Misafir 7 Şubat 2016 Paylaş 7 Şubat 2016 (düzenlendi) Merhaba sevgili abilerim ve kardeşlerim. Uzun zamandır kafama takılan bu soruyu sizlerede sorup kafamı rahatlatmak istedim. Bu soruyu servise sorunca deliymişim gibi davranıyorlar. Malumunuz mk 2 ve 2,5 kasa 1,6 focus tdci araçlar 5 ileri şanzıman. Yeni mk 3 kasada ise aynı motor tipine 6 ileri şanzıman uygulaması mevcut. Bu şanzıman mk 2 veya 2,5 kasa dizel araca teknik olarak uygulanabilirmi böyle bir uygulama biliyormusunuz. Focus 2,0 tdci da 6 ileri mevcut fakat güç ünitesi malum 2,0 tdci olduğu için 1,6 tdci ya da bu tarz bir şanzıman olurmu diye düşünüyorum. Yorum ve cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. 7 Şubat 2016 tarihinde Öztunç Ünal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy 7 Şubat 2016 Paylaş 7 Şubat 2016 sana gelecek cevapları tahminleyeyim: uygulanmaz, uygulansa da çok maliyetli olur, 6 vites istiyorsan aracını satıp mk3 al neyse konuyu geyiğe sarmadan kaçayım kolay gelsin 6 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 8 Şubat 2016 Paylaş 8 Şubat 2016 Bence uygulanır ama maliyetine değip değmeyeceği kişiye kalmış. Bu arada 6 ileride bi gaz bi vites değiştirmeyi hiç istemem, bana kalsa 4 ileri yapalım 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Şubat 2016 Paylaş 8 Şubat 2016 montaj yerleri ve marş motorunun konumu önemli. debriyaj sistemi de... şanzımanları masada yanyana koymadık ama aynı sı aklımda var. ancak vites sayısısından çok dişililerin oranı önemli yani aslında diferansiyel değişimi daha mantıklı şanzıman içinde.. daha az devir ile daha yüksek hız için 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu 8 Şubat 2016 Paylaş 8 Şubat 2016 Bu aslında Focus 2 Benzinliler için çok büyük dert. Şehiriçi güzel ancak uzun yolda araç beni mahvediyor. 90 ile giderken 2650, 120 ile giderken 3500 devir çeviriyor araç. Zaten motor sesini çok içeri alan bir araç Focus. Sürekli bağırıyor uzun yolda. Sürekli yüksek seste müzik dinlemek zorundasınız. Uzun yoldan sonra bir daha arabaya binmek istemiyorsunuz o derece. Neden 6.vitesi koymamışlar anlayamıyorum. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 8 Şubat 2016 Paylaş 8 Şubat 2016 Aracınız 5 vites ama oranları güzel 5. vites 120 ile giderken 2500 devir çeviriyor zaten hız devir ilişkisi oldukça iyi neden 6 ileriye ihtiyaç duyuyorsunuz ki ?Keşke 2000 ile 120 de gitse diyorum her zaman ama Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 8 Şubat 2016 Paylaş 8 Şubat 2016 2010 dizel fiestaya bindim oda aynı, beterin beteri var tabi Yorum bağlantısı
Misafir 8 Şubat 2016 Paylaş 8 Şubat 2016 Merhaba sevgili abilerim ve kardeşlerim. Uzun zamandır kafama takılan bu soruyu sizlerede sorup kafamı rahatlatmak istedim. Bu soruyu servise sorunca deliymişim gibi davranıyorlar. Malumunuz mk 2 ve 2,5 kasa 1,6 focus tdci araçlar 5 ileri şanzıman. Yeni mk 3 kasada ise aynı motor tipine 6 ileri şanzıman uygulaması mevcut. Bu şanzıman mk 2 veya 2,5 kasa dizel araca teknik olarak uygulanabilirmi böyle bir uygulama biliyormusunuz. Focus 2,0 tdci da 6 ileri mevcut fakat güç ünitesi malum 2,0 tdci olduğu için 1,6 tdci ya da bu tarz bir şanzıman olurmu diye düşünüyorum. Yorum ve cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Bende 1.6 ti vct olan Focus var 2006 Tekno paketli. Ben özel servisde Almanya plakalı olup benim aracın aynısından gördüm ve araç 2007 modeldi. 6 ileri vites ve sony olan sistem Double din di klima ünitesi vs de içindeydi. Yorum bağlantısı
Fedai Özoğlu 8 Şubat 2016 Paylaş 8 Şubat 2016 Bende 2005 de Almanya plakalı mk1 focus görmüştüm. Ondan sonra psikolojim bozuldu araçta Esp koltuk ısıtma ondan sonra arabamı ona nasıl benzetirim diye yırtınıp durmuştum ama nafile. Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 8 Şubat 2016 Paylaş 8 Şubat 2016 Tercih meselesi ancak ben olsam bu tarz oynamalara girmem fabrikasyon olmayan şeylere kısmen temkinli yaklaşmak lazım Yorum bağlantısı
Misafir 8 Şubat 2016 Paylaş 8 Şubat 2016 Aracınız 5 vites ama oranları güzel 5. vites 120 ile giderken 2500 devir çeviriyor zaten hız devir ilişkisi oldukça iyi neden 6 ileriye ihtiyaç duyuyorsunuz ki ? Şanzıman ile ilgili bir sıkıntım yok sadece teknik olarak merak ediyorum. Böyle bir uygulamanın iki avantajı var biri otabanda düşük devirde seyir diğeri ise yüksek hız. Zaten sürat yapmayı sevmem . Ama uzun yolda biraz daha sessiz gitmek çok keyifli olurdu. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 8 Şubat 2016 Paylaş 8 Şubat 2016 Demekki yanlız degilim bu düşüncede. Ben kaba taslak inceleme yapmıştım bence olur. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Şubat 2016 Paylaş 8 Şubat 2016 Demekki yanlız degilim bu düşüncede. Ben kaba taslak inceleme yapmıştım bence olur.Gereksiz 5. Vites ve 6. Vites oranları çok mu farklı Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 9 Şubat 2016 Paylaş 9 Şubat 2016 Şanzıman ile ilgili bir sıkıntım yok sadece teknik olarak merak ediyorum. Böyle bir uygulamanın iki avantajı var biri otabanda düşük devirde seyir diğeri ise yüksek hız. Zaten sürat yapmayı sevmem . Ama uzun yolda biraz daha sessiz gitmek çok keyifli olurdu. Abi chip in etkisi olmuyor mu yüksek hızda düşük devri yakalama konusunda? Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 9 Şubat 2016 Paylaş 9 Şubat 2016 Öztunç abi bi dur abi ya çıtayı yükseltmeyelim lütfen Yorum bağlantısı
Misafir 9 Şubat 2016 Paylaş 9 Şubat 2016 Öztunç,böyle şeyler için kafanı hiç karıştırma gereksiz bence,gel sana bixenon yaptıralım Onun uygulaması daha da basit. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 9 Şubat 2016 Paylaş 9 Şubat 2016 Abi chip in etkisi olmuyor mu yüksek hızda düşük devri yakalama konusunda?Devir hız ilişkisi şanzımanla alakalı başka türlü değişmez. Lastik büyütürseniz olur ama %3 den fazlası önerilmez onda da Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Şubat 2016 Paylaş 9 Şubat 2016 Devir hız ilişkisi şanzımanla alakalı başka türlü değişmez. Lastik büyütürseniz olur ama %3 den fazlası önerilmez onda da + Diferansiyel Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 9 Şubat 2016 Paylaş 9 Şubat 2016 Tabi takviyeli kamyonlar gibi vites koluna eklenebilir anahtarı Yorum bağlantısı
Misafir 9 Şubat 2016 Paylaş 9 Şubat 2016 (düzenlendi) Abi chip in etkisi olmuyor mu yüksek hızda düşük devri yakalama konusunda? Valla Kardeşim beygir artsada vites dişli oranları aynı chip in en büyük artısı araca serilik katması başka bir artısı yok. Sıkıştığında yada zor olan yokuş yukarı sollamalarda etkisi var. Son hız dersen Bursa otobanında 4 kişi bagaj full dolu 210 km hıza kadar çıktım oda 4 yada 5 sene önce daha sonra hiç bu süratlere çıkmadım, yol müsait de olsa genelde sakin sakin kullanırım ozaman arabamın daha çok keyfini çıkartıyorum Benim 1.2 tsi 5 vites ama son vites 3000 devirde 130 km yapıyor önemli olan vites sayısı değil son dişlinin oranları Mert haklı olabilirsin ama 6 ilerinin illaki dişli oranları farklıdır.Sadece son dişli oranı değil sonuçta hepsinin mutlaka farklı bir oranı vardır bilmem yanlışmı düşünüyorum. Bir araştırayım 9 Şubat 2016 tarihinde Öztunç Ünal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts