Emre Akbas 21 Şubat 2016 Paylaş 21 Şubat 2016 Merhaba arkadaşlar ; Aracımın v kayış tarafından bir vınlama sesi geliyordu son 2 gündürde inanılmaz sürtme ve bilya sesi gelmeye başladı nerdeyse dağılacakmış ustanın dediği yaklaşık 2 ay önce trigeri ve v kayışını degiştiren ustaya götürdüm durumu anlattım v kayışındaki gergi bilyasından geldigini söyledi ancak aklıma takılan bir şey oldu usta v kayışını degiştirirken gergi bilyasınıda degiştirdigini söylemişti 2 ay gibi bir zamanda bu bilya nasıl dagılacak duma geldigini sorduğumda kaçamak cevaplar verdi aklıma gelen şey ya hiç gergi bilyasını degiştirmedi yada gergi bilyasını düzgün germediği için(çok sıkı yapmak gibi) için dağılma durumuna geldi şimdi benim sorum şu normalde tiriger kayışındaki gergi bilyası ayarlanabilen bişey onu biliyorum ancak v kayışında gerginin ayarlanmadıgını otomatik gerildigini söyledi usta o yüzden yanlış gergi ayarından kaynaklanmayacagını söylüyor durum dogrumudur yani v kayışındaki gergi otomatikmi ayarlıdır yoksa ayarlanabilen bişeymidir. Yorum bağlantısı
Volkan Turkmen 21 Şubat 2016 Paylaş 21 Şubat 2016 Ustanın günahını almayalım ama kaçamak cevaplar, değişmemiş olabileceği ihtimalini kuvvetlendiriyor. Yorum bağlantısı
Akif Özkan 21 Şubat 2016 Paylaş 21 Şubat 2016 gergi bilyası bir yay vasıtasıyla ihtiyaç kadar kayışı gerdiren parçadır. Sizin durumunuzda ister değişmemiş olsun isterse parça düzgün takılmamış olsun ( ki bu durum daha düşük ihtimal) veya isterse parça yan sanayi olduğu için iki ayda dağılmış olsun farketmez.Ustanızın gergiyi değiştirerek parçayı garantiye göndermesi gerekir.Değişimi çok basittir. Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 21 Şubat 2016 Paylaş 21 Şubat 2016 rulmanı kendinden taktıysa, Akif Hocanın dediği gibi garanti kapsamında değiştirmesi gerek, iyi niyet göstermiyorsa bence bir daha gitmeyin... o rulman normal şartlar da bir kaç sene gitmesi gerekir.. ayar da gerekiyor benim bildiğim kadarı ile.. ister işçilik ister malzemeden kaynaklı olsun, her halükarda ücretsiz değiştirmesi gerekir... Yorum bağlantısı
İsmail Sefer 22 Şubat 2016 Paylaş 22 Şubat 2016 2 aylık gergi rulmanı dışarıdan gözlemlenerek yeni mi eski mi yani değişip değişmediği belli olur bence. Ben arabamı tamire verince ustanın başında bekler tek tek incelerim ne yaptığını Yorum bağlantısı
baris ozkan 25 Nisan 2016 Paylaş 25 Nisan 2016 Kardesim eger motorun onunde v kayisini kapatan alt kapagi yoksa istersen 10gun once degistir su ve camur temasina girdiginde her turlu bozuluyor.sende var mi yokmu bilmiyorum ama yoksa taktir derim kardesim benzinlilerde o parcayi bulmasi kolay bende 1.8 dizel var ben bulamadim fordun kendinde bile yok ama connect kapagini uydurup koydum ve sorun cozuldu.bilgin olsun..haaa ustanin kacamak cevap vermeside ayri bir dusunceye iter insani tabiki. Yorum bağlantısı
Recommended Posts