İçeriğe Yönlendir

Mondeo Taban Su Alıyor

Suat YAPICI

Recommended Posts

Emre Uluer

Merhabalar biraz önce su testi yaptık gelebilecek her tarafa 3 defa tabanca ile su uyguladık fakat tek bir damla giren bir yer bulamadım ve halen taban ıslak taban halısı ve halı altındaki yalıtım su içinde pazartesi kaportacıya götürücez yokmu bir fikri olan bu arada debriyajın yanındaki ayak koyma yerinin demiri ıslaklıktan ve nemden küf içinde kalmış çok canım sıkkın

benim araçta ordan su alıyor. resmi olsaydıda gösterseydim. ben oradaki yalıtım malzemelerini kaldırdım ve sac a ulaştım sonrada su gökme testi yaptım.. sol ön taraftaki cam ile kaportanın birleştiği köşeden giderin üstünde bi yer var havuz gibi oraya ve canım köşesine doğru su dökünce su giriyor içeriye. ya çamurluk yada kapı birleşme noktalarından puntolardan alıyor... kaportacıya gidemedim gidince unutmazsam fotolarını atarım...

Yorum bağlantısı
Suat YAPICI
(düzenlendi)

20160221140002.th.jpg20160221140002.th.jpg

20160221140006.th.jpg

Antalyadan yine yağmurlu bir gün ve yine hüsran görüntüler yarın sabahtan arabayı ben çalıştığım için babam kaportacıya götürecek maalesef resim çekme durumu olmuyacak fakat ayrıntıları sizlerle paylaşırım

tarihinde Suat YAPICI tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Suat YAPICI

Ve arkadaşlar bugün soluğu kaportacıda aldık.Ön koltuktaki halı sıyrıldı.Tabandaki yalıtım söküldü,su testi yapıldı ve gaz pedalının üzerinde teyp ses ayar tuşu kadar  bir delik olduğu suyu direk ordan içeri verdiğini ayrıca yeni gaz sistemi taktırmıştım onlarda 1 delik açmışlar sağolsunlar etrafını kapatmadıkları için ordanda içeriye su giriyormuş komple silikonlandı.Usta tekrar sorun yaratmıyacağını söyledi ve tabanı temizledi inşallah bir daha sorun çıkarmaz ileriki zamanlarda göreceğiz artık herkese keyifli sürüşler

Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan

Ve arkadaşlar bugün soluğu kaportacıda aldık.Ön koltuktaki halı sıyrıldı.Tabandaki yalıtım söküldü,su testi yapıldı ve gaz pedalının üzerinde teyp ses ayar tuşu kadar  bir delik olduğu suyu direk ordan içeri verdiğini ayrıca yeni gaz sistemi taktırmıştım onlarda 1 delik açmışlar sağolsunlar etrafını kapatmadıkları için ordanda içeriye su giriyormuş komple silikonlandı.Usta tekrar sorun yaratmıyacağını söyledi ve tabanı temizledi inşallah bir daha sorun çıkarmaz ileriki zamanlarda göreceğiz artık herkese keyifli sürüşler

Umarım çözülmüştür. Dediğin yer anladığım kadarıyla iç kabinle motor bölmesini ayıran kısımda. Ordan göl olacak kadar su girmesi aklıma takıldı, acaba su birikintisinden geçerken sıçrayan su mu giriyor? Yağan yağmur o deliğe kadar ulaşmaz diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Suat YAPICI

Yok ordaki boşluğu kapattılar fakat tabanda sigorta kutusunun solunda bir delikten en fazla suyu alıyormuş içeriyi göl eden sol taraftaki delikmiş inşallah bir daha almaz

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Suat YAPICI

Arkadaşlar sorun çözüldü zannetmiştim fakat dün yine yağmur yine bir hüsran yine soluğu kaportacının yanında aldık.Bu sefer ön ızgaraları söktü ve giderin tıkalı olduğunu  gördük,ve açtığımızda aşağı bol bol çamurlu su aktı.Temiz su akana kadar temizledik.Eğer yine bir su alma sorunu çıkarsa göğsün sökülmesi gerektiğini söylediler.

Yorum bağlantısı
Selim Selimoglu

Suat bey herşeyden önce yapmanız gereken 2 önemli olayın biri ızgara altındaki kanallar diğeri kapı içindeki giderler..bunlar tıkalıysa suyu kesemessiniz bunu daha önce belirtmiştim size tavsiyem kesinlikle kapı içlerinide temizleyin giderleri açılsın...yoksa yine su almaya devam eder...

Yorum bağlantısı
Suat YAPICI

Zaten söylediklerinizi dikkate alarak kapı altlarındaki 3 adet olan boşlukları ince uçlu bir tornavida yardımı ile temizledim herhangi bir tıkanıklık söz konusu değil kapılarda, değerli fikirleriniz için teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Suat YAPICI

BİTMEDİ BİTMEDİ BİTMEDİ şu su sorunu ama galiba artık sona doğru yaklaştık,Dün gittim başka bir kaportacının yanına su testi yaptık,ve sol taraftaki elektrik tesisat bölümünden suyu aldığını farkettik.O kısma zaten daha önce bakıldı siyah silikon çekildi.Fakat farkı bir noktadan suyun geldiği bariz ortada.Bu yüzden sol çamurluk sökülecek ve açık ne kadar alan varsa silikon ile kapatılacak.Kaportacıyla sıkı bir pazarlık sonucu 150 tl ye anlaştım.YORUMLARINIZI BEKLİYORUM...

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Yusuf Akdaş

Merhaba, Forumda yeniyim ilk mesajım çok heyecanlıyım :)

İsterdim ki mesaja başladığım neşe ile başlığı açıp devam edebilmek; ama severek kullandığım mondeomun sağ arka taban halısının sürekli ıslandığını farkettim, forumda baya araştırdım mondeolarda galiba kronik bir sorun ama sağ arka taraftan su alan başka bir mondeo yok.

Aracımı sanayide nalbant diye tabir ettiğimiz kişilere teslim etmek istemiyorum. Konu ile ilgili tecrübesi olan hocalarımız yardımcı olursa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Misafir

Merhaba, Forumda yeniyim ilk mesajım çok heyecanlıyım :)

İsterdim ki mesaja başladığım neşe ile başlığı açıp devam edebilmek; ama severek kullandığım mondeomun sağ arka taban halısının sürekli ıslandığını farkettim, forumda baya araştırdım mondeolarda galiba kronik bir sorun ama sağ arka taraftan su alan başka bir mondeo yok.

Aracımı sanayide nalbant diye tabir ettiğimiz kişilere teslim etmek istemiyorum. Konu ile ilgili tecrübesi olan hocalarımız yardımcı olursa sevinirim.

Merhaba Yusuf Bey,

Konunuz birleştirilmiştir. Öncelikle geçmiş olsun. Bu konuyu inceleyebilirsiniz.  :flowers:

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
Yusuf Akdaş

Merhaba Yusuf Bey,

Konunuz birleştirilmiştir. Öncelikle geçmiş olsun. Bu konuyu inceleyebilirsiniz.  :flowers:

Saygılarımla,

Teşekkür ederim. Bu hafta sonu hava durumuna göre ön panel su kanalı kontrolü ve kapı contasına silikon çekme işlerini denemeyi düşünüyorum. İnşallah hayırlısı ile çözeriz.

Yorum bağlantısı
Selim Selimoglu

Kapıyı sökün kapıyı içten kaplayan bir yalıtım malzemesi göreceksiniz kahverengi dikkat edin kolayca yırtılabilir eskidiği için...ve en önemli nokta bu yalıtım malzemesi kapıya boşluk olmayacak şekilde yapışık olmasi gerekiyor...kapı içi kanalları açıkta olsa(siz yinede temizleyin tıkalı olmasın) yukarıdan giren su kanala inmeden bu yalitim malzemesinin kapıya olan yapisma yerlerindeki boşluklardan içeriye kapı fitilinin üstünden halıya akar...sizin yapmanız gereken kapıyı sökün içini güzelce temizleyin bu yalıtım malzemesini silikon veya sıvı conta ile boşluk kalmayacak şekilde güzelce yapıştırın işlem tamamdır...

Yorum bağlantısı
Yusuf Akdaş

Kapıyı sökün kapıyı içten kaplayan bir yalıtım malzemesi göreceksiniz kahverengi dikkat edin kolayca yırtılabilir eskidiği için...ve en önemli nokta bu yalıtım malzemesi kapıya boşluk olmayacak şekilde yapışık olmasi gerekiyor...kapı içi kanalları açıkta olsa(siz yinede temizleyin tıkalı olmasın) yukarıdan giren su kanala inmeden bu yalitim malzemesinin kapıya olan yapisma yerlerindeki boşluklardan içeriye kapı fitilinin üstünden halıya akar...sizin yapmanız gereken kapıyı sökün içini güzelce temizleyin bu yalıtım malzemesini silikon veya sıvı conta ile boşluk kalmayacak şekilde güzelce yapıştırın işlem tamamdır...

İç kapı döşemesini sökmek için ilk müracaat noktası neresi olmalı? şimdi tornavida ile girişip iz yada delik açmayalım :)

Yorum bağlantısı
Selim Selimoglu

Hocam ön kapı ise kapı kolu çıtasını çıkarırken dikkat edin arka kapılarda böyle bir sorun yok.Gördüğünüz bütün vidalari sökün yavaşça çikarin...

Yorum bağlantısı
Yusuf Akdaş

Evet üstadlar bugün 4 kapıyı da söküp kontrol ettim. Su sağ ön kapının eşiğinden giriyor foto çektim (şimdi telefondan yazıyorum ekleyeceğim) kapının su giderleri tıkanmış içinde 7-8 cm çamur vardı koku da yapıyordu. Şimdi temizledim içini kuruttum su testini yaptım sorun giderildi. Koku da gitti Allah razı olsun size çok teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...