Borga Sınıksaran 26 Ocak 2016 Paylaş 26 Ocak 2016 Merhaba FordClubTR ailesi, Aranıza katılmak üzereyim ancak bir konuda bilginize ihtiyacım var,sayfalarca yorum okumama rağmen cevabını bulamadığım sorum olacak sizlere 2008 model 1,6 otomatik şanzıman bir araç almanın arefesindeyim lakin bu triptonik kısımda + ile - 'nin arasında M ve S haflerinin anlamını bulamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 26 Ocak 2016 Paylaş 26 Ocak 2016 M= Manuel Mod S= Spor Mod 2008 lerde spor mod yok diye hatırlıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 26 Ocak 2016 Paylaş 26 Ocak 2016 Hem M hem de S mi var.. Benim focus 2 varken sadece M vardı.. oraya alınca + - şeklinde kullanıyorduk.. Yorum bağlantısı
Borga Sınıksaran 26 Ocak 2016 Yazar Paylaş 26 Ocak 2016 M= Manuel Mod S= Spor Mod 2008 lerde spor mod yok diye hatırlıyorum. Teşekkürler.. Almaya niyetlendiğim araç makyajlı kasa diye geçen 2008 focus.. 2008-2011 arası baktığım focusların bir kısmında M bir kısmında S yazıyor kimisi aracım 115 bg demiş ama viteste M yazıyor kimisi 100 bg demiş ama viteste S var anlayamadım!! Mesela 115 bg olanlarda S olsa anlayacağım takviye güç gibi yorumlayacağım yada dediğiniz gibi "sport" modu diyeceğim fakat her iki farklı beygir gücündeki motorlarda da her iki harf mevcut.. Forum da da okuduğum bir yer de bir arkadaşımız benzinli otomatiklerde 115 bg yok hepsi 100 bg demiş fena kafam karıştı bu konuda ve hiç bir yerde de bilgi bulamıyorum!! Yorum bağlantısı
Borga Sınıksaran 26 Ocak 2016 Yazar Paylaş 26 Ocak 2016 Hem M hem de S mi var.. Benim focus 2 varken sadece M vardı.. oraya alınca + - şeklinde kullanıyorduk.. Araçların bir kısmında M bir kısmında S yazıyor.. S sport modu ise yolda giderken S kısmına aldığımızda araç vites düşürüp daha yüksek devirler de mi vites değiştirmeye başlıyor ya da nasıl çalışır bu sistem? M modu olan araçlarda dediğinize göre normal triptonik sistem sanırım vitesin M modunda olmasının bir anlamı yok o zaman!! 1 Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 26 Ocak 2016 Paylaş 26 Ocak 2016 Teşekkürler.. Almaya niyetlendiğim araç makyajlı kasa diye geçen 2008 focus.. 2008-2011 arası baktığım focusların bir kısmında M bir kısmında S yazıyor kimisi aracım 115 bg demiş ama viteste M yazıyor kimisi 100 bg demiş ama viteste S var anlayamadım!! Mesela 115 bg olanlarda S olsa anlayacağım takviye güç gibi yorumlayacağım yada dediğiniz gibi "sport" modu diyeceğim fakat her iki farklı beygir gücündeki motorlarda da her iki harf mevcut.. Forum da da okuduğum bir yer de bir arkadaşımız benzinli otomatiklerde 115 bg yok hepsi 100 bg demiş fena kafam karıştı bu konuda ve hiç bir yerde de bilgi bulamıyorum!! Otomatik viteslerde 115 ps yok. Hepsi 100 ps. Araçların bir kısmında M bir kısmında S yazıyor.. S sport modu ise yolda giderken S kısmına aldığımızda araç vites düşürüp daha yüksek devirler de mi vites değiştirmeye başlıyor ya da nasıl çalışır bu sistem? M modu olan araçlarda dediğinize göre normal triptonik sistem sanırım vitesin M modunda olmasının bir anlamı yok o zaman!! Spor modda ara. vites değişimlerini daha yüksek devirlere taşıyor. Normal D de 3 bin devirde vites değiştirirken S de 6 bin devre kadar çıkabiliyor. M yani manuel modda ise vitesleri kendiniz değiştiriyorsunuz. Sadece vites küçülteceği ve devirin iyice düştüğü noktalarda müdahale etmezseniz vitesi kendisi küçültür. 1 Yorum bağlantısı
Borga Sınıksaran 27 Ocak 2016 Yazar Paylaş 27 Ocak 2016 Otomatik viteslerde 115 ps yok. Hepsi 100 ps. Spor modda ara. vites değişimlerini daha yüksek devirlere taşıyor. Normal D de 3 bin devirde vites değiştirirken S de 6 bin devre kadar çıkabiliyor. M yani manuel modda ise vitesleri kendiniz değiştiriyorsunuz. Sadece vites küçülteceği ve devirin iyice düştüğü noktalarda müdahale etmezseniz vitesi kendisi küçültür. O zaman vitesin S modu da D modu gibi çalışıyor!! M viteste kendimiz vites büyütüyor yada küçültüyoruz(ya da araç bizim yerimize küçültüyor) S modunda vites yüksek devirlerde vites büyültüyor ve bizim de + ve - ile oynamamıza gerek kalmıyor sadece istersek müdahale ediyoruz! Peki şanzıman olarak fark var mı mesela şu şu sebeplerden ötürü S modu olan şanzıman daha iyi diyebilirmiyiz yada M modu olan şanzıman daha iyidir gibi yoksa çok da önemli değil mi? Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 27 Ocak 2016 Paylaş 27 Ocak 2016 O zaman vitesin S modu da D modu gibi çalışıyor!! M viteste kendimiz vites büyütüyor yada küçültüyoruz(ya da araç bizim yerimize küçültüyor) S modunda vites yüksek devirlerde vites büyültüyor ve bizim de + ve - ile oynamamıza gerek kalmıyor sadece istersek müdahale ediyoruz! Peki şanzıman olarak fark var mı mesela şu şu sebeplerden ötürü S modu olan şanzıman daha iyi diyebilirmiyiz yada M modu olan şanzıman daha iyidir gibi yoksa çok da önemli değil mi? Aynen. Yorum bağlantısı
Recommended Posts