İçeriğe Yönlendir

Focus III - Yazılım Güncellemesi

Alparslan Özaslan

Recommended Posts

Alparslan Özaslan

iyi akşamlar arkadaşlar.2014 benzinli focus style aracımı servise götürdüm.yazılım güncellemesi olduğunu söyledim.bilgisayara bağladılar evet güncelleme var dediler.yaklaşık 15 dk.sürdü.aracımla 35 km yol yaptım.eskiye göre araç çok daha atak geldi.üstelik araba sanki rahat gibi gidiyor hissine kapıldım.normal olarak 120 km ile gittiğm yolda araç altımdan kayıyor gibi ibreye baktım.140 km hızı geçmişlim bu kadar değişiklik olabilir mi.

Yorum bağlantısı
Kenan Koç

Ola bilir belki bizim spor modu aktif etme gibi bir ayar değişikliği olmuş ola bilir benimde başıma gelmişti.Mümkündür

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Güncelleme sonrası kalibrasyon silindiği için bir süre fazla yakıt yakıp hafif daha iyi çekiş sağlayabilir. Özellikle LPG var ise daha hissedilir fark olabilir.

Zamanla o hissiyatınız malesef değişecektir.   Damağınızda tadı kalırsa yazılım-chip vb uygulamalar ile ısı sensörünün değerlerini farklı okutup motora soğukmuş gibi sürekli fazla yakıt göndererek o hissi tekrar yakalayabilirsiniz :)

Yorum bağlantısı
Alparslan Özaslan

Güncelleme sonrası kalibrasyon silindiği için bir süre fazla yakıt yakıp hafif daha iyi çekiş sağlayabilir. Özellikle LPG var ise daha hissedilir fark olabilir.

Zamanla o hissiyatınız malesef değişecektir.   Damağınızda tadı kalırsa yazılım-chip vb uygulamalar ile ısı sensörünün değerlerini farklı okutup motora soğukmuş gibi sürekli fazla yakıt göndererek o hissi tekrar yakalayabilirsiniz :)

dediğiniz gibi arabada lpg var ve daha atak olduğunu hissettim

Yorum bağlantısı
Caner Ulu

atmosferik araçlarda ecu yazılım güncellemeleri çok fazla değişiklik göstermez ama subap zamanlaması gibi parametrelerde iyieştirme yapıldıysa motor çalışması dana rahat olacağı için, sizin hissetiğiniz doğrudur muhtemelen

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

iyi akşamlar arkadaşlar.2014 benzinli focus style aracımı servise götürdüm.yazılım güncellemesi olduğunu söyledim.bilgisayara bağladılar evet güncelleme var dediler.yaklaşık 15 dk.sürdü.aracımla 35 km yol yaptım.eskiye göre araç çok daha atak geldi.üstelik araba sanki rahat gibi gidiyor hissine kapıldım.normal olarak 120 km ile gittiğm yolda araç altımdan kayıyor gibi ibreye baktım.140 km hızı geçmişlim bu kadar değişiklik olabilir mi.

Aynısı kaynımda da var  :hohoho:  :hohoho:

Şaka bi yana benim başıma da geldi, serviste bakım yaptırdıktan sonra (genelde 9.000 de yaptırırım) araba gözüme ferrari gibi geliyor. O kadar para veriyorum, illa ki hoplayıp zıplayacak araba. En azından zihinlerde öyle olmalı yoksa kendimizi kandıramayız.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Belki yaşanan bir performans kaybı varsa yazılım güncellemesi ile eski performansına geliyordur..:) böylelikle bir artış oluyor gibi oluyor :)

Tesla böyle mi.? elektrikli alacan arkadaş..bi güncelleme geliyor hoop oto pilot +60 hp. mis :D

Yorum bağlantısı
Alparslan Özaslan

Aynısı kaynımda da var  :hohoho:  :hohoho:

Şaka bi yana benim başıma da geldi, serviste bakım yaptırdıktan sonra (genelde 9.000 de yaptırırım) araba gözüme ferrari gibi geliyor. O kadar para veriyorum, illa ki hoplayıp zıplayacak araba. En azından zihinlerde öyle olmalı yoksa kendimizi kandıramayız.

