Caner Ulu 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 marş basınca marş motoru dönüyor ve araç yakıt yokmuş gibi çalışmıyor mu? Yorum bağlantısı
Burak Can Demirci 12 Şubat 2016 Yazar Paylaş 12 Şubat 2016 (düzenlendi) 1.6 Ecoboost ve Powershift öyle mi? 1.6 Ecoboost 160 bg ruhsatta powershift diye yazmıyo; Caner bey aracın deposu full aracı çalıştırmayı denediğimde (gıvgıvgıv) bildiğiniz benzini bitmiş aküsü azalmış araba gibi ses çıkarıyor mekanik ses gelmiyor olay gerçekleşirken de gelmemişti 12 Şubat 2016 tarihinde Burak Can Demirci tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Caner Ulu 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 bildiğiniz üzere krank mili dönmeden kompresyon ölçümü yapılamaz, siz aracın marşına bastığınızda kompresyon testleri "0 bar" çıkıyor ise bu şunu gösterir:krank mili dönmüyor yada bu veya başka nedenle pistonlar hareket etmiyor ve sıkıştırma yapmadığı için kompresyon değeri vermiyor. bu durumda krank milinin kırılmış oması yada motorun kilitlenmiş olma ihtimali var. (bazen m.jet motorlarda yanlış motor yağı konması sonucu motorun kilitlenmesi gibi) daha bilgii üstadlarımız konuyla alakalı cevap yazacaktır ama sizde kullanıcı olarak servise motorun kilitlenip kilitlenmediğini-marşa basınca krank milinin dönüp dönmediğini sorakak arızayla ilgili bilgi aıp bunu kendi servis/ustanıza ileterek aracınızı çektirmeden fikir sahibi olabilirsiniz akü bittiğinde marş motoru cansız olarak çalışacağı için motoru harekete geçiremez. yakıt bittiğinde ise marş motorunun sesi "gıv gıv" diye her zamanki gibi gelir ama motor çalışmaz, anladığım sizin marş motoru normal basıyor ama araç çalışmıyor değilmi? yoksa bitmiş aküyü siz kullanıcı olarak anlarsınız zaten. burada marş basılırken aracın pistonlarının çalışıp çalışmadığı önem arz etmekte. zira "0 kompresyon" demek kabaca motorun iç aksamı hiç hareket etmiyor demektir (örn:kilitenme) Yorum bağlantısı
Burak Can Demirci 12 Şubat 2016 Yazar Paylaş 12 Şubat 2016 bildiğiniz üzere krank mili dönmeden kompresyon ölçümü yapılamaz, siz aracın marşına bastığınızda kompresyon testleri "0 bar" çıkıyor ise bu şunu gösterir:krank mili dönmüyor yada bu veya başka nedenle pistonlar hareket etmiyor ve sıkıştırma yapmadığı için kompresyon değeri vermiyor. bu durumda krank milinin kırılmış oması yada motorun kilitlenmiş olma ihtimali var. (bazen m.jet motorlarda yanlış motor yağı konması sonucu motorun kilitlenmesi gibi) daha bilgii üstadlarımız konuyla alakalı cevap yazacaktır ama sizde kullanıcı olarak servise motorun kilitlenip kilitlenmediğini-marşa basınca krank milinin dönüp dönmediğini sorakak arızayla ilgili bilgi aıp bunu kendi servis/ustanıza ileterek aracınızı çektirmeden fikir sahibi olabilirsiniz akü bittiğinde marş motoru cansız olarak çalışacağı için motoru harekete geçiremez. yakıt bittiğinde ise marş motorunun sesi "gıv gıv" diye her zamanki gibi gelir ama motor çalışmaz, anladığım sizin marş motoru normal basıyor ama araç çalışmıyor değilmi? yoksa bitmiş aküyü siz kullanıcı olarak anlarsınız zaten. burada marş basılırken aracın pistonlarının çalışıp çalışmadığı önem arz etmekte. zira "0 kompresyon" demek kabaca motorun iç aksamı hiç hareket etmiyor demektir (örn:kilitenme) teşekkür ederim fikirleriniz ve tecrübelerinizi paylaşmanız mutlu ediyor sn. üyeler Yorum bağlantısı
Caner Ulu 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 (düzenlendi) can bey bu arada şunu belirtmek isterim, servis eğer ki kompresyon ölçümünü yanlış yapıyor ve hatalı bir sonuç elde ediyor ise (yani aslında kompresyon sorunu yok ise) basit bir elektrik/yakıt sistem arızası nedeniyle motorun açılması yoluna gidebilirler ve sizi yanlış yönlendirebilirler. Unutmayınız bir motora kompresyon yok demek, bir insana kalp damarın %90 tıkalı demektir. bir motor için olabilecek en kötü sonuçtur. o nedenle size servis tarafından konan teşhisle ve önerilen tedavi ile ilgili mutlaka iki yada üç kez düşünün !!! Nasıl kalp damarı tıkalı kişi anjiyo olmadan bu sorunu ilaç ile çözemezse, kompresyon değeri sıfır yada çok düşük olan motor da açılmadan tamir edilemez. bu da çok ciddi bir emek/zaman ve para harcanmasını gerektirir 12 Şubat 2016 tarihinde Caner Ulu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Burak Can Demirci 12 Şubat 2016 Yazar Paylaş 12 Şubat 2016 (düzenlendi) can bey bu arada şunu belirtmek isterim, servis eğer ki kompresyon ölçümünü yanlış yapıyor ve hatalı bir sonuç elde ediyor ise (yani aslında kompresyon sorunu yok ise) basit bir elektrik/yakıt sistem arızası nedeniyle motorun açılması yoluna gidebilirler ve sizi yanlış yönlendirebilirler. Unutmayınız bir motora kompresyon yok demek, bir insana kalp damarın %90 tıkalı demektir. bir motor için olabilecek en kötü sonuçtur. o nedenle size servis tarafından konan teşhisle ve önerilen tedavi ile ilgili mutlaka iki yada üç kez düşünün !!! Çok haklısınız servis para alabilmek için sadece birkaç bilgi kendilerine bağlamanın yolundalar ayrı bir yetkili servise götüreceğim eğer orada da sonuç bu şekilde olursa özel bir serviste yaptırmayı düşünüyorum. (serviste aracı 0 ile takasa gireyim düşüncesiyle 2. el danışmanına sordum adamlar hemen kötüleme politikasına gidiyorlar ecoboost motorlar sorunlu vs vs. satarken ise çok verimli dayanıklı diye konuşuyorlar nefret ettirdiler mercedesten başka arabaya binmemeye yemin ettim. 12 Şubat 2016 tarihinde Burak Can Demirci tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Caner Ulu 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 servise çektirmeden tam bilgi alırsanız daha faydalı our. her özel sersiv/usta bazı konuarda daha iyi olabilir yada her işlemi her servis yapmaya bilir bu nedenle sorun tespitinden sonra usta tespiti daha faydalı olabilir ama siz bilirsiniz tabi ki. çok geçmiş olsun durumunuza gerçekten üzüldüm. imkanınız var ise ustanızla servise gidip araç sahibiymiş gibi ustanızda bilgi alabilir. en az masrafla çözmeniz dileklerimle.... Yorum bağlantısı
Burak Can Demirci 12 Şubat 2016 Yazar Paylaş 12 Şubat 2016 servise çektirmeden tam bilgi alırsanız daha faydalı our. her özel sersiv/usta bazı konuarda daha iyi olabilir yada her işlemi her servis yapmaya bilir bu nedenle sorun tespitinden sonra usta tespiti daha faydalı olabilir ama siz bilirsiniz tabi ki. çok geçmiş olsun durumunuza gerçekten üzüldüm. imkanınız var ise ustanızla servise gidip araç sahibiymiş gibi ustanızda bilgi alabilir. en az masrafla çözmeniz dileklerimle... aracı görmedikleri için bir şey diyemiyorlar mecbur götüreceğim en azından ustayla gidebilirsem mantıklı olur işin kötü tarafı tanıdığım ustada yok servise gidiyordum sürekli, çok teşekkür ederim saolun . Yorum bağlantısı
Caner Ulu 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 ankarada forum üyesi ustalar olması lazım, konuyu görünce yardımcı olurlar 1 Yorum bağlantısı
Celal Altan 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Hocam motorun gıv gıv gıv etmesi iyiye işaret. Eğer motor kilitlense marş motoru dönmesiyle beraber sıyırma sesi gelirdi. Ben hala sorunun çok büyük bir şey olduğunu düşünmüyorum. O motor sağlam çıkacak diyorum. Servisin dedikleri uydurma. Aracınızı alın oradan. Terbiyesizler. En ufak sorunda motor inecek diyorlar. Ağızlarındaki tek kelime bu. Yorum bağlantısı
Caner Ulu 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Evet gelen ses önemli ama kompresyon yok denmesi önemli bir tespit (dogruysa) ben de küçük bir sorun olduğu kanaatindeyim Yorum bağlantısı
Burak Can Demirci 12 Şubat 2016 Yazar Paylaş 12 Şubat 2016 Evet gelen ses önemli ama kompresyon yok denmesi önemli bir tespit (dogruysa) ben de küçük bir sorun olduğu kanaatindeyim inşallah öyledir o kadar para veriyorsun sonunda böyle bir şey çıkıncada moral bozulmaması imkansız bugün araştırmaktan iş yapamadım. Şu an araba evde garaja çektim hatta anlarsanız telefonda aracın sesini dinletebilirim. Yorum bağlantısı
Caner Ulu 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 (düzenlendi) Bu haliyle mars basmayin lütfen, daha fazla zarar verebilir. Ama siz mars motorunun bosa dönüp dönmediğini anlarsiniz diye dusunuyorum. Sesi normal cikar eskisi gibi araç çalışmak ister ama benzin yokmuş gibi çalışmaya calisir ve bu sırada motor ufaktan sallanmaya devam ederse (çalışmaya calisirken) o zaman sorunu muhtemelen ufak cikacaktir 12 Şubat 2016 tarihinde Caner Ulu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Burak Can Demirci 12 Şubat 2016 Yazar Paylaş 12 Şubat 2016 Bu haliyle mars başlayın lütfen, daha fazla zarar verebliri Doğru diyorsunuz sizin dediklerinizi tekrar okuyorum çok mantıklı geliyor kompresyonla alakalı araştırdım araba çalışmadan gaz vermeden pistonların ne kadar basınçta deger verdiğini ölçmek imkansız servis tahminimce aracı lifte kaldırıp lastikleri filan döndürmüşlerdir. Arkadaşlar sensör arızası filan yazmıştı onunla alakalı bilginiz var mı acaba Yorum bağlantısı
Caner Ulu 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 (düzenlendi) Sensor konusu araçta bir deryadir, bir çok sensor vardır araçta, sizin araciniza yapılması gerekenler bence sirasiyla 1- motora yakit gelip gelmediği 2-ateşleme yapıp yapmadığı 3-ecu'nun doğru çalışıp çalışmadığı kontrolleri (Bile. Bağlanarak diagnostik kontrolu) Krank mili sensoru-yakit basınç sensoru yada vuruntu sensörler gibi bazı sensorlerin algiladigi tehlikeli durumlar nedeniyle motorun ateşleme sistemini kesiyor olabilir güvenlik için, bu nedenle araç bilerek kendisini calistirmaniza izin vermiyor olabilir 12 Şubat 2016 tarihinde Caner Ulu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Burak Can Demirci 12 Şubat 2016 Yazar Paylaş 12 Şubat 2016 Bu haliyle mars basmayin lütfen, daha fazla zarar verebilir. Ama siz mars motorunun bosa dönüp dönmediğini anlarsiniz diye dusunuyorum. Sesi normal cikar eskisi gibi araç çalışmak ister ama benzin yokmuş gibi çalışmaya calisir ve bu sırada motor ufaktan sallanmaya devam ederse (çalışmaya calisirken) o zaman sorunu muhtemelen ufak cikacaktir şu an dediğiniz olayı merak edip aracın kaputunu açıp denemek istedim motor arıza uyarısı veriyor yine ayrıca araba boştaydı arabanın altından ses geliyor 2 saniye aralıklarla, araçta eskisi gibi çalışma belirtisi de yok sorun büyük olabilir Yorum bağlantısı
Caner Ulu 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Inşallah araçta bir güvenlik protokolü vardır ve sizin calistirmaniza izin vermiyordur gonlunuzu ferah tutun Yurt dışı forumlara da bir bakmanızı öneririm can bey Yorum bağlantısı
Burak Can Demirci 12 Şubat 2016 Yazar Paylaş 12 Şubat 2016 Inşallah araçta bir güvenlik protokolü vardır ve sizin calistirmaniza izin vermiyordur gonlunuzu ferah tutun aracın altından ses gelmesi normal bir şey değil gibi nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum ama ses tok çıkıyor tulumbayı aralıklarla çekersiniz ona benziyor gönlümü ferah tutamıyorum araba 60 bin tl böyle sorun çıkınca stres yapıyorum. Yorum bağlantısı
Caner Ulu 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Benzin pompasi/hortumlarindaki hata sebebiyle motor yakit alamıyor olabilir Yorum bağlantısı
Burak Can Demirci 12 Şubat 2016 Yazar Paylaş 12 Şubat 2016 Benzin pompasi/hortumlarindaki hata sebebiyle motor yakit alamıyor olabilir öncelikli olarak motordan anlayan bir ustanın bakıp hatanın nerelerden gelebileceğini tespit etmemiz gerekir eğer son çare motor açılacaksa kaçarımız yok araba 24 saat içinde kurulmuş saat gibi anormal davranmaya başladı. 1 Yorum bağlantısı
Celal Altan 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Hocam artık daha fazla çalıştırmaya uğraşmayın siz. İyi bir ustaya gösterin. Yanında sizde olun. Bizide haberdar ederseniz sevinirim. Merak etmeye başladım sorunu. Canınızı sıkmayın. İnşallah basit bir şeydir. Geçmiş olsun. İyi akşamlar. Yorum bağlantısı
Burak Can Demirci 12 Şubat 2016 Yazar Paylaş 12 Şubat 2016 Hocam artık daha fazla çalıştırmaya uğraşmayın siz. İyi bir ustaya gösterin. Yanında sizde olun. Bizide haberdar ederseniz sevinirim. Merak etmeye başladım sorunu. Canınızı sıkmayın. İnşallah basit bir şeydir. Geçmiş olsun. İyi akşamlar. ilk defa denedim servisten sonra Celal Bey öyle yapacağım zaten inşallah korktuğumuz gibi sıkıntılı değildir. konuyla alakalı biraz daha araştırma yapayım ondan sonra giderim sizi de bilgilendiririm teşekkür ederim umarım başkasının başına gelmez. Yorum bağlantısı
Murat Coşkun 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 (düzenlendi) Öncelikle geçmiş olsun küçük bi tahmin olarak sorayım yakıt alırken yanlışlıkla depoya motorin falan doldurulmamıştır değilmi? 12 Şubat 2016 tarihinde Murat Coşkun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Burak Can Demirci 12 Şubat 2016 Yazar Paylaş 12 Şubat 2016 Öncelikle geçmiş olsun küçük bi tahmin olarak sorayım yakıt alırken yanlışlıkla depoya motorin falan doldurulmamıştır değilmi? teşekkürler murat bey ihtimaller her zaman vardır ancak öyle bir sorun yaşamadım, 1 Yorum bağlantısı
Erdem Çağla 13 Şubat 2016 Paylaş 13 Şubat 2016 Çok geçmiş olsun, motordan yana sıkıntı çıkan 3. araç sizinki daha önce forumda konusu olmuştu, sizin araç sahibi nissan micra ile takasa vermek zorunda kalmıştı arabasını. Bence hiç yetkili servise güvenmeyin, çoğu servis tecrübeli ustaları işten çıkartıp ucuz maaşa genç kalfaları usta niyetine işe alıyor. Mekanik ustası iyi bir servis bulmanız lazım. Allah yardımcınız olsun, 2.el araba parası istiyor servisler motor yapmaya, yazık... Arabanın 3'te bir parası neredeyse. Yorum bağlantısı
Recommended Posts