İçeriğe Yönlendir

2 Yıldır Canımı Sıkan Olay

Yusuf Dagli

Recommended Posts

Yusuf Dagli
2 yıl önce kalkıştan hemen sonra araba buzda kaydı ve sağ taraftan kaldırıma çarptım. çarpma şiddeti jantta eğrilik yapacak  sertlikteydi. Sonra kaskodan çekici istedim polis tutanakları tutuldu ve aracı ford servisene bıraktım. Kaskodan yapılacaktı ve yapıldı. canımı sıkan olay ise değişen parçaların fiyatı ve arabamın bu ufak olaydan ve bu parça fiyatlarından dolayı 6.800 liralık bir hasar kaydı olması.

1044 lira 1 jant olur mu sorusunu 2 yıldır kendime sorarım, şimdi size soruyorum :)

herkese kazasız saglıklı günler diliyorum

Ads_z1.jpg

Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz

Sigorta şirketlerinin önce yetkili servisleri kontrol altına alması lazım...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

arabayı aldığım hafta aracıma sağ arka tekerden bi toros çarptı. 3.5 mt fren izi vardı. Sonra jantımda sıyırma oldu onuda eklettim kaskodan işlem yapıldı ve 800 tl jant bir karış boya içinde 450 tl işçilik alındı. jant eğrilecek sertlikte olan bi kayma için bu kadar çok parça nasıl değişmiş anlayamadım. 2012 aralık ayı

tarihinde Samet Daz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yusuf Dagli

arabayı aldığım hafta aracıma sağ arka tekerden bi toros çarptı. 3.5 mt fren izi vardı. Sonra jantımda sıyırma oldu onuda eklettim kaskodan işlem yapıldı ve 800 tl jant bir karış boya içinde 450 tl işçilik alındı. jant eğrilecek sertlikte olan bi kayma için bu kadar çok parça nasıl değişmiş anlayamadım.

ilk servise bıraktığımda araca baktılar 1000 lira tahmini hasar yazdılar bir hafta sonra bu sahneyle karşılaştım.

Yorum bağlantısı

ilk servise bıraktığımda araca baktılar 1000 lira tahmini hasar yazdılar bir hafta sonra bu sahneyle karşılaştım.

Hocam acaba gerçekten bu parçalar değiştimi ondan emin olmak lazım? 

Yorum bağlantısı

İşte bizim sigortalar bu yüzden hopluyor bence, tam bir soygun!! Sigorta şirketlerinin bize tırmanmak yerine yetkili servisleri denetlemesi gerekiyor  :angry:

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

bir şey söyleyeyim mi arkadaşım , boş ver ya.muhtemelen senden sonraki sahibine izahat konusunu kafanda kurup dert ediyorsun.araba acaba ne kadar değer kaybeder falan.Allah başka dert vermesin birader.bir iki gün ben de etkilenirim ama sonra salla gitsin. bin, iki bin ve ya daha fazla zarar etsek ne olur ya.(bence tabi ki) geçmiş olsun yine de...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı

Fiyatlar iskontolu. Tedarikten daha ucuza gelmis olabilir. Degismemesi gereken parcalar yoksa ki, bu tarz hasarlari eksper - servis - sigortali mubalagli yazamaz. Kaza belli olusacak hasar az cok belli. Yuruyen aksam hasarlarindan cok kaporta hasarlari onemseniyor. Aracin km'si dusukken satilirsa ve su an surusu sorunsuzsa alici tarafindan cok problem edilmeyebilir.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Yusuf Dagli

Konuyu açmamdaki asıl amacım bu soygunun farkedilmesini sağlamak. günlerdir trafik sigortalarının zararlarının fazlalığı ve fiyat artışlarının normalliği üzerine tartışmalarla karşılaşıyoruz. 500 liraya plastik izalatör değişiyor 200 liralık aks 1900 lira oluyor. ve sonuç ortada

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Almayı düşündüğüm bir araçta (Mercedes) 25.000 TL hasar kaydı vardı, pert kaydı yok, çok normal o zaman :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Dagli

bir şey söyleyeyim mi arkadaşım , boş ver ya.muhtemelen senden sonraki sahibine izahat konusunu kafanda kurup dert ediyorsun.araba acaba ne kadar değer kaybeder falan.Allah başka dert vermesin birader.bir iki gün ben de etkilenirim ama sonra salla gitsin. bin, iki bin ve ya daha fazla zarar etsek ne olur ya.(bence tabi ki) geçmiş olsun yine de...

arabamı 2011 de sıfır almıştım 10 yıl ya da 100bin km binme sözü verdim kendime izahat konusunu dert etmeme 5 yıl 50binim kaldı. iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Allah daha buyuklerinden esirgesin

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

Konuyu açmamdaki asıl amacım bu soygunun farkedilmesini sağlamak. günlerdir trafik sigortalarının zararlarının fazlalığı ve fiyat artışlarının normalliği üzerine tartışmalarla karşılaşıyoruz. 500 liraya plastik izalatör değişiyor 200 liralık aks 1900 lira oluyor. ve sonuç ortada

anladım arkadaşım ama dönen tezgahları bir bilsen, kırışılan parça paraları sektör oluşturmuş.servise gelen pert  araçların sağlam parçalarını ellerindeki arızalı çıkmalarla değiştirip bunları nakite dönüştüren yetkili servisler gördüm ben. bir keresinde takıdığı iddia edilene parçalar gerçekten takılmış mı diye başka servise gitmişliklerim var.o nedenle seni iyi anlıyor yine de boşver canını sıkma diyorum.rant olan yerde ahlak kalmıyor maalesef

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Parça serviste çok pahalı. Ben de jantı ve lastiği değiştirdim. 1500-1600 Yazmışlardır kaskoya.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Aks 200tl olmaz. En pahali parcalardandir. Jant aksesuardir. Disarda satilanlarin fiyatlari ile mukayese edilmez. Sigorta sirketi aracinizin orjinal parcalarini yerine koyar. Fiyatlari karsilastirir. Kendi tedarikcisinden temin ettigi fiyatlardan dusukse onaylar degilse tedarik ister. Eger siz yan sanayi veya cikma parca ile tamir ettirmek isteseydiniz bunu yazili olarak belirttiginizde sigorta bu sekilde de tazmin yoluna giderdi. Piyasada fiyatlar buysa sigorta sirketinin yapacak birseyi yok. Su anda sigorta fiyatlarinin pahali olmasinin nedenini dogrulayan bir konu acmis bulunuyorsunuz aslinda.

Saygilarimla.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Yusuf Dagli

Fiyatlar iskontolu. Tedarikten daha ucuza gelmis olabilir. Degismemesi gereken parcalar yoksa ki, bu tarz hasarlari eksper - servis - sigortali mubalagli yazamaz. Kaza belli olusacak hasar az cok belli. Yuruyen aksam hasarlarindan cok kaporta hasarlari onemseniyor. Aracin km'si dusukken satilirsa ve su an surusu sorunsuzsa alici tarafindan cok problem edilmeyebilir.

Saygilarimla.

aracı satmak gibi bir düşüncem yok , 2 yıldır şükürler olsun ses dahi gelmedi. dediğiniz gibi rakamlar sistem üzerinde sabit mübala yapılamaz. zaten mübala zirve yapmış durumda

Almayı düşündüğüm bir araçta (Mercedes) 25.000 TL hasar kaydı vardı, pert kaydı yok, çok normal o zaman :)

bence hemen almalısınız  ;)

Yorum bağlantısı
Yusuf Dagli

benim canımın sıkıntısı kimseye anlatamamakmış buraya yazdım rahatladım

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Eser Yıldırım
(düzenlendi)

Aynen ben artık takmıyorum hasar kayıtlarını çünkü o zaman araba alamıyoruz "onda bu kadar var bunda bu kadar var diye".Boyaya da o kadar takılmıyorum.Benim için motor-şanzuman-aracın şeklini değiştiren kazalar.

Amerikadan bir arkadaşım geldi onunla sohbet ederken " amerikada boyalı araç daha pahalıymış,temiz olduğundan" ama bizde ; araç komple boyalı  :shok:  :shok:  oooo taklalı bu araba alınmaz. :angry:  :nea:  ya nerde gördün takla atıpta sadece boya ile kurtulanı (bmw 3.20 de başıma gelen olay )

tarihinde Eser Yıldırım tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
metehan koç

Allah kimseyi yetkili  servislerin ve hurdacıların eline ve insafına düşürmesin! 2012 yılında chevrolet cruze marka aracımla ankara konya yolunda ufak bir kaza yaptım.aracın altı düşük bankete çarptı biraz asılı kaldı.götürdüm Ankara da ki opel servisine life kaldırdılar ustayla beraber baktık.Aracın altında ki fabrikanın atmış olduğu pütür tabakası yaklaşık 1 metrekarelik bir alanı sıyrılmış.Buraya pütür atılacak sadece dedi.Fiyat nedir dedim ; eğer cebinizden verecekseniz 250 tl, yok kaskodan yapılacaksa 650 tl dedi. Yahu dedim aynı iş yapılacaksa fiyat farkı neden dedim? usta sadece ağzını bükerek "öyle işte" dedi..Resmen soygun! 

Bir başka olayıda 2 ay önce ford servisinde yaşadım.Babam mondeo aracımın ön sağ çamurluğunu otopark kapısına dokundurmuş.Ön sağ farın ucu kırılmış, çamurluk ta azcık eğilmiş.Yani düzelip boyanacak, farda değişecek olay bu sadece.Ford yetkili servisinde usta baktı baktı, direk şöyle dedi " ön sağ çamurluk değişecek, far değişecek, tampon boyanacak, bide mıutlaka içeride birkaç şey çıkar plastiği şüyu buyu fiyat 4000 tl çıkar" ! yani resmi görseniz inanın küfredersiniz! gittim şaşmazda yaptırdım.orjinal far dahil tüm işlemler 800 tl tuttu.

birde insafsız hurdacılar var! Allah ellerine düşürmesin.Geçen aylarda aracın abs beyniyle ilgili sorun yaşadığımızı sandık gerçi sonradan lpg olduğu anlaşıldı da.Şimdi çıkma beyin arıyorum ankarada ağzını açan usta 1000-1500 den açıyor.pazarlık falanda yok! Adamlar burnundan kıl aldırmıyor ya.ebay'a baktım aynı çıkma abs beyni kargo dahil 60 dolar.üstelik 6 ay garanti veriyorlar ve her türlü sorunda iade edebilirsin diyorlar!

Şimdi gelde bu ülkede ticari ahlaktan bahset.Vallahi de billahi de kalmamış. Herkes birbirini dolandırmanın peşinde.Yazık gerçekten.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı

Jant için 1.100 Tl fiyat olabilir. Ben Renault servisinde çok beğendiğim 17" yada 18" jantın fiyatını sordum, "1200 Tl dedi eleman. O iyiymiş dedim. Tanesi dedi.. 

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Maalesef servisler biz kaza yapan vatandaşları ve araçlarını değerlendirmek için tüm etik kavramları yerle bir ediyorlar. Geçen sene Connect ile benzer bir kazayı ben yaptım, yetkili servis indirimli haliyle 9000 lira hasar çıkardı, özel servis 3500 lira, benim sorduğum harici ustalar ise 1000-1500 lira çıkarttılar. Connect jantı (15") 1000 lira olabilir mi demiştim taa o zaman. Şu an altımda 2013 model Focus var ve servisteki 16" titanium jantının tanesi 500 küsür artı kdv. Aradaki farkı gör işte..

Allah kimseyi düşürmesin demekten başka çare yok. Kurulu sistem bu, yeter ki kucaklarına düş, gerisini servisler getiriyorlar..

Yorum bağlantısı
Ahmet Kaleli

Haluk Şentürk hocam görüşlerine katılıyorum.Güzel yazmışsın.Allah dert verip dermana muhtaç etmesin...

Yorum bağlantısı
Ali Gök

servislerde para kazanmak zorundalar malesef ki. normal ustaların açtığı 2 kişinin çalıştığı dükkanlardan çok daha fazla masrafları var bunuda biryerden çıkarmak zorundalar. gelir gider mevzusu. aslında arabaya yapılan işlemin değeri değil yani mevzu.

üzülmeyin o hasar kaydından bişey olmaz. değişen parçaların hepsi hayati parçalar ne varsa yürüyende değişmiş işte sallayın gitsin.

Yorum bağlantısı
Ali Tatlısu

rabbim dermansız dert vermesin.

kaza yapmışsınız. yapılmış. dert etmeyin.zaten 10 yaşında satıcam diyorsunuz. 2021 yılında 6800 liralık hasar çok gözükmez.

Allah beterinden sakınsın sizi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Behram Doygun

Bencede canınızı sıkmaya değmez. Servisler bu şekilde ne yazıkki. Bazen fiyat sorduruyorum bilgi almak için ford servisi iki alt sokağımda. Misal: ford parçacısı 2008 model sedan kasanın stop lambasına 110-125 arası fiyat çekerken, serviste o fiyat 160 tl stop + takma ücreti alıyorlar. [emoji4]

Yorum bağlantısı
Emrah Uludağ

Daha önce de bir konuda bahsetmiştim. Arabanın anahtarını kaybettim, servise gittim. "Hasar kaydı açılır, 600 civarı bir tutar görünür" dedi. Sonra küçük sanayide 150 tl'ye hallettim. Daha sonra öğrendim ki servis te işi aynı ustaya veriyormuş. Aradaki fark da bu durumdan haberi olup itiraz etmeyen bilumum yetkiliden çıkacağına bizim sigorta primlerine yansıyor desek yanlış mı yaparız?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...