Ufuk Tutkun 15 Şubat 2016 Paylaş 15 Şubat 2016 Merhaba değerli forum dostları, 2010 focus 69 binde aracımda marş basıyor fakat araba çalışmıyor. 1 ay kadar öncede olmuştu arabada benzin kalmamıştır diye düşünüp bidonla benzin alıp koyduktan sonra hemen çalışmıştı. Bugün ise yine çalışmadı arabada yarım depo benzinde var. Kontağı çeviriyorum, bütün ışıklar canlı bir şekilde yanıyor sonra marşı basıyorum bir türlü çalışmıyor. Marşı basarken devir saati hiç kımıldamıyor sadece marşı bırakırken 250 devir kadar hareket edip duruyor. Araç Lpg li, akü 1,5 yıllık 15 bin km kadar oldu. yağ bakımı ve bujiler değişeli 5bin km oldu. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Marş basarken video da cektim ama buraya nasıl eklerim bilemiyorum. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Şubat 2016 Paylaş 15 Şubat 2016 Sanıyorum yakıt pompanız ile vedalaşmışsınız. 3 Yorum bağlantısı
Ufuk Tutkun 15 Şubat 2016 Yazar Paylaş 15 Şubat 2016 Sanıyorum yakıt pompanız ile vedalaşmışsınız. Arabam lpg li, sanıyorum hiç benzin filtresi değişmedi. iyimser bir düşünceyle benzin filtresinden olabilir mi desem. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Şubat 2016 Paylaş 15 Şubat 2016 Hic olmazsa teklerdi. Kontak konumunda zzzz diye ses duyuyor musunuz? Yorum bağlantısı
Ufuk Tutkun 15 Şubat 2016 Yazar Paylaş 15 Şubat 2016 Hic olmazsa teklerdi. Kontak konumunda zzzz diye ses duyuyor musunuz? özellikle kontağı kapattıktan sonra motordan tıkırtılar vızırtılar 3-4 saniye kadar ses geliyor. Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu 15 Şubat 2016 Paylaş 15 Şubat 2016 Lpg düğmesine basılı şekilde marşa basın çalışacaktır Sani Beyin dediği gibi benzin pompası gitmiş 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Şubat 2016 Paylaş 15 Şubat 2016 özellikle kontağı kapattıktan sonra motordan tıkırtılar vızırtılar 3-4 saniye kadar ses geliyor.Acarken duymaniz lazim. Lpg dugmesine basarak calistirin ve derhal pompayi kontrol ettirin. Arizali ise samandira ile beraber orjinal olarak degisimi sart. 1 Yorum bağlantısı
Ufuk Tutkun 15 Şubat 2016 Yazar Paylaş 15 Şubat 2016 Lpg düğmesine basılı şekilde marşa basın çalışacaktır Sani Beyin dediği gibi benzin pompası gitmiş teşekkür ederim deneyeceğim. yarım kontaktan sonra lpg düğmesine uzun basıp lpg ye geçirip çalıştıracağım anladığım kadarıyla. Birde bu benzin pompası bizim araçlarda masraflı bir değişim midir? Acarken duymaniz lazim. Lpg dugmesine basarak calistirin ve derhal pompayi kontrol ettirin. Arizali ise samandira ile beraber orjinal olarak degisimi sart. tamam, yarın sabah bunu deneyip, hemen değişime götüreyim. orjinale muadil bir marka var mı yoksa olmazsa olmaz orjinalle mi değiştireyim Yorum bağlantısı
Ufuk Tutkun 15 Şubat 2016 Yazar Paylaş 15 Şubat 2016 Teşekkürler yardımlarınız için. Sonucu yazarım Yorum bağlantısı
Serdar Söylemez 15 Şubat 2016 Paylaş 15 Şubat 2016 Arkadaslar benim de focus ll aracim benzinde bazen calismiyo mars aliyo. Ama tupte calisiyo.samandira komple yeni degisti Yorum bağlantısı
Önder Özcan 15 Şubat 2016 Paylaş 15 Şubat 2016 teşekkür ederim deneyeceğim. yarım kontaktan sonra lpg düğmesine uzun basıp lpg ye geçirip çalıştıracağım anladığım kadarıyla. Birde bu benzin pompası bizim araçlarda masraflı bir değişim midir? tamam, yarın sabah bunu deneyip, hemen değişime götüreyim. orjinale muadil bir marka var mı yoksa olmazsa olmaz orjinalle mi değiştireyim Arkadaslar benim de focus ll aracim benzinde bazen calismiyo mars aliyo. Ama tupte calisiyo.samandira komple yeni degisti yalnız lpg düğmesine basılı tutarak çalıştırma işini mecbur kalmadıkça yapmayın.daha bir kaç önce konuşulmuştu,ciddi zararlı olabiliyor Yorum bağlantısı
Serdar Söylemez 15 Şubat 2016 Paylaş 15 Şubat 2016 Benzin pompasi rolesini de degistirdim.pompaya elektrik geliyo ama yine de calismiyo. Mecburen tupte calistiriyorum.ama bu benzinde calismama isini her zaman yapmiyo.neden ne olablr Yorum bağlantısı
Önder Özcan 15 Şubat 2016 Paylaş 15 Şubat 2016 Benzin pompasi rolesini de degistirdim.pompaya elektrik geliyo ama yine de calismiyo. Mecburen tupte calistiriyorum.ama bu benzinde calismama isini her zaman yapmiyo.neden ne olablr Benzin pompasi rolesini de degistirdim.pompaya elektrik geliyo ama yine de calismiyo. Mecburen tupte calistiriyorum.ama bu benzinde calismama isini her zaman yapmiyo.neden ne olablr ömrünü doldurmuş lpg li araçlarda en çok yapılan hata,uzun süreler boyunca çeyrek depodan az benzinle dolaşmaktır.pompa arızalarına en çok bu neden olur.çünkü benzin aynı zamanda pompa için soğutucu görevi de görür.belli bir seviyeden aşşağıda kalan benzin yüzünden pompa fazla ısınır. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Şubat 2016 Paylaş 15 Şubat 2016 Kontağı aç 10 saniye bekle kapat. Kontağı aç 10 saniye bekle kapat. Kontağı aç 10 saniye bekle marşa bas. Pompadansa çalışma ihtimali var bu şekilde Yorum bağlantısı
Serdar Söylemez 15 Şubat 2016 Paylaş 15 Şubat 2016 Calismiyo abi denedim o sekilde.onder hocam samandira daha 15 gun once degisti komple 300 liraya ankarada Yorum bağlantısı
Serdar Söylemez 15 Şubat 2016 Paylaş 15 Şubat 2016 Pompa zaten samandiranin icinde degil mi hocam. Komple degisti Yorum bağlantısı
Misafir 15 Şubat 2016 Paylaş 15 Şubat 2016 Kontağı aç 10 saniye bekle kapat. Kontağı aç 10 saniye bekle kapat. Kontağı aç 10 saniye bekle marşa bas. Pompadansa çalışma ihtimali var bu şekilde Bu şekilde pompa devre dışımı kalacak ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Şubat 2016 Paylaş 15 Şubat 2016 Bu şekilde pompa devre dışımı kalacak ?Hayır pompa kaçırıyorsa yeterli basınç oluşacak. Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım 15 Şubat 2016 Paylaş 15 Şubat 2016 Bence bu tip arızalar en kolay yerden sıra ile gidilmedilir. * Yani en baştan başlayalım benzin filtresinin çıkış borusu çıkarılarak marş anında benzin geliyor mu ? (geliyorsa arka tarafı unut sorun yok) * Gelmiyorsa depo içindeki pompanın çıkış borusu da kontrol edilir ? (gelmiyorsa sorun orada ) Ben hyundai accent aracımda sorunu bu şeklide çözmüştüm. Benim tavsiyem ustaya gitmen ve motora kadar benzinin geldiğinden emin olman gerektiğidir... Yorum bağlantısı
Ufuk Tutkun 16 Şubat 2016 Yazar Paylaş 16 Şubat 2016 birşey daha sorayım, 2010 focuslarda benzin filtresi var mı acaba? Yorum bağlantısı
Ufuk Tutkun 17 Şubat 2016 Yazar Paylaş 17 Şubat 2016 Merhaba tekrar. Araci lpg ile calistirdim,yarım depo olacak sekilde benzin aldim. Sonra her denedigimde araba teklemeden ilk seferde calisti. Yinede ustaya gittim, belirtileri anlattim,cektigim videoyuda gosterdim direkt benzin pompasi dedi. Ama hemen degistirmeyelim bence dedi.bu modellerde pompa,samandra,filtre butun olarak satiliyormus galiba.simdilik kullanmaya devam ediyorum. Bu arada Bursa Yildirim bölgesi icin ozel servis ve usta olarak otosansitteki bayrak oto ahmet ustayi tavsiye ederim.yetkili servis deneyimi de olan temiz bir arkadas. Ihtiyac duyanlara telefonunu da verebilirim. Tekrar gorusleriniz icin Teşekkürler Yorum bağlantısı
Recommended Posts