İçeriğe Yönlendir

2011 Mondeo Motor Arizasi

Burak Can Demirci

Recommended Posts

Burak Can Demirci

Tesekkurler Erdem Bey Sedat ustaya geldim biraz once serviste basteknisyeni arayip aracla ilgili bilgi aldi arkadasiymis servisteki usta aracin pistonlarindan birisi tamamen kilitlenmis digerlerindende dusuk deger aldigini soyledi motor kesinlikle acilacak çare kalmadı tahminlere gore sübaplarda sıknti olabilir deniyor

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

geçmiş olsun. yetkilis ervsi kayıtlarında geçmiş zamalarda so hortum problemi ile ilgili kayıt açılmış mı baktırın.

kompresyon testi öncelikle gerkeli motoru açmadan:

önce kuru yapılır yani standart test. ölçülen değerler yazılır. sonra silinidre 3-4 damla yağ damaltılıp

ıslak ölçülür.

kompresyonu az çıkmış silindirde iyileşme olmuş ise piston segman vs/ değişim yok ise subap ihtiyacı tespit edilir.

ikisinin masraf farkı %100 yani 2 mislidir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Can Demirci

Arabanin otokoc kayitlarinda ilk yil 1300 km de periyodik bakima girmis 2. Yil 5490 km de periyodik bakima girmis 3.yil 7600 km de periyodik bakima girmis arabaya sunrooftan su almis kurutulmus 4.yıl 11200 km periyodik bakim 5.yil 15500 periyodik bakim ve debriaj seti degismis 4. Ayda 6. Bakima girecekti Aracin pistonlarindan biri bujiyi kırmış o yuzden kilitlenmis masraf cok gibi gozukuyor pazartesi yada sali ne sorunlar var gorecegiz

Yorum bağlantısı
Osman Ünal

Arabanin otokoc kayitlarinda ilk yil 1300 km de periyodik bakima girmis 2. Yil 5490 km de periyodik bakima girmis 3.yil 7600 km de periyodik bakima girmis arabaya sunrooftan su almis kurutulmus 4.yıl 11200 km periyodik bakim 5.yil 15500 periyodik bakim ve debriaj seti degismis 4. Ayda 6. Bakima girecekti Aracin pistonlarindan biri bujiyi kırmış o yuzden kilitlenmis masraf cok gibi gozukuyor pazartesi yada sali ne sorunlar var gorecegiz

Sonuç olarak kullanıcı hatası değil, niçin garantiyi zorlamıyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Burak Can Demirci

Aracin debriyaj seti garanti kapsami disinda degistirilmis surmeyi bilmeyen olunca boyle oluyor kullanici hatasi olma olasiligi %90 aracı yıgdirdikca pistonlari zorlamis oda bizim elimizde patladi

Yorum bağlantısı
Caner Ulu

normal çalışan bir motorda piston asla bujiyi kırmaz (son kullanıcı olarak siz yapamazsınız) eğer araçta dereceli eksantrik mili gibi bir modifikasyon yok ise, servis bakımı aracın bu arızayı vermesi kesinlikle ve kesinlike garantiden yapımalı. sizin hatanız değil. kendiniz yaptırmayı kabul etmeyin. gerekisre motoru söküp almanyaya göndersinler. son kullanıcı hatası olması mümkün deği!!

Yorum bağlantısı
Burak Can Demirci

Ilk kullanicinin nasil kullandigini bilmiyoruz ama servis bana motoru acacagim eger bizden kaynakliysa garantiden yapalim eger kullanici hatasiysa belli indirimler ile yaparim demiyor direk ben bu motora dokunursam sizden su parayi talep ederim yaklasimi var ben o riske giremem malesef dısarda 5 6 bin tl ile kurtulabilecegim arizayi serviste 2 katina kimse yaptirmak istemez servis kayitlarinda anormal bir islemde yapilmamis servis tarafindan ilk sahibinede ulasamiyorum işim geregi pek fazla vakit te ayiramiyorum il dısina cikmam gerekecek kisacasi kimse sucu ustune almak istemiyor en gec salı günü durum belli olacak

Yorum bağlantısı
Caner Ulu

Geçmiş olsun can bey, en doğru kararı siz verirsiniz mutlaka. Yapılanları forumda paylasirsaniz diğer üyeler içinde aydınlatıcı olur. Tekrar geçmiş olsun

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Geçmiş olsun,herhalde benim de çok canım sıkılırdı.Onca para ver,25000 km deki arabada bunlar olsun.İnşallah en az hasarla atlatılır

Yorum bağlantısı
Hakan Erman

geçmiş olsun sizinle alakalı değil ama şuda bir gerçek aracın kaç bin km olduğu değil nasıl kullanıldığı önemli 

Yorum bağlantısı
Erdem Çağla

Bayanın düz vites benzinli mondeoda ne işi var halen anlamış değilim. Manda gibi kocaman araba, acemisin, düz vites, bir de turbo, gitsin otomatik fiesta alsın. Olan size olmuş, 24 bine kadar hiç yağ değişmeden bile gelse böyle olmazdı.

Bizim kadın sağlık ocağı doktorumuz hanım sıfır 1.4 tsi tiguan aldı. Tek sorunu olarak "gaza basınca bir anda fırlıyor kontrol edemiyorum öndekine vuracak gibi oluyorum" demişti.

Yorum bağlantısı
Burak Can Demirci

Tesekkurler Caner Bey konuyla alakali paylasimlari yapacagim; adaletin olmadigi bu ulkede boyle sorunlarla karsilasmak alisilagelmis bir durum saolun Önder Bey insallah öyle olur

Yorum bağlantısı
Burak Can Demirci

Arkadaslar tesekkur ederim uzucu bir durum ama basa gelen cekilir 2. el sans işi istediginiz kadar ustaya gosterin olacagi varsa oluyor. Kadin soforlerin hepsini ayni kefeye koymak istemem ancak tanidigim butun kadinlarda sorun gozlemlemisimdir buna ragmen gidip bayandan araba almak intiharim oldu :)

Yorum bağlantısı
Celal Altan

Geçmiş olsun hocam. Ben beklemiyordum böyle büyük sorun olacağını. Şaşırdım. Takipteyim konuyu

Yorum bağlantısı
Erdem Çağla

Bizim komşu motorunda 6 bin masraf olan eski pejo 206'sını 500 lira masrafla bayiye gidecek hale getirdi, bayi araca baktı, çalıştıdığını gördü ve takasa aldı. Piyasasından 2 bin aşağıda vermişler, sıfır araba satabilmek için de iyi indirim yapmışlardı.

Yorum bağlantısı
Eray Yiğit

Burak bey öncelikle geçmiş olsun.ben fardı ampuldü diye inciği boncuğu kafaya takan biri olarak durumunuzu anlamak dahi istemiyorum:) şaka bir yana serviste kompresyon yok hatası vermiş olabilir ama bu genel bir terim bence.servis her zaman en üst fiyatı söyler kendince kendilerini garantiye almak için.o nedenle içinizi ferah tutmanızda yarar var.küçük bir örnek ama sağ kısa far arızası yazıyor hem ekranda hep bilgisayara bağladıklarında.bu genel bir tabir iş onun ayrıntısını bulabilmekte zaten.ampul mü arızalı kısa devre mi var balast mı sigorta mı nedir onu bulmak önemliki bir damla su yüzünden kısa devre çıktı sonuç olarak.sizün biraz zorlamanız ve iyi bir ustaya denk gelmeniz halinde çok dahs düşük maliyetlerle çözüleceğine inanıyorum.inşallah bir su damlası gibi bişeydir.bu örneği neden verdin diyeceksin ama karamsar olmanı kendini artık yapacak bişey yok 13 binse 13 bin düşüncesine teslim etmeni istemiyorum.abartıldığı gibi bişey çıkmayacağına inanıyorum sende inan.sonucu bekliyoruz...

Yorum bağlantısı
Burak Can Demirci

arkadaşlar motoru söktürdüm durum çok vahim aracın pistonları sübap ve bujilerin kafasını kırınca dağılan küçük parçalar turbo tarafından emilmiş bu yüzden turbo iptal motor iptal intercoller da muhtemelen gitti motorun iç kısmını söküyorlar şu an piston yataklarındada tahminimizce durum kötü motor atacağız arabaya tanıdığı bildiği olan arkadaşlar yeni başlık açtım oraya yazarsa sevinirim...

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Off geçmiş olsun çok üzüldüm umarım en kısa sürede en uygun şekilde çözersiniz..

Yorum bağlantısı
Eray Yiğit

Geçmiş olsun umarım en düşük maliyetle halledersin

Yorum bağlantısı
Turhan Onat

Geçmiş olsun. Benim de canım sıkıldı.

Bu durumu oluşturan sebep net olarak tanımlandı mı?

Yorum bağlantısı
Burak Can Demirci

Arkadaslar 0 motor buldum motor test araclarinin motoru bunda sorun yasarmiyim konuyla alakali fotograflarida paylasacagim

Yorum bağlantısı
Caner Ulu

valla 24.000 kmde piston buji ve subabı kırdıysa (halen anlamadım dereceli eksantrikmi var araçta yoksa krank milimi kırılmış aklım almıyor bu kilometredeki motorda bu sonuç) ben osam sandık motor alırım yada alternatif olarak çalışan 2. el bir motor alıp aracı satarım

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...