herhangi bir ücret ödemedim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Servise gir-çık yeter. Psikolojik olarak etkileniyoruz sanki.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

birkaç zamandır kaputu açtığımda,fotoğraftaki 1 numaralı parçanın her yerinde yağ buharı görüyordum.Pazar günü o bölgedeki hortumların tümünün kelepçelerine bir bakayım dedim ve tamamının gevşek olduğunu,en az 3 tur kolayca sıkılabildiğini gördüm.Hepsini sıktıktan sonra yağlı bölgeleri de güzelce temizledim.Bu aşamadan sonra aracı kullandığımda aracın gidişinde bayağı bir değişiklik hissettim.Kendime her ne kadar bu olay psikolojik desem de araçta bariz fark var.Sanırım kelepçelerdeki gevşeklik basınç kaybına neden  oluyordu.Zaten yağ buharlarının bulaşması da bir kaçak olduğunun göstergesi.Öyle veya böyle,araba iyi gitmeye başladı :)  (fotoğraftaki motor benim değil)

do85ft.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bence ufak bir oranda olsa da fark illa ki vardır.. Fark olmasa zaten güncelleme olmaz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Koray Kahraman

Alparslan Bey, peki güncelleme öncesinde bilgi ekranında sıcaklık sağ üst köşede görünüyor muydu? Ayrıca eğer görünmüyorsa güncelleme yapıldıktan sonra sağ üst köşede sıcaklık görünmeye başladı mı? Bunu şunun için soruyorum; bende de 2014 Ağustos çıkışlı Powershift araç var. Bende sıcaklık sadece menülere arası gezinirken görünüyor. 2015 model araçlarda ise ekranın sağ üst kısmında görünüyor. Güncelleme sonrası düzelir mi veya PRNDS (otomatik vites) olması sebebiyle mi gözükmüyor. Bu konuda yardımcı olur musunuz?

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Yok gözükmüyor güncellendi benimde 2013 model 2014 trafiğe çıkışlı F3 PS var bendede..menüde görebiliyorum sadece sağ üstte gözükmüyor

Yorum bağlantısı
Alparslan Özaslan

aracın ekranında üst tarafta sıcaklık göstergesi görülüyor .bir yıl önce aldığımda da vardı.yazılım güncellemesinden sonra da var.

y55bOa.jpg

Yorum bağlantısı
Koray Kahraman

Teşekkürler. Ben de servise gidip güncelleteyim bakalım, ne olacak?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Koray Kahraman
(düzenlendi)

Arkadaşlar, geçtiğimiz hafta sonu ben de güncellettim yazılımı. Ekrandaki bilgilerde her hangi bir değişiklik olmadı. Yani halen sağ üst köşede sıcaklık gözükmüyor. Gözükmesi için Seviye 3 Bilgi Ekranı olan Gösterge Paneli almak gerekiyormuş. Bilginiz olması sebebiyle yazılım güncellemesinin faydasını söyleyeyim, başteknisyenden öğrendim;

1- Bazı servisler veya servis danışmanları yazılım güncellemesi sonrası titremelerin azaldığını ve/veya ortadan kalktığını ifade ediyorlarmış fakat böyle bir durum kesinlikle yokmuş, yani yazılım ile böyle bir sorun ortadan kaldırılmıyormuş. Belki de psikolojik olarak yazılım güncellemesi sonrası titreme hissedilmiyor olabilir :)

2- Yazılım güncellemesi sonrası eklenen özellik ise şuymuş; eski yazılım ile akü azaldığında uyarı vermiyormuş. Yeni yazılım ile aküde sıkıntı olduğunda bilgi ekranında "Şanzıman arızası" yazacakmış. Çünkü şanzımanın beyni 24 Volt ile beslendiğinden aküdeki sıkıntı sebebiyle hasar görmesi engellenecekmiş. Fakat bu arıza bilgisi çıktığında sorunun aküden mi şanzımandan mı olduğunu hemen anlamak zor. Eğer aküdense anlaması kolay, farlar vs çalışmaz. Dolayısıyla sorunun kaynağı belli olmuş olacak.

Bilginize sunarım.

tarihinde Koray Kahraman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...