İçeriğe Yönlendir

Akü Tavsiyesi

Osman Özdemir2

Recommended Posts

Osman Özdemir2

Arkadaşlar sanırım benim akü ömrünü tamamlıyor size sormadan akü almak istemiyorum. Aracım 2011 sedan otomatik lpg li titanium(digital klima ve anahtarsız çalıştırma olduğu için yazdım belki akü tercihinde fark teşkil eder yanlış anlamayın :D) focus.60 amp. aküm 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

farketmez yerine oturan herhangi bir akü olur. kapasitesi büyük oursa daha uygun olur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

cca felan konuşmaya başlayınca akücüler kızabilir. boyu tutan en büyük ne var diye sorulabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım

cca degeri buyuk alırsanız kışın soguklarda rahat edersiniz, incinin 75a, 700cca li üküsü gibi :)

onun dısında varta 60a 540cca lı bir aküde işinizi görür

Benimde yeni aldığım aracımda 60 ah akü çıktı.Bende yetersiz kaldığı için farlar açıkken çalıştırdığımda farlar hepten gidiyordu) ve bir kere takviye yapmak zorunda kaldığım için yeni akü aldım inci75 ah aldım memnunum

Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz

Cumartesi günü bende akü yüzünden Alsancak'ın orta yerinde yolda kaldım.

Sağolsun ne yoldan geçenler ittirip vurdurarak çalıştırmak için yardımcı oldu, ne de esnaf.

Taksicilere para teklif ediyorum "bi takviye yapıver hocam, ücretini vereyim" diyorum, yüzüme bile bakmadan tam gaz gidiyorlar. Bir yandan trafik polisleri çek arabayı diye taciz ediyorlar. Kabus gibiydi :)

Sonunda Renault yol yardımı aradım 15 dakika içinde gelip takviye ile aracı çalıştırdılar. 1 kuruş para istemediler. Allah razı olsun.

Akü bitmiş, orijnal akü takmak gerekiyor 390 lira dediler. Orijinal akü kullanılmadığında ESP, ABS' de sorunlar yaşanıyor. Tavsiye etmiyoruz dediler.

Doğru söylediklerini biliyorum, daha önce Clio3'te başıma gelmişti. Airbag ve ABS arızası veriyordu araç akü değişince sorun çözülmüştü.

Bakıma 2 ay kaldı. Biraz daha idare etsin. Bakıma kadar satmamış olursam değiştiririm artık...

GoajRy.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

reno yol yardım sağlam yalan söylemiş. yazık böyle yalana. gelmiş güzel hakkı neyse alması lazım ama yalan içimize işlemiş. çok fena.

orijinal akü nasıl farklıymış acaba biliyorlar mı? orijinal olmayanın içine hormonlu karpuz suyu mu koyuyorlarmış?

Benimde yeni aldığım aracımda 60 ah akü çıktı.Bende yetersiz kaldığı için farlar açıkken çalıştırdığımda farlar hepten gidiyordu) ve bir kere takviye yapmak zorunda kaldığım için yeni akü aldım inci75 ah aldım memnunum

60 olduğu için değil eski olduğu için öyle yapıyordu.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

yolda yardım isteyene durup yardım etmek eskiden çok yaptığım birşeydi. keza otospo almak. 80 li 90 lı yıllarda.

Ancak günümüzde durum değişti. İnsanlar çirkefleşti. hıırsızlar uğursuzlar çeteler çoğaldı. Bunda güneydoğu sorununun ve şehre kontrolsüz akışın ve varoşlaşmanın önemi çok büyük. Sorun kültürü yaygınlaştı.

Sizi kendisine saldırmak amacıyla numaradan durdurmaya çalıştığınızı sanabilirler. Ben şahsen otostopçulara güvenemiyorum. Silahı çekip "aga şuraya sür" derse ne yapacaksınız? O nedenle artık ahir zamandayız. eski çamlar bardak oldu. Yol yardımı vesaireyi. Boyner holdingin cart curtunu arayacak bir devre geldik. Ta ki polisimiz asayiş kuvvetlerimiz normal suçlularla savaşacak zamanı buluncaya kadar.

bazen bu tarz ülkeleri kıskanıyorum. ama tüm ülkelerde bu değişim yaşandı. şu an iyisi var kötüsü var.

