İçeriğe Yönlendir

2006 Eski Kasa Fiesta Far Ampülü Hakkında

İbrahim Yılmaz

Recommended Posts

İbrahim Yılmaz

İyi günler arkadaşlar. 2006 eski kasa fiesta arabamın ön far kısa ampülü patladı.Arabamın aydınlatma aksamı beyaz ışık sanırım. yani parklar filanda da beyaz ışık yayıyor. Şimdi ampülü internetten  alıp kendim değiştirmek istiyorum.bütün aydınlatma beyaz olduğu için yine beyaz ampul almam gerekiyor sanırım. Birde söktüğüm ampül de H4 12V 130/100W yazıyor internette genellikle 55W yazıyor. Ampülün resmi  jVaMLG.jpg

Önerebileceğiniz marka model hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Göründüğü kadarıyla patlayan ampulunuz dusuk kaliteli boyalı ampullerden. Aynısını bulabilirseniz masraf fazla olmadan halledebilirsiniz, aynısını bulamazsanız çift olarak satın alin. Hatta benim tavsiyem, orjinalinde 55w güç tüketen ampul yerine 100-130w güç tüketen ampuller hiç kullanmamaniz ama tercih sizin.

Philips diamond vision, osram night breaker unlimited gibi bilindik ve kaliteli ampuller kullanabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Yılmaz

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. ben de zaten çift olarak değiştirmeyi düşünüyorum. iyi bir şey olsun istiyorum 120 TL ye kadar bütçe ayırdım. Rıfat Bey'in önerdiği ürünü liste başı yaptım şimdilik..

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. ben de zaten çift olarak değiştirmeyi düşünüyorum. iyi bir şey olsun istiyorum 120 TL ye kadar bütçe ayırdım. Rıfat Bey'in önerdiği ürünü liste başı yaptım şimdilik..

Ben de Rıfat Bey'in önerdiği ampulden aldım. Yarın elime ulaşacak kısmetse. Cumartesi günü montajını yapıp bakacağım. Tabi benim ampuller H7.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

55w tasarlanmış sisteme asla 100w takmayın. Aman diyeyim, cayır cayır yanar sonra.

Yorum bağlantısı
İbrahim Yılmaz

55w tasarlanmış sisteme asla 100w takmayın. Aman diyeyim, cayır cayır yanar sonra.

Sani Bey, araştırınca fiesta için 55W yazıyor. ben de ampülü söküp sanayide sordum, yedek parca satan elaman da 100 w lık ampül verince kafam karıştı, Bilgiyi kaynağından öğreneyim dedim foruma yazdım :good1: . şimdi şipariş verecektim. şu iki ürün arasında kaldım.

1.) Philips

2) Osram

Yorum bağlantısı
İbrahim Yılmaz

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. şu ürünü Philips XTREME VISION H4 Ampül Seti % 130 FAZLA IŞIK + % 20 BEYAZ IŞIK 103816

sipariş ettim bakalım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer
(düzenlendi)

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. şu ürünü Philips XTREME VISION H4 Ampül Seti % 130 FAZLA IŞIK + % 20 BEYAZ IŞIK 103816

sipariş ettim bakalım.

Doğru tercih yapmışsınız yanlız bunlar çok iyi aydınlatır fakat sarımsı yanar. Sizin beyaz ışık için şundan almanız gerekiyordu: http://www.hepsiburada.com/philips-h4-crystalvision-ampul-seti-xenon-netligi-p-OTROTA1736

tarihinde Sertaç Karginer tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdullah Hayırseven

Şu üründen aldım tavsiye ederim. 55W güç tüketir. 

Link 

aynısını ben de kullanıyorum yaklaşık 2-3 aydır ve odukça memnunum.piyasada 10 tlye ampul çok ama kesinlikle birphilipsin yerini tutmuyor.

Yorum bağlantısı
İbrahim Yılmaz

Sonunda ürün elime ulaştı. bugün montaj işini yaptım. Ürünün aydınlatması çok iyi, Sertaç Bey'in dediği gibi tam beyaz değil sarımsı. Rengi hoşuma gitti. Akşam resimleri çektim. Bugün yağmur yağıyordu. deneme imkanım olduğu eski ampullerle arasında dağlar kadar fark var. bence güzel bir ürün.

Önce

PPJEMd.jpg

Sonra(yağmur yağıyordu)

Nr0bpL.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

en iyi ampüllerden birisini takmışsın, hayırlı olsun :) birde farı makyajlı kasanınkiyle değiş al sana bir dağ fark daha, heleki merceğede geçersen bir everest fark daha kazanırsın  :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Philips kullandım ışık olarak iyi ama ömür çok kısaydı.Nb + ampuller iki seneden daha uzun götürüyor.Aydınlatma olarakta oldukça tatminkar.Bakalım sizinkiler ne kadar dayanacak.?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Barış Kalkan

philips extrem vision ben beğenmedim mayıs 2015 te taktım geçtiğimiz perşembe biri patladı yolda standart orsam vardı yedek onu taktım hiç bir farkını göremedim şuan sağ far philips sol osram..

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

philips extrem vision ben beğenmedim mayıs 2015 te taktım geçtiğimiz perşembe biri patladı yolda standart orsam vardı yedek onu taktım hiç bir farkını göremedim şuan sağ far philips sol osram..

Osram Night Breaker Unlimited sonrasında Philips Diamond Vision maalesef bende de aynı yoruma neden oldu.. Osram daha iyi gibiydi, belki de h4-h7 farkıdır ama osramı daha çok beğenmiştim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...