Yavuz Akcay 28 Ocak 2016 Paylaş 28 Ocak 2016 iyi günler öncelikle forumda araştırdım ama bulamadim onun için burdan sorayim dedim. Fiesta aracimda özellikle ilk calistirmada geri giderken frene bastigimda tenekeye surter gibi ses geliyor ileri giderken sorun yok ama yaklasik 2aydir böyle. Arac 2009model 74000de.calistiktan belirli zaman sonra deniyorum bu ses gelmiyor.cevaplar için teşekkürler Yorum bağlantısı
Mustafa Ercan Turgay 28 Ocak 2016 Paylaş 28 Ocak 2016 Sorunun benzeri bendede var, geri vitese tam girmemesinden kaynaklanıyor sanırım. Ses geldiğinde bosa Alıp baştan geriye takıyorum düzeliyor 1 Yorum bağlantısı
Yavuz Akcay 28 Ocak 2016 Yazar Paylaş 28 Ocak 2016 Araç otomatik olduğu için r ye atinca direkt geri vitese geçiyor genelde balatalardan kaynaklandığı kanisindayim ama yine de sanayiye gitmeden önce forumdaki arkadaslarin fikirleri önemli Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen 28 Ocak 2016 Paylaş 28 Ocak 2016 balatalarınızı kontrol ettirin, balata temizleyici spreyler işe yarar bu konuda, soğuk ve aşınmış balatalar geri manevralarda bahsettiğiniz sese sebeb oluyor, ciddi bir proplem değil 2 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 28 Ocak 2016 Paylaş 28 Ocak 2016 Yağmurda ıslanan balataların yüzeyindeki demir tozları hemen paslanır,İlk fren ile temizlenir bir miktar sürtme sesi gibi ses gelir. Bu da olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt 28 Ocak 2016 Paylaş 28 Ocak 2016 Balatalar genellikle tek yönlü olarak aşınıyor, geri giderken frene bastığınız ters yönlü bir hareket olduğundan ses yapması doğaldır. Ayrıca yeni fren balatalarının aspes oranı düşük olduğundan daha fazla ses yapmaktadır. 2 Yorum bağlantısı
Yavuz Akcay 29 Ocak 2016 Yazar Paylaş 29 Ocak 2016 Cevaplar icin sağolun önce bi sprey deneyeceğim. Devam ederse ustaya gostericem sonucu buraya yazacağım. Saygılar Yorum bağlantısı
Yavuz Akcay 6 Şubat 2016 Yazar Paylaş 6 Şubat 2016 Usta balatalar sağlam değişime gerek yok temizleyelim tozlanmistir dedi gerçekten de ses kesildi hangi marka sprey kullandi sormayi unuttum ama.şimdilik sorun çözüldü. Yorum bağlantısı
Recommended Posts