dtc kodlarına bakıp mı bunları aldınız? Siz kadrandan kontrol edebilir misiniz? Bi de tavşanla ilgili başka fotolar var mı 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 18 Ocak 2016 Paylaş 18 Ocak 2016 arac 2006 focus dizel hata kodlar p138b p115a p0069 arac önce hantallasmaya başladı daha sonra "motor sistem arızası" uyarısı aldım . motoru durdurup yeniden calıştırdığımda düzeliyor ancak yeniden arıza veriyor ve hantallasıyor. tamirciye gittim üstteki kodları söyledi ve yakıt filtresini değiştirdik 100 km olmadı yine aynı arızayı verdi. sorun nedir nerden kaynaklı olabilir ya da gözden kaçan bir sey var mı yardımcı olur musunuz? şurdan bakın diyicem ama yazdığın kodlar burada yok?eksik veya yanlış yazmış olabilir misiniz kodları. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/236198-ford-ara%C3%A7lar%C4%B1n-ar%C4%B1za-kodlar%C4%B1/ Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 18 Ocak 2016 Paylaş 18 Ocak 2016 (düzenlendi) p138b isitma bujileri ne giden elektrikle alakali p0069 Manifold basinc hatasi p115a yakit sistemi ile alakali birsey sanirim 18 Ocak 2016 tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan 18 Ocak 2016 Paylaş 18 Ocak 2016 (düzenlendi) Sorun bujiler olabilir. Aynı sorun benim başıma geldi motor sistem arızası verdi serviste bakıldı ve sorun kızdırma bujileri çıktı. Hantallaşmanın sebebi motorun kendini korumaya alması. Yapılacaksa işinin ehli birine veya servise yaptırmanızı tavsiye ederim. 18 Ocak 2016 tarihinde Mustafa Karaaslan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yasir Baş 18 Ocak 2016 Paylaş 18 Ocak 2016 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/277335-bir-sorun-ve-bir-%C3%A7%C3%B6z%C3%BCm-genel-arza-lambas%C4%B1/ Bu konuyu incelemenizi tavsiye ederim. bende yakıt filtresi vs değiştirdim ama sonuç konudaki sensörden çıktı.. Yorum bağlantısı
Ozan Kılıçaslan 18 Ocak 2016 Yazar Paylaş 18 Ocak 2016 Merhaba, Gauge menü ile dtc kodlarına bakıp mı bunları aldınız? Siz kadrandan kontrol edebilir misiniz? Bi de tavşanla ilgili başka fotolar var mı Tavsanlar amcamin bahcede baska foto yok malesef. Arizayi sanayide makineye baglatarak ogrendim ikamet yerim Ankara. Tuncay usta ankarada mi acaba? Ayrica menuden ariza kadlarina bakmayi bilmiyorum yardimci olursaniz daha detayli yazarim . Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Ocak 2016 Paylaş 18 Ocak 2016 Şuradaki gibi yapabilirsiniz. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/277229-gaugegage-testi/page-21#entry2826129 Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 18 Ocak 2016 Paylaş 18 Ocak 2016 Eğer ısıtma bujileriyse motor kendini korumaya alır.Motor soğukken kızdırma bujieri sökülür,Şayet sökülürken kırılabiliyor kırılma nedenide yaptığı kurumdan dolayı.Eğer içinde kırılırsa motorun yarısı acılıp kırılan parça cıkarılması lazım Yorum bağlantısı
Ozan Kılıçaslan 19 Ocak 2016 Yazar Paylaş 19 Ocak 2016 Bugün sabah 9.00 sularında Ankara'daki ustama gittim. Kızdırma bujileri değişecek dedi. Ama işe başlamadan buji kırılırsa motoru söküp alacağız diye söyledi. Biz de mecburen kabul ettik çünkü araçta belirgin şekilde hantallaşma vardı. İşe başladık ve ilk buji çıkarken kırıldı ucundan. Sonrakiler düzgün çıktı. Motoru sökmeden enjektörü çıkartıp üstten ince bir demirle vurarak kırılan parçayı pistona düşürdü ve mıknatıs yardımıyla aldı. Tabi kırıldığını söyleyince bizim moraller sıfır oldu ama sonra uğraşıp parçayı çıkarınca yüzümüz güldü. Kırılan parçanın resmi aşağıda. Arıza giderildikten sonra aracın çekişi arttı ve motordan gelen ses de azaldı. Bu parça ihmale gelmiyor. Her ihtimale karşı baktırmanızı tavsiye ederim en azından cihaza takınca aracı arıza verirse vakit geçmeden yaptırın. Gitmek isteyen olursa ivedik osb 'deki matbaacılar sitesinin "e" girişinin karşısında Karaca Oto servisi var,ustanın adı Mehmet. Eminim ki sizlere de yarcımcı olacaktır. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 19 Ocak 2016 Paylaş 19 Ocak 2016 Forumda konu açarken birilerine faydası olur diyoruz ama galiba yeterince araştırma yapılmıyor forumda http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/249476-p-138b-hata-kodu/ 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts