İçeriğe Yönlendir

Egr Valfi İptali

Batuhan Vural

Recommended Posts

Batuhan Vural

Merhabalar

2010 Glx Connect'imin EGR Valfini iptal etmek istiyorum.

Araştırmalarıma Göre Connect'lerde 1 Bakır Conta İle Halledilebiliyormuş.

Sizce EGR İptal Etsem + sı Yada - Si olurmu İnternette Net bir Cevap Bulamadım.

Bulduğum Bazı Resimler

1#EGR Valfinin olduğu yer

b753d58047603583e761fe8eb59110e5.jpg

2#Çıkartıp Conta Koyucağımız Yer

35316d5fd46e195f58d211c6d4f0598c.jpg

3#Deliği Kapalı Aynı Çapta Kesilmiş Bakır

ec52d14a5c3d7e8ec19de475754815e7.jpg

4#Buda Sonuç

0ddd00bcbe3aad375568f477905b7080.jpg

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Bu tarz durumlarda link vermen yeterli olacaktır. Resim kopyalamayı doğru bulmuyorum.

Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Ben 2007 GLX aracımda iptal edince faydasını görmüştüm. Hareketlenmesi iyileşmişti aracın. Yakıt olarak da iptal öncesi ve sonrası bir fark olmadı bende. Emisyon değerlerim ise 2 sene ayrı ayrı girdiğim vizelerin ikisinde de belirlenen sınırların altındaydı.

Yorum bağlantısı

resimlerin orjinal linkini paylaşır mısın ?

egr iptalini anadolu yakasında nerede yaptırabilirz bu konuda da fikriniz var mı ?

Yorum bağlantısı
Batuhan Vural

Kendin bile yapabilirsin kolay bir şey resimler engellenmiş araştırırsan bulursun.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Davut gunaydin

Merhaba herkese.ben 2011 fiesta dizel aracimin egr valfini iptal etmek istiyorum ama nerede oldugunu bi turlu bulamadim nerede oldugunu bilen varmi.formda paylasilan yazilari okudum genelde herkes kor bir tipa ile bu islemi gerceklestiriyor.bugun sanayiye yag degisiminicin gittim.ustaya egr yi nasil iptal ederim dedigimde beni baska bir yere yonlendirdi onlar yazilim atiyormus ve fiyati 400 yl dediler.sizce hangisi daha saglikli yazilimmi kor tipami?

Yorum bağlantısı
Batuhan Vural

Yazılım ile olanlarda var ama ford'da yazılım ile olduğunu sanmıyorum.

Genellikle Yakıt Filtresinin yanında Motorun üstünde turbo gidiş hortumunun yanında olur.

İptal Ettikten sonra Arıza Lambası Yanar Küçük Bir Yazılımla Halledilir.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Alphan Salt

Egr iptalini kendim sac kestirip yapmıştım.Bir kaç gün sonra söktüm attım.

İyi yanları olarak ; Soğuk motorda rölanti dalganlaması düzeldi.Araç ataklaştı ve 2. viteste sadece debriyajla hızlanıyordu.Öksürmeden kalkıyordu.

Kötü yanları ; Nedendir bilