İçeriğe Yönlendir

Ford Focus Stop Şase Sorunu

Mesut Dumlupınar

Recommended Posts

Mesut Dumlupınar

Arkadaşlar çok garip bir sorunum var. Sorun mudur onu da bilmiyorum ama bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Arabam f 2,5 focus. Sonradan iç aydınlatma komple cob led yaptım ön arka bagaj vs. Ledler hiç tam sönmüyor onu geçtim bütün focuslrda var bildiğim kadarıyla. Benim sorunum şu. Bu ledlerden önce yoktu şu an kapıları açınca tit x stoplardaki ledler çakar gibi yanıp sönüyor. Kapıları açınca da kapatınca da sert bir şekilde ledler çat diye yanıp sönüyor. Neden oluyor acaba şase yapıyor desem değil ama çözemedim. İnternette böyle bir konu da bulamadım. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı

Aracımın tavan aydınlatmasına led taktığımda hiç sönmemişti. Sonra ters taktığımı fark ettim, düzgün takınca tamamen sönmeye başladı. Artı ve eksiye dikkat etmek gerekiyormuş

Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar

Aracımın tavan aydınlatmasına led taktığımda hiç sönmemişti. Sonra ters taktığımı fark ettim, düzgün takınca tamamen sönmeye başladı. Artı ve eksiye dikkat etmek gerekiyormuş

Benim sorunum ledlerin sönmemesi değil onu kabullendim zaten.
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Sadece tavan lambasındaki lede paralel olarak en az 470ohm 2 watt paralel direnç bağlanacak.Tesisata değil lambaya paralel olacak.Bu direnç diğer kısımlar içinde yetrli olacak diye biliyorum.

Bagaj içinde aynen o şekilde olacak.

Stop içinde sadece Park kablosuna yine üstteki direnç değerinde direnç yeterli olur.Fakat oem led stop ise bu olmaması gerekiyor.Lakin yinede emin değilim.Düşüncem tavan lambasına baglanacak direnç diğerlerindeki sorunuda düzeltebilir.

Aldığınız ledler cambuslu değil bundan dolayı bu sıkıntı oluşabiliyor.Tek çözüm paralel direnç yöntemi.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar

Stoplar icin araya direnc baglanacak

Ya benim anlamadığım kapıları sert kapatınca neden stop lambasının ledleri yanıp söner. Buna bi mantık getiremedim.
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Ya benim anlamadığım kapıları sert kapatınca neden stop lambasının ledleri yanıp söner. Buna bi mantık getiremedim.

Sase yapiyo olabilir
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar

Sadece tavan lambasındaki lede paralel olarak en az 470ohm 2 watt paralel direnç bağlanacak.Tesisata değil lambaya paralel olacak.Bu direnç diğer kısımlar içinde yetrli olacak diye biliyorum.

Bagaj içinde aynen o şekilde olacak.

Stop içinde sadece Park kablosuna yine üstteki direnç değerinde direnç yeterli olur.Fakat oem led stop ise bu olmaması gerekiyor.Lakin yinede emin değilim.Düşüncem tavan lambasına baglanacak direnç diğerlerindeki sorunuda düzeltebilir.

Aldığınız ledler cambuslu değil bundan dolayı bu sıkıntı oluşabiliyor.Tek çözüm paralel direnç yöntemi.

Abi çok aydınlatıcı oldu teşekkür ederim. Acaba canbus led kullansam stoptaki sorun çözülür mü. Çok enteresan bi sorun gibi görünüyor gerçekten.
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Enteresan değil.Araç tesisatı mantığı içinde Normal bir durum.Kapılardaki swich iç tavan aydınlatması ve parkları aktif hale getiridiği için led olan stop parkı en minik akıma tepki verir güçtedir.

Bahsettiğim direnç ile cambuslu ledlere gerek kalmayacaktır.Yeniden masrafa bence gerek yok.Zaten kambuslu olardada en az 75ohm degerinde paralel dirençler var.Bunlarda artı ısı demektir.Dediğim direnci al ve öncelikle tavan lambasındaki lede paralel bağla.Kontrolünü yap.Stoplar aynen devam ediyorsa etmemesi gerekiyor kapı sisteminde hepsine aynı kontrol ünitesinden akım gider,devam ediyorsa stoplarada bu direnci bağlarsan sıkıntı kalmaz.

Stop için farklı bir çözümde artı ve eksisine paralel köprü diod bağlanarakta bu sıkıntı giderilebilir.

Bahsettiğim direnç ve degeri aylarcada çalışsa minimal ısıda çalışır sıkıntı olmaz. :good1:

Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar

Enteresan değil.Araç tesisatı mantığı içinde Normal bir durum.Kapılardaki swich iç tavan aydınlatması ve parkları aktif hale getiridiği için led olan stop parkı en minik akıma tepki verir güçtedir.

Bahsettiğim direnç ile cambuslu ledlere gerek kalmayacaktır.Yeniden masrafa bence gerek yok.Zaten kambuslu olardada en az 75ohm degerinde paralel dirençler var.Bunlarda artı ısı demektir.Dediğim direnci al ve öncelikle tavan lambasındaki lede paralel bağla.Kontrolünü yap.Stoplar aynen devam ediyorsa etmemesi gerekiyor kapı sisteminde hepsine aynı kontrol ünitesinden akım gider,devam ediyorsa stoplarada bu direnci bağlarsan sıkıntı kalmaz.

Stop için farklı bir çözümde artı ve eksisine paralel köprü diod bağlanarakta bu sıkıntı giderilebilir.

Bahsettiğim direnç ve degeri aylarcada çalışsa minimal ısıda çalışır sıkıntı olmaz. :good1:

Hepsi birbirinden güzel tavsiyeler çok teşekkürler. Ama kim yapar ki ankarada değiliz ki çayını içmeye gelelim.
Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin
(düzenlendi)

Arkadaşlar çok garip bir sorunum var. Sorun mudur onu da bilmiyorum ama bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Arabam f 2,5 focus. Sonradan iç aydınlatma komple cob led yaptım ön arka bagaj vs. Ledler hiç tam sönmüyor onu geçtim bütün focuslrda var bildiğim kadarıyla. Benim sorunum şu. Bu ledlerden önce yoktu şu an kapıları açınca tit x stoplardaki ledler çakar gibi yanıp sönüyor. Kapıları açınca da kapatınca da sert bir şekilde ledler çat diye yanıp sönüyor. Neden oluyor acaba şase yapıyor desem değil ama çözemedim. İnternette böyle bir konu da bulamadım. Teşekkürler.

abi aynı problem ben multimedia sistemi taktırdıktan sonra oldu. kapıları açıp kapatınca filan oluyor hatta konuda açmıştım. çözüm bulamadım 1 senedir kullanıyorum bir sıkıntı olmadı. ayrıca sadece arkalar yanıp sönmüyor parkları açıp kapatıyor çok kısa sürede parkları açınca çalışan bütün lambalar yanıp sönüyor

tarihinde Süleyman Can Şahin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Medya cihazında bir baglantı hatası var yada park şase hattına veya tavan lambası hattına bir kaçak mevcut.Ayrıca Şase araç kasasından alınırsa sorun olmaması gerekiyor.Lakin çokta sıkıntı yapmaz.

Benim olmam şart değil.Bursa sanayide benden çok çok daha iyi ehil ustalar mutlaka vardır.Gerçi her biri çok büyük sanayiler var ama dolaşmak şart.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Medya cihazında bir baglantı hatası var yada park şase hattına veya tavan lambası hattına bir kaçak mevcut.Ayrıca Şase araç kasasından alınırsa sorun olmaması gerekiyor.Lakin çokta sıkıntı yapmaz.

abi aynı cihazdan göksel abidede var ondada aynı problem varmış

Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar

abi aynı problem ben multimedia sistemi taktırdıktan sonra oldu. kapıları açıp kapatınca filan oluyor hatta konuda açmıştım. çözüm bulamadım 1 senedir kullanıyorum bir sıkıntı olmadı

Bişey diyeyim mi dün ben de multimedia taktım araca. Acaba gerçekten ondan mı ? Çünkü dün farkettim bu olayı yuh işe bak :)
Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Bişey diyeyim mi dün ben de multimedia taktım araca. Acaba gerçekten ondan mı ? Çünkü dün farkettim bu olayı yuh işe bak :)

aynen abi ondandır. istersen multimediayı sök dene bi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar

abi aynı cihazdan göksel abidede var ondada aynı problem varmış

Olaylar olaylar [emoji1][emoji1]

aynen abi ondandır. istersen multimediayı sök dene bi :)

Ee ne olacak çözümü yok mudur :)zararı var mı bu olayın stoplara
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Medya cihazına direksiyon kumandası veya parkı açınca ledleride yanıyorsa medya cihazından far anahtarı park şasesine haricen şaseden dolayı bu hatayı yapabilir.Aklıma gelen bu.

Oem medya soketinin haricinde dış bir baglantı yapılıyorsa bu baglantıya dikkat verilmeli.

Hatayı yapan bu şase tespit edilmeli ve güçlü bir diod ile bu sorun giderilebilir.

Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar

:D Yanmaz. Sadece biraz sinir bozar o kadar.

Abi bozmayacaksa aracın bi yerini sorun değl aslında stoplar ayrı bir hava da katmıyor diil :) ama zararlıysa araca ben kıllanırım.
Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar

Şu vakte kadar arkadaşlar kullanmış.

Yarın taktığım yerle bi görüşeyim bakalım ne diyecekler
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

Yarın taktığım yerle bi görüşeyim bakalım ne diyecekler

abi birde şöyle birşey var sadece 2011 modellerde oluyormuş satıcının dediğine göre senin araba kaçmodel

Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar

abi birde şöyle birşey var sadece 2011 modellerde oluyormuş satıcının dediğine göre senin araba kaçmodel

2011 :)
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...