İçeriğe Yönlendir

Şarjlı Vidayı Elektrikli Yapapilirmiyim

İsa Ülkümen

Recommended Posts

İsa Ülkümen

953227c2374e30ffec5650a0775cc23e.jpg

08b1c4118008182cf211dcea06088569.jpg

Evde bulunan şarjlı vida cihazı şarj almaz hale geldi alsada cok az çalışıyo buna direk pilleri cıkarıp kablo taksam elektrikli olarak kullanmaya devam etsem olur mu acep

Yorum bağlantısı
İsa Ülkümen

Kendi adaptörü bu

d07f030109eb8cb762aca82a95b2e881.jpg

Ucunu söküp + - bağlasak yeter mi

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Kendi adaptörü çalıştırmaz, çalışsada çok güçsüz olur.Amperi yüksek bir adaptör lazım.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Metehan Şahin

Kendi adaptörü yeterli gelir mi bakmak lazım. Ben daha önce şarj almayan boch marka şarjlı matkapı + - uçlarına kablo ekleyip araç aküsü ile çalıştırdım.

Yorum bağlantısı
İsa Ülkümen

Kendi adaptörü çalıştırmaz, çalışsada çok güçsüz olur.Amperi yüksek bir adaptör lazım.

Ne yapmam lazım ersen abi

Kendi adaptörü yeterli gelir mi bakmak lazım. Ben daha önce şarj almayan boch marka şarjlı matkapı + - uçlarına kablo ekleyip araç aküsü ile çalıştırdım.

09d18e2f54b29b4cfb6de1b1a4633e38.jpg

Evdeki ışıldağın aküsü bununla çalışıyor

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
(düzenlendi)

Pilleri sanirim 1,2V x 4 = 4,8V

Yani  4-5V luk bir adaptör kurtarir sanirim. Amper de önemli tabiki. Ne kadar gerekir hicbir fikrim yok. Cok ileri bilgim yok ama ben olsam denerdim

tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

4 tane şarjlı pil alıp içindekileri değiştirebilirsin. Bağlantı şekillerine bakarak aynısını yaparsan sıkıntısız çalışır. Yada laptop adaptörünü direk bağlayarak çalıştırabilirsin. Tabiki 4.8 volt olması gerek.

O yüzden pil en garantisi ve dertsizi.

Pilleri sanirim 1,5V x 4 = 6V

Yani  5-6V luk bir adaptör kurtarir sanirim. Amper de önemli tabiki. Ne kadar gerekir hicbir fikrim yok. Cok ileri bilgim yok ama ben olsam denerdim

Şarjlı piller 1.2 volt olur. O yüzden 5 voltu geçmemek lazım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İsa Ülkümen

Pilleri sanirim 1,5V x 4 = 6V

Yani 5-6V luk bir adaptör kurtarir sanirim. Amper de önemli tabiki. Ne kadar gerekir hicbir fikrim yok. Cok ileri bilgim yok ama ben olsam denerdim

Üzerindekiler AA 600 mAh 1.2v x 4 pil kendi adaptörü de 4.8 v 300 yazıyor
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

4 tane şarjlı pil alıp içindekileri değiştirebilirsin. Bağlantı şekillerine bakarak aynısını yaparsan sıkıntısız çalışır. Yada laptop adaptörünü direk bağlayarak çalıştırabilirsin. Tabiki 4.8 volt olması gerek.

bi an kalem pile gitti aklim  :) Düzelttim yanlis bilgi olmasin. Tesekkürler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsa Ülkümen

Ben aslında kablolu hale getirip o şekilde kullanmaktan yanayım ama olmadı senin dediğin gibi yaparım
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Yarı güçte çalışır. ( Adaptörün gerçekten 300 mah verdiğini varsayarsak )

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

volt tam denk geliyor o zaman ama 0.3A yetmez gibi geliyor bana. cok yavas döner bence ama her türlü denemeye deger. Problem cikmaz

Yorum bağlantısı
İsa Ülkümen

Peki bu adaptörde - + yı nasıl bulcam

Yorum bağlantısı

4 tane 2200 ma pil alın eskilerin yerine koyun. Çok daha uzun süreli çalışır. Ama o adaptörle de çok daha uzun şarj olur orası da ayrı :) 

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Peki bu adaptörde - + yı nasıl bulcam

Üstünde şema var. Orta + olmalı. Bulanık çıkmış ama.

Yorum bağlantısı
İsa Ülkümen

4 tane 2200 ma pil alın eskilerin yerine koyun. Çok daha uzun süreli çalışır. Ama o adaptörle de çok daha uzun şarj olur orası da ayrı :)

En mantıklısı pil almak gibi duruyor
Yorum bağlantısı
Erhan Karaman

4 tane şarjlı pil bu aletin fiyatına gelmez mi zaten. bende de aynısı var. indirimdeyken 15TLyemi ne almıştım özdilekten.şarj ettikten kısa süre sonra bitiyor şarjı şuan.aynı sorun bende de var :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İsa Ülkümen

4 tane şarjlı pil bu aletin fiyatına gelmez mi zaten. bende de aynısı var. indirimdeyken 15TLyemi ne almıştım özdilekten.şarj ettikten kısa süre sonra bitiyor şarjı şuan.aynı sorun bende de var :)

Aynen ama elimde boşta duran piller var :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Aynen ama elimde boşta duran piller var :)

Boşta pil varsa olur ama 4 tane şarjlı pil alsan yüksek kapasiteli aletin fiyatını aşar..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Yavuz

ayarlı adaptör yada tablet adaptörüne, pil kablo bağlantılarına bağlayıp kullanabilirsiniz(pilleri çıkarın 2 adet kablo bağlantısı olur onlara bağlıyacaksınız..Ben evdeki eski tabletin adaptörüne bağladım o şekilde 1 senedir kullanıyorum.Adaptör kablosunun beyaz çizgilisi genelde + uç oluyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

Murat Dere Hocam neredesin, konu seni uzmanlık alanın.. nasıl olacağını mı anlatırsın yoksa bir tane satar mısın, Sen bilirsin :=)

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

600 mah verdiği güçü değil kapasitesi, o yüzden 0.6A lık bir adaptör aynı işi görmez.

Mümkün mertebe yüksek akım veren 5V luk bir adaptör bağlarsanız iş görür (min 2A falan)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Efe Özer
(düzenlendi)

Ustundekı pıllerın degerı 4x1.2 volt ıse 5 volt 20 amperlık bır adaptoru dırek baglayarak calıstırabılırsın.Amperı ne kadar yuksek olursa adaptorun o kadar ıyı olur.Pillerş sokmeyı unutma.

tarihinde Efe Özer tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

5 volt 3 amper adaptör kullanılacak, enerji kablosu 2x 1.5 mm olacak iş görür

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...