İçeriğe Yönlendir

Ka - Farlar Açık Uyarı Sesi

Doğa Torpil

Recommended Posts

Doğa Torpil

Merhaba arkadaşlar,

Sani beyin paylaştığı el kitabını okurken farkettim. Farlar açık iken kapı açıldığında normalde uyarı sesi geliyormuş. Bu bende gelmiyor. Nereden kaynaklanıyor olabilir? Neresine bakmam lazım? El kitabında bir sigorta yeri farkettim yalnız bu kare şeklinde bir sigorta sanırım?

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

ben de anahtarı çıkarttığım da uyarı geliyor, üzerinde anahtar var iken gelmiyor, öyle denediniz mi?

Yorum bağlantısı
Doğa Torpil

Evet denedim. Anahtar üzerinde veya değil farketmiyor. Hiç ses çıkarmıyor hatta bu yüzden farları sürekli açık unutuyorum sonra tekrar geri dönüp farları kapatıp gidiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

iç tavan lambanız kapıları açınca yanıyor mu.o sinyali tetikleyen şey,iç lamba siviçidir diye tahmin ediyorum. tahmin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Evet denedim. Anahtar üzerinde veya değil farketmiyor. Hiç ses çıkarmıyor hatta bu yüzden farları sürekli açık unutuyorum sonra tekrar geri dönüp farları kapatıp gidiyorum.

Ön kapı kilidi arızalı olabilir.

Yorum bağlantısı
Doğa Torpil

İç lamba ve her şeyi sorunsuz çalışıyor, Klima, tüm farlar, tüm elektronik aksam.

Tahminimce sigortası. Müsait bir zamanda değiştirmeye çalışacağım ama ses çıkaran aygıtı da kontrol etmek isterdim doğrusu var mıdır bir bilen? :)

Yorum bağlantısı
Kenan Koç

menü ekranı var ise uyarı ve ses kısmına bakın kapalı olabilir

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Doğa Torpil

Tekrar Merhaba,

Geçenlerde motordaki fazla yağı çektirmek için sanayiye gittim ve bu sırada söylediğim sigortaya da baktırdım. Usta sigortanın sağlam olduğunu ve ses çıkardığını söyledi. Yani problem başka yerde. Sigorta kutusunda sorun olabileceğini bunu bulmak için de aracın 2 - 3 gün ustada kalması gerektiğini söyledi.

Şahsen usta Ka'lardan çok anlayan bir ustaya benzemiyordu, bu nedenle elletmeden döndüm.

Sorun gerçekten sigorta kutusunda olabilir mi ki?

Belki de anahtarın kontaktan çıkıp çıkmadığını anlamıyordur diye tahmin ediyorum.

Çünkü kapı ışıkları gayet güzel çalışıyor (hem sol hem sağ için). Far açma kapamada sorun yok.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ses yanlış hatırlamıyorsan kadrandan geliyordu. Kadranı kontrol ettirmek gerekli.

Sigorta kutusu arızalanını hiç duymadım valla.

Yorum bağlantısı
Doğukan Çoktay

ikaz sesi sol diz tarafındaki sigorta panelinin arkasında role kutusu var,beyaz renkli olan buzzer roleden ses gelir.far silgi kolunda arıza yoksa sorun roleden  olabilir.park lambalar ve far açıkken sadece şoför kapısı açıldığında uyarı sesi gelir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğa Torpil

Evet Doğukan Bey, usta bu beyaz röleyi söktü (ben sigorta demişim.) O sigorta bende sağlammış o yüzden nedenini bulamadı usta :(

Yorum bağlantısı
Doğukan Çoktay

Doğa bey en yakın zamanda umarım çözüm bulabilirsiniz. belki kapı siwiçleri ile sigorta arasında temassızlık olabilir. kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Doğa Torpil

Tekrar teşekkürler

Eğer sorunu çözersek buradan cevabı paylaşırım.

Yalnız öncelik hız sensörü, onu hallettikten sonra ilgilenebileceğim.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Atilla Uslu

geçen hafta benimde parklar ve gösterge lambası söndü.

2 ustaya götürdüm sigortalara baktılar sağlam dediler. kol bozulmuş kolu değiştir dediler.

başka bi ustaya götürdüm , usta kolu sökelim bakalım dedi. direksiyon kutusunun üstünü sökünce çalıştı. nasıl olduysa, kutudaki soketin biri yerinden çıkmış.

ustaya 10 lira verip mutlu bir şekilde KA ile evin yolunu tuttum.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Musa Değerli

Merhaba arkadaşlar,

Sani beyin paylaştığı el kitabını okurken farkettim. Farlar açık iken kapı açıldığında normalde uyarı sesi geliyormuş. Bu bende gelmiyor. Nereden kaynaklanıyor olabilir? Neresine bakmam lazım? El kitabında bir sigorta yeri farkettim yalnız bu kare şeklinde bir sigorta sanırım?

Kapıdaki svic bozulmuştur.

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

Merhaba arkadaşlar,

Kapilari acinca tavan lambasi yanmiyordu benimde kapilardaki swichleri soktum temizledim suanda hem tavan lambasi calisiyor hemde kapi acildiginda far acik uyari sesi veriyor.

Fiesta 2001 araç

Yorum bağlantısı
Doğa Torpil

Serkan Bey, Musa Bey bendeki switchler düzgün çalışıyor. İç lamba kapı açılınca yanıp kapı kapanınca sönüyor. :)

İyi bir elektrikçi bulamadım ki gösterebileyim. :(

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Serkan Bey, Musa Bey bendeki switchler düzgün çalışıyor. İç lamba kapı açılınca yanıp kapı kapanınca sönüyor. :)

İyi bir elektrikçi bulamadım ki gösterebileyim. :(

O uyarı sesine sinir oluyorum :) Arabaları değişelimmi :)
Yorum bağlantısı
Doğa Torpil

O uyarı sesine sinir oluyorum :) Arabaları değişelimmi :)

Bagaj kaplaması bittikten sonra neden olmasın :)

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Bagaj kaplaması bittikten sonra neden olmasın :)

Bagaj bu kadar sevildiyse indiglo göstergelerinden bahsetmeyeyim :)
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...