Selman Ölmez 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Sayin abilerim kardeslerim Bugun isten donerken aracim ankara ayvali yozgat bulvarinda (bilenler icin) cevre yolu istikametine ilerlerken dik yokusta kirmizidan hareket ettigimde 40km hizi gecmedi hatta biraz ileryeyince dahada yavasladi durma noktasina geldi duz yolda cok yavas sekilde hizlaniyor 100 km hizi bulmam takribi 45 sn 1 dk buluyor dip gaz yaptigimda ise bagiriyor hizlanmiyor ustayi aradim yarin oglen gel dedi turboya bisey olmasindan korkuyorum Bu arada forumda arama yaptim boyle bir konu bulamayip yenisini actim İlginize tesekkur ederim (Cmax yada focus icim sanirim bir konu acilmis uye atmasyon yorum yapmayin yazmis bende serbesttir her turlu yoruma acigim) Arac 2.0 tdci chiptuning var 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Araç manuel'se debriyaj bitmiş muhtemelen. Turboda sorun olsa aracın devri de yükselemezdi. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Yükselirdi bence. Arıza lambası var mı Yani yanıyor mu Yorum bağlantısı
Çözüm Misafir 12 Şubat 2016 Çözüm Paylaş 12 Şubat 2016 intercooler hortumundan olabilir, arabanızda fazla bir hava sesi ve arkadan duman atma sorunu varmıydı. Eğer hava kaçırıyorsa intercooler yırtılmışsa araba aynı şekilde gitmiyor. Yorum bağlantısı
Selman Ölmez 12 Şubat 2016 Yazar Paylaş 12 Şubat 2016 (düzenlendi) Arac dizel otomatik yazmayi unutmusum Aslinda tam olarak gaz yememe denmez bagiriyor gitmiyor Ariza lambadi yanmiyor Eve gelene kadar takribi 50 km dinledim hava sesini ama anlayamadim 12 Şubat 2016 tarihinde Selman Ölmez tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Arac dizel otomatik yazmayi unutmusum Aslinda tam olarak gaz yememe denmez bagiriyor gitmiyor Ariza lambadi yanmiyor Hem intercooler yüzünden yolda kalmış biri olarak hemde turbo yemiş biri olarak şöyle söyleyim. intercooler hortumu hava kaçırmaya başlayınca delinince araba gitmiyor. gaza tepkimeleri falan olmuyor. Kullanarak sanayiye gitmeye çalıştığımda kara duman atmaya başlamıştı ve araba silkelemeye başlamıştı. Turbo yediğimde ise araba soğukken kalkmıştım ve turbo yaptırmak zorunda kaldığımda arabanın önünden bilya sesleri gibi sesler geliyordu ve arkadan çok fazla beyaz duman atıyordu. Sizin büyük ihtimalle sorununuz intercooler hortumu yan sanayisi 60 tl dir. Yorum bağlantısı
Selman Ölmez 12 Şubat 2016 Yazar Paylaş 12 Şubat 2016 (düzenlendi) Hem intercooler yüzünden yolda kalmış biri olarak hemde turbo yemiş biri olarak şöyle söyleyim. intercooler hortumu hava kaçırmaya başlayınca delinince araba gitmiyor. gaza tepkimeleri falan olmuyor. Kullanarak sanayiye gitmeye çalıştığımda kara duman atmaya başlamıştı ve araba silkelemeye başlamıştı. Turbo yediğimde ise araba soğukken kalkmıştım ve turbo yaptırmak zorunda kaldığımda arabanın önünden bilya sesleri gibi sesler geliyordu ve arkadan çok fazla beyaz duman atıyordu. Sizin büyük ihtimalle sorununuz intercooler hortumu yan sanayisi 60 tl dir.Umarim odur daha 1 yil 30.000 km oldu degistireliAma digerinde ufleme sesini duyuyordum ve boyle cekis dusmemisti simdi bildigin kagni 12 Şubat 2016 tarihinde Selman Ölmez tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Umarim odur daha 1 yil 30.000 km oldu degistireli intercooler biraz sıkıntılı ben ilk orjinal aldım 2 hafta sonra gitti, ikinci aldığım 1 ay sonra gitti. üçüncü aldığım yeni turbo ile beraber hala dayanıyor (kullanım alışkanlıklarımı değiştirerek) Yorum bağlantısı
Serkan Toker 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Şanzuman yağı eksik olursa bu tip belirtiler verebilir. Aniden vurma şeklinde sarsıntılar olabilir. Turbo basınç hortumu yırtılmışsa vites geçişlerinde kararsız kalır araba. Sık sık değiştirmeye başlar gibi.. Yorum bağlantısı
Selman Ölmez 12 Şubat 2016 Yazar Paylaş 12 Şubat 2016 İsin acigi sanziman yagini degistirmeliydim ama degistirmedim kafami kurcaliyordu don zamanlarda vites gecisleri bayagi belli olmaya baslamisti suanda gecislerde kararsizlik gibi birsey yok devrine geldiginde geciyor bilemedim en cok turbodan korkuyorum Yorum bağlantısı
Selman Ölmez 12 Şubat 2016 Yazar Paylaş 12 Şubat 2016 (düzenlendi) Hortumdur. Yan sanayi almayın. Mehmet abi o kadar hoşki hortumdur deyisin İnsaallah oyledir sen ferahlatiyosun Salih kardesim urpertiyor intecooler dedikce kabus gibi geliyor 12 Şubat 2016 tarihinde Selman Ölmez tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Selman Ölmez 12 Şubat 2016 Yazar Paylaş 12 Şubat 2016 Bir oncekinde yan sanayi takdirmistim 50 tl Ama onda baya ugultu vardi bu sefer o ugultu yok o yuzden korkuyorum Yorum bağlantısı
Misafir 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Hortum yırtılması benim de başıma gelmişti. Gaza yüklenince inanılmaz hava sesi geliyordu. Bunu duymamanıza imkan yok. Araba sesli olsa da gayet iyi hızlanıyordu. Ayrıca düşük viteste sabit gazla giderken ara ara kesiklik yapıyordu. Hortum değildir hortum. Yorum bağlantısı
Selman Ölmez 12 Şubat 2016 Yazar Paylaş 12 Şubat 2016 (düzenlendi) Yarin belli olacak suan benim icin hortum diyenler in Degildir diyenler out 12 Şubat 2016 tarihinde Selman Ölmez tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Yarin belli olacak suan benim icin hortum diyenler in Degildir diyenler out Erdemin bahsettigi de hortum. Turbo ile intercooler arasındaki hortum. Yan sanayisi ucuzdur ve iş görür. Yorum bağlantısı
Mert taylan 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Araçta gaz verirken tekleme sarsılma gibi problemler oluyorsa ateşlemede de sıkıntı olabilir. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Araçta gaz verirken tekleme sarsılma gibi problemler oluyorsa ateşlemede de sıkıntı olabilir. Dizelde ateşleme sistemi yoktur.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Hortum bu hortum. Kurgularınızı düzgün kurun Yorum bağlantısı
Misafir 12 Şubat 2016 Paylaş 12 Şubat 2016 Yarin belli olacak suan benim icin hortum diyenler in Degildir diyenler out Hortumun genel belirtileri, çekiş düşüklüğü/silkeleme, ses ve siyah duman. Beni hortum olmayabilir düşüncesine iten 50 km boyunca dinleyip ses duymamanız oldu. Gaza çok yüklenmeyip sabit hızla gittiyseniz hava sesi duyulmuyor da olabilir. Aslında bu kronik bir sorun bizim araçlarda ve büyük olasılıkla sorun hortumda çıkacak. Yorum bağlantısı
Serdar Çekiç 13 Şubat 2016 Paylaş 13 Şubat 2016 EGR de olabilir. gaz yememe genelde EGR ile alakalı diye biliyorum. tabii ustalarımız daha iyi bilir. ben sadece az çok tecrübelerime dayanarak yorum yapıyorum. o kadar bilgili değilim Yorum bağlantısı
Selman Ölmez 13 Şubat 2016 Yazar Paylaş 13 Şubat 2016 Suan ustamin yanindayim turbo ve hortumda sıkıntı yok cihaza bagladilar enjektor arizasi verdi Yorum bağlantısı
Serkan Toker 13 Şubat 2016 Paylaş 13 Şubat 2016 Suan ustamin yanindayim turbo ve hortumda sıkıntı yok cihaza bagladilar enjektor arizasi verdi Araba bağırıp gidemiyorsa öncelikle şanzuman yağını kontrol etsinler. Enjektör dediğinizde işler karışabilir, sökülüp takılınca kodlanması gerekebilir vs vs. Maceraya girmeyin... Dik yokuş sonrası hızlanma zorluğu, motorun devirlenmesi falan pek enjektör işi olmayabilir. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts