İçeriğe Yönlendir

Cmax Mk1 Torpido Soğutma

Mehmet Sezgin

Recommended Posts

Mehmet Sezgin

merhaba arkadaşlar 

daha önce yapan oldu mu bilmiyorum 

yaz geliyor hazırlık yapalım dedim.

öncelikle malzemeleri hazırlayalım

torpido içerisinde havalandırmayı açma-kapama için 2 adet malzeme ihtiyacımız olacak.

bu malzemeleri servisten toplamda 26 tl ye alabiliyoruz.

bir de havayı taşımak için hortum ihtiyacımız olacak o biraz pahalı 230 tl civarı.bunun yerine kendimiz ihtiyaca göre bir hortum ayarlayacağız.

ilk malzeme ve parça numarası

Va5ADj.jpg

ikinci malzeme ve parça numarası:

8Z0kaW.jpg

bundan sonra orta konsol ve vites kolu etrafındaki parçaları söküyouruz.

orta konsol arka tarafında çakmaklığın olduğu kısımda 2 adet 10mm vidayı söküyoruz.

RkLXGZ.jpg

daha sonra orta konsolun ön tarafında sağ ve sol kısımda 1 er adet olmak üzere 10mm vidayı da söktükten sonra konsolu hafifçe kaldırarak tamamen geriye alıyoruz ki vites kolu etrafındaki muhafaza rahat bir şekilde çıksın.

QBEJ8G.jpg

y58mJ7.jpg

daha sonra topidomuzu T25 torx alyen ile alt ve üst kısmında görünen vidaları söküp dışarı alıyoruz.

önceden hazırlamış olduğumuz şablonumuz ile torpidonun sol tarafında belirlediğimiz alana işaretleyip düzgünce kesiyoruz. Bazı torpidolarda malzemenin takılacak yeri hazır fakat bizimki hazır değildi.

nMVka1.jpg

kB3AD7.jpg

sonrasında kalorifer sisteminin alt kısmında (bazı araçlarda yeri hazır fakat bizimki yok) belirlediğimiz yere delik açıp bahçe sulama sistemlerinde kullanılan malzemelerden ihtiyaca göre ayarlayıp malzemeyi yerine vidalıyoruz.

21myVv.jpg

havayı taşımak için elektrik tesisatlarında kullanılan kablo kanalında deliklere uyacak şekilde olandan yaklaşık 60 cm uzunluğunda hortumu kesip uygun şekilde montajını yapıyoruz.(sonradan farkettik kablo tırtıklı olduğu için havayı fazla açınca ıslık sesi yaptı.müsait bir zamanda içi düz bir hortum ile değiştirilecek size tavsiyem düz bir hortum kullanmanız.

lj2LAX.jpg

kB3AlW.jpg

hortumu torpidoya taşırken dikkat etmemiz gereken husus hortumun kalorifer borularına temas etmemesi.temas ederse sıcaktan dolayı eriyebilir.bir diğer husus ta sigorta panelinin açılmasını engellemeyecek şekilde olması.

A7QERL.jpg

bu işlemler bittikten sonra torpidonun dış kısmını alüminyum folyo kaplı dolgu malzemesi ile yalıtım sağlar düşüncesi ile kapladık.

9o8RMZ.jpg

WkA4l4.jpg

BPmZmL.jpg

ve mutlu son

havalandırma tam kapalı konumda 

6P7ZR9.jpg

tam açık konumda 

Pk4538.jpg

umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.

• Beğen 14
Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

Müthiş olmuş abi :bravo: her iklime göre bir uygulama yapıyorsunuz :)

fırsat buldukça devam edeceğim inşaallah

yakında koltuk ısıtma-ısıtmalı ön cam ve fıskiye-yolcu hava yastığı iptal projelerim var

paylaşımlara devam

Yorum bağlantısı

fırsat buldukça devam edeceğim inşaallah

yakında koltuk ısıtma-ısıtmalı ön cam ve fıskiye-yolcu hava yastığı iptal projelerim var

paylaşımlara devam

Koltuk ısıtma benimde hayallerim arasında abi.şu parça denk gelirse güzel olacak

ee267298f25236c66ec582a012f5b3c6.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

Koltuk ısıtma benimde hayallerim arasında abi.şu parça denk gelirse güzel olacak

mevcut parça üzerinde düğmelerin deliklerini işaretleyip açtım etrafına şeffaf mika kestim bence güzel oldu.özelden resimlerini göndereyim burada konu dağılmasın.

Yorum bağlantısı

Ghia donanımında var bildiğim cmax larda ama olmayanlar için süper olmuş elinize saglik

Hiç bir cmax ghia da yok. Focus ghia da var :)
Yorum bağlantısı
Erdem Çağla

Vay be elinize sağlık. Bilgisayar toplasam laptop söksem de oto elektrik hala uzak bir dünya benim için. Daire içi elektrik tesisatına devam :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

hepinizin yorumları için teşekkürler arkadaşlar.cmax ghia larda orjinal soğutma görmedim.belki vardır ama bana denk gelmedi.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Yazın çok ise yarayan bir donanım, elinize sağlık, güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

Yazın çok ise yarayan bir donanım, elinize sağlık, güle güle kullanın.

teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Sinan Kaya

elinize saglık cok ugraştırmış ama ortaya güzel bi sey cıkmış

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Fatih Barutçu

Valla bravo soluksuz okudum süper çalışma olmuş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Güzel iş tebrik ederim.

Hava girişine ufak bir vana ile debi düşük tutulup ses engellenebilir veya silikon hortum kullanılabilir yapacak arkadaşlar dikkate alırlarsa iyi olur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

Güzel iş tebrik ederim.

Hava girişine ufak bir vana ile debi düşük tutulup ses engellenebilir veya silikon hortum kullanılabilir yapacak arkadaşlar dikkate alırlarsa iyi olur

hortumun ilk giriş kısmına geniş petekli bir sünger koyup deneyeceğim

olmadı daha sonra müsait zaman başka bir hortum ayarlarım

nasıl olsa sistem hazır  :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Elinize sağlık Mehmet Bey. Harika ve işlevsel bir çalışma olmuş. Tebrikler..  :bravo:

Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

Elinize sağlık Mehmet Bey. Harika ve işlevsel bir çalışma olmuş. Tebrikler..  :bravo:

Teşekkür ederim elimizden geldiğince özellikleri eklemeye devam edeceğiz

yapmak isteyen arkadaşlara bir fikir olabilir

belki geliştirip daha iyisini yapan arkadaşlar da olabilr

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

Ellerinize sağlık çok işlevsel bir uygulama olmuş. bu yöntemi arka koltuklara doğru hava akışını sağlamada ve kol dayama altı saklama bölmesinde de uygulayabiliriz kanımca.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...