Volkan Ceneviz 31 Ocak 2016 Paylaş 31 Ocak 2016 değerli forum üyeleri chıp uygulaması yapılmış aracım var araç 2010 model orjinal hali 75 ps ve 143 bin kmde lakin chıp uygulamasından olduğunu düşünmüyorum çünkü önceden de vardı gibi. Sorun tam olarak şu seyir halinde sakin kullanımda giderken örneğin 2000 devir 90 km birden herhangi bir gerekten dolayı gaza yüklenmek yada sürati biraz arttırmak gerekince araç biraz geç tepki veriyor sanki gazdan ayak çekip tekrar gazı diplemiş gibi bir iki silkeliyor kendini gaza basılı süratlanırken arada kesiklik oluyor sanki mazot gitmiyormuş gibi bu tür sorunlar nelerden kaynaklanır sürekli yapmıyor ama arızanın önüne geçmek büyümesini önlemek istiyorum bu araçlarda turbo sistemi yakıt sistemleri kolay arızalanıyor mu turbo vs. ömrü sağdan soldan duyduğum kadarı ile pek uzun ömürlü değil 150 bin km den sonra sorunlar çıkarttığını söylüyorlar biraz tereddütle bakıyorum eskiden megane aracım vardı 200000 km yi aşmıştı hiç bir sıkıntısı yoktu aracıma itina ile bakıyorum ilgi gösteriyorum Yorum bağlantısı
Erkan Tekin 31 Ocak 2016 Paylaş 31 Ocak 2016 Aracın bakımları en son ne zaman yapıldı ? Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz 1 Şubat 2016 Yazar Paylaş 1 Şubat 2016 500 km olmadi yaptirali yani iki hafta kadar motor hava filtreler yag vs. Enjektöre baktırmadım lakin korkum turbo ve enjektörlerden yana Yorum bağlantısı
Erkan Tekin 1 Şubat 2016 Paylaş 1 Şubat 2016 2010 model 143 bin de.. Bnm araçla aynı km de sayılır.. Chıp uygulaması var demişsiniz araç zaten 75ps hadi 85 ps de.. Eğer enjektörlerde bi sorun yoksa ki bana yok gibi geliyor.. 90 km/s 2bin devirde giderken bizim araçlar gaza zaten hemen tepki vermez. 75ps hiç kullanmadım ama bnm 90 ps bile hemen tepki vermiyor o devirlerde iken.. Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz 1 Şubat 2016 Yazar Paylaş 1 Şubat 2016 sorun hemen tepki vermesi değil örneğin gaza yüklendiniz biraz ilk önce çok kısa bi tekleme kesilme yapıyor sonra altımızdan kaçıyor araç sanki hortumlardan saniyelik mazot kesintisi yaşanır ya tıpkı onun gibi ama kalkışlarda tam gaz doldurup kalksak böyle bir sorun yok sadece seyir halinde giderken hız arttırmak istersek bu sorun yaşanıyor bildiğiniz tekleme yapıyor yani Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 1 Şubat 2016 Paylaş 1 Şubat 2016 (düzenlendi) Benzer bir sorun bendede vardı, araç 2000 devirde sabit hızda giderken biraz gaz verdiğinde sanki anlık gaz kesiyor gibi oluyordu, chip varken bu kesinti bariz sallantı yapıyordu (chipten öncede vardı buarada), araba resmen silkeliyordu, sanki arkadan birisi tutup bırakıyor gibi, gaz kesip tekrar verince düzeliyordu, ilk aklıma gelen mazot filtresi oldu, yetiştiremeye bilir yakıtı, diğer etkenler benimde şüphelendiğim MAF sensörüydü, Çağlar beyde aynı şeyi söyledi... Öncelikle Wurth katkı koydum, sonuç sallantı kesildi, demekki sıkıntı ya filtrede ya enjektörde yada pompada şeklinde sırlama yaptım, sanırım 20000 km.dir değişmediğim filtre ömrünü doldurmuş şişmiş, katkı yolu açınca durum düzeldi, sebeb mazot filtresi demekki, yenisini aldım takacağım, şuan sıkıntı yok ama fitreyi değişeceğim... Sen önce basitten başla, mazot filtreni değiş, düzelme olmaz ise MAF sensörünü değiş, bugün sordum orjinal Siemens sensör 250 tl. civarı diyorlar, bu arada MAF kontrolde hata kodu vermiyor ama sağlıklıda çalışmıyor, düzensiz çalışma silkelemeye sebeb oluyor ve hata koduda alamıyorsun.... Başka bir sebebte, eğer yukarda yazdıklarım sorunsuz çıkarsa, EGR manyetik valfi var, egr değil, ona vakumu açıp kapayan elektro valf, senin arabada varmı yada nasıldır bilmem ama, bizde bu valf arıza yaptığında yine hata kodu vermeden üstelik, egr devreye gireceği zaman elektriksel yük oluşturup, (düzensiz açılma ve kısa devre) sistemi etkiliyormuş, buda düzensiz çalışmaya sebeb olurmuş, bunuda sebeb listesinin sonuna ekleyebilirsin... 1 Şubat 2016 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Emirhan Bal 1 Şubat 2016 Paylaş 1 Şubat 2016 benim arabada chip yok ama dediğinizi 2800-3000 devirleri arasında sanki araç bi an tekleme oluyordu ama çok hissedilir değil sadece süren hissediyor turboda boşluk olmuş dediler basınç yükselince biraz hava kaçıyo oda bi an sanki gazı köklememişte o devirde tutmuş gibi hissettiriyor zaten bizim ailede ben o devirlerde kullandığım için bi ben hissediyorum.. inşaAllah büyük bi sıkıntı yoktur geçmiş olsun.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts