İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk4 / Anahtarsız Kilitleme Düğmesi Onarımı

Mustafa Serhat

Recommended Posts

Mustafa Serhat

Kar yağışından sonra büyük bir keyifle kullandığım kilit düğmesi arıza yaptı. Muhtemelen komple kapı kolu olarak satıldığını düşündüğüm için onarım yoluna gittim.

Kapı kolunun sökülme işlemini sormak için forumda konuda açmıştım (Burada), cevap verenlere teşekkürler kapı kolunu çıkarıp arızalı switch i değiştirerek düğmeyi onardım. Yaklaşık 1 aydır düğme bozuk geziyorum, nasıl alıştıysam artık arabayı kumandadan kilitlemek zor gelmeye başladı :) Anahtarsız kilitleme olan modellerde, anahtar cepte ise basarak kapıları kilitlemeye yarıyor. Açarken de kapı kolunu çekmek yeterli böylece anahtar cepten hiç çıkmıyor.

fordkpm.jpg

Öncelikle kapı içindeki plastik kapağı açıyoruz, altındaki torx vidayı gevşetiyoruz zira tamamen çıkmıyor sanırım kapı içine düşmemesi için böyle bir önlem alınmış. Vidayı gevşettikten sonra önce kilit mekanizmasını dışarı doğru çekerek yerinden alıyoruz daha sonra ise kolu çektiğimizde oda boşa çıkmış oluyor.

01.jpg

03.jpg

Daha sonra kolun içini açmak için yine resimdeki gibi 2 tane torx vidayı açıyoruz.

Kabloda soket olmadığından kesmek zorunda kaldım. Sorun olacağını sanmıyorum zira kablosunu paylı bir şekilde bırakmışlar.

04.jpg

Üzerindeki körük zamanla yırtıldığı için su almış ve içindeki switch dağılmış. Kalan kısmını da düzgünce çekerek çıkartıyoruz.

06.jpg

Oksitlenen bölümü devre temizlik sıvısıyla temizledikten sonra yeni switch i lehimliyoruz.

08.jpg

Körüğü takmadan önce ısıya ve suya dayanıklı silikonla kenarları doldurup öyle yerine takıyoruz.

2-3 saat kurumadan sonra düğmemiz hazır. Söküm işleminin tersini yaparak topluyoruz. Kabloyu geri takarken enerji bulabilirseniz ekleri lehimleyin.

Enerji şansım olmadığı için ek yapıp üzerine makaron taktım kablo hareket etmediği için sorun çıkacağını sanmıyorum.

10.jpg

11.jpg

Sonuç başarılı :)

12.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Harika bir müdahale olmuş .mis gibi değiştirmeye kalksan dünya para isterlerdi ellerine sağlık yaralı bir bilgi  :bravo:  :bravo:  :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Güzel bir paylaşım, ellerine sağlık :)  İnsanın kendi elinden gelince daha bir zevkle uğraşıyor değil mi  :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat

Güzel yorumlar için teşekkürler. Serviste vs. yapsak yanmıştık kendi elimden gelmesi ayrı güzel ama bu düğmenin de kısa süreli kullanımla bozulması enteresan. İnşallah tekrarlamaz.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Ne guzel bir paylasim olmus.

Masallah diyelim. Donanim nedir tam olarak ACC de var mi ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat

Teşekkürler Sami hocam, ACC nedir bilmiyorum :)

Araç Titanium donanım ama x değil. Artı olarak bir kaç özelliği var Deri koltuk,xenon ve anahtarsız çalıştırma.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Teşekkürler Sami hocam, ACC nedir bilmiyorum :)

Araç Titanium donanım ama x değil. Artı olarak bir kaç özelliği var Deri koltuk,xenon ve anahtarsız çalıştırma.

Hız sabitleyicinin bir ileri versiyonu, öndeki aracın hızına duyarlı olarak hızı yavaşlatıp arttırıyor gibi. 

Anahtarsız çalıştırma bizde de var ama anahtarsız giriş çıkış güzel bir donanım pek görmedim böyle mondeo. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat

Hız sabitleyicinin bir ileri versiyonu, öndeki aracın hızına duyarlı olarak hızı yavaşlatıp arttırıyor gibi.

Anahtarsız çalıştırma bizde de var ama anahtarsız giriş çıkış güzel bir donanım pek görmedim böyle mondeo.

Şimdi bildim ama o sanırım makyajlı selective lerde var.

Bende bukadar :)

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Şimdi bildim ama o sanırım makyajlı selective lerde var.

Bende bukadar :)

Yok yok bizim kasada da var, hatta bizzat kullandım. 

O araba da Sunroof, Deri koltuk, Bixenon far ve ACC vardı opsiyon.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...