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fzt Mehmet Çakır

Ben aküyü Otokoç İstinye de değiştim, Orjinal Ford akü takılsın düşüncesiyle gittim, fakat Mutlu akü takmışlar. Bana kalsa Mutlu yerine BOSCH veya VARTA tercih ederdim. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz

Ben her gördüğümde duruyorum. Kim olursa olsun en azından durup sorarım "var mı yapacak birşey" diye. Ama dediğiniz gibi toplum iyice dejenere oldu. Her türlü pislik insanla karşılaşabiliyoruz. Dikkatli olmak lazım ama benim içim el vermiyor.

yolda yardım isteyene durup yardım etmek eskiden çok yaptığım birşeydi. keza otospo almak. 80 li 90 lı yıllarda.

Ancak günümüzde durum değişti. İnsanlar çirkefleşti. hıırsızlar uğursuzlar çeteler çoğaldı. Bunda güneydoğu sorununun ve şehre kontrolsüz akışın ve varoşlaşmanın önemi çok büyük. Sorun kültürü yaygınlaştı.

Sizi kendisine saldırmak amacıyla numaradan durdurmaya çalıştığınızı sanabilirler. Ben şahsen otostopçulara güvenemiyorum. Silahı çekip "aga şuraya sür" derse ne yapacaksınız? O nedenle artık ahir zamandayız. eski çamlar bardak oldu. Yol yardımı vesaireyi. Boyner holdingin cart curtunu arayacak bir devre geldik. Ta ki polisimiz asayiş kuvvetlerimiz normal suçlularla savaşacak zamanı buluncaya kadar.

bazen bu tarz ülkeleri kıskanıyorum. ama tüm ülkelerde bu değişim yaşandı. şu an iyisi var kötüsü var.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Cumartesi günü bende akü yüzünden Alsancak'ın orta yerinde yolda kaldım.

Sağolsun ne yoldan geçenler ittirip vurdurarak çalıştırmak için yardımcı oldu, ne de esnaf.

Taksicilere para teklif ediyorum "bi takviye yapıver hocam, ücretini vereyim" diyorum, yüzüme bile bakmadan tam gaz gidiyorlar. Bir yandan trafik polisleri çek arabayı diye taciz ediyorlar. Kabus gibiydi :)

Sonunda Renault yol yardımı aradım 15 dakika içinde gelip takviye ile aracı çalıştırdılar. 1 kuruş para istemediler. Allah razı olsun.

Akü bitmiş, orijnal akü takmak gerekiyor 390 lira dediler. Orijinal akü kullanılmadığında ESP, ABS' de sorunlar yaşanıyor. Tavsiye etmiyoruz dediler.

Doğru söylediklerini biliyorum, daha önce Clio3'te başıma gelmişti. Airbag ve ABS arızası veriyordu araç akü değişince sorun çözülmüştü.

Bakıma 2 ay kaldı. Biraz daha idare etsin. Bakıma kadar satmamış olursam değiştiririm artık...

Geçmiş olsun.

Orjinal aküyü serviste 250TL'ye taktırdım. Renault indirimi kullandılar.

Bu arada aklınızda olsun, araçtan çıkarken kumandadan kilitleyin ki araç bekleme modunda kapıları aktif tutarak aküyü azaltıyor. Ha, gerçi aküyü korumak için bi süre sonra otomatik olarak bu devreden çıkıyor, o ayrı. Yani bi süre sonra kapılara uzandığınızda kapılar otomatik açılmıyor, elle açmak gerekiyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz
(düzenlendi)

Sağolasın, teşekkür ederim.

Bu arabada en sevdiğim özellik anahtarsız giriş çıkış olayı o kadar konforlu ki. Bırakın anahtardan kilitleme olayını, insan bir süre sonra kapı kolunu çekmeye bile üşeniyor. :)

Dediğiniz gibi denemek lazım ama akü artık bitmiş. Kesin olarak değiştirmek gerekiyor.

390 lira fiyatı yol yardımdaki eleman söyledi zaten. Servisi aramadım. Yetkili servis müdürü öz dayım oluyor :) heralde bir indirim yaparlar bizede.

Bu aralar yeni araç arayışı içindeyim. Eğer değişiklik yapmazsam aküyü bakım zamanı değiştiririm artık.

Geçmiş olsun.

Orjinal aküyü serviste 250TL'ye taktırdım. Renault indirimi kullandılar.

Bu arada aklınızda olsun, araçtan çıkarken kumandadan kilitleyin ki araç bekleme modunda kapıları aktif tutarak aküyü azaltıyor. Ha, gerçi aküyü korumak için bi süre sonra otomatik olarak bu devreden çıkıyor, o ayrı. Yani bi süre sonra kapılara uzandığınızda kapılar otomatik açılmıyor, elle açmak gerekiyor.

tarihinde Kazım Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Sağolasın, teşekkür ederim.

Bu arabada en sevdiğim özellik anahtarsız giriş çıkış olayı o kadar konforlu ki. Bırakın anahtardan kilitleme olayını, insan bir süre sonra kapı kolunu çekmeye bile üşeniyor. :)

Dediğiniz gibi denemek lazım ama akü artık bitmiş. Kesin olarak değiştirmek gerekiyor.

390 lira fiyatı yol yardımdaki eleman söyledi zaten. Servisi aramadım. Yetkili servis müdürü öz dayım oluyor :) heralde bir indirim yaparlar bizede.

Bu aralar yeni araç arayışı içindeyim. Eğer değişiklik yapmazsam aküyü bakım zamanı değiştiririm artık.

Güvenlik zafiyeti var fakat.
Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz

Abi ne gibi zafiyetleri bilemiyorum ama ben şu ana kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım.

Güvenlik zafiyeti var fakat.

Yorum bağlantısı
Hami Erışık

Anahtarsız çalıştırmanın güvenlik zaafiyeti:

Geçen gün haberlerde duymuştum,almanyada anahtarsız çalıştırmalı araçların çalınması çok oluyormuş,,

Şöylesi kırkızlar bir cihaz yapmışlar,senin evinde masanın üstünde duran kumandanın sinyal seviyesini uzatıyorlarmış,haliyle araç kapıyı açıyormuş,hemen binip anahtarsız çalıştırma dügmesini basıp vıııın truzim..

He bu arada tek çözümünüde söylediler,araç kumandasını buzdolabında saklamakmış,

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz

:D

Geçen gün haberlerde duymuştum,almanyada anahtarsız çalıştırmalı araçların çalınması çok oluyormuş,,
Şöylesi kırkızlar bir cihaz yapmışlar,senin evinde masanın üstünde duran kumandanın sinyal seviyesini uzatıyorlarmış,haliyle araç kapıyı açıyormuş,hemen binip anahtarsız çalıştırma dügmesini basıp vıııın truzim..
He bu arada tek çözümünüde söylediler,araç kumandasını buzdolabında saklamakmış,

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

:)

Yorum bağlantısı
Hami Erışık

Arkadaşlar gülmeyin gerçekten söyledigim dogru,yalanci çoban mıyım ben..

Yorum bağlantısı

Sinyali nasıl uzatıyorlarmış. O kısmı anlamadım...
Yorum bağlantısı
Hami Erışık

Ben sadece radyoda dinledim, normalde mesala sen araca 5 metre kalınca arac algılıyorya veya kumandan 5 metre ileriye kadar kesintisiz sinyal gönderiyor..

Yaptıkları bu alet bu sinyali algılıyor ve 5 metreyi misal 30 metreye uzatıyor,,en azından radyo böyle söylemişti...buzdolabının yalıtımı çok iyi oldugu için,kumandayı trsbit edemiyormuş,dediler.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Doğru ,ben de okudum o konuyu. 

Yorum bağlantısı
Osman Özdemir2

cca degeri buyuk alırsanız kışın soguklarda rahat edersiniz, incinin 75a, 700cca li üküsü gibi :)

onun dısında varta 60a 540cca lı bir aküde işiniz

cca konusunu ilk defa duyuyorum. Forum sitesinde konuşmanın en güzel yanıda bu.

Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz

Yanlış anlama abi. Sana değildi benim gülücüğüm.

Adamların konuyu anahtarı buzdolabına koyarak çözüme kavuşturma teknikleri komik geldi bana o yüzden...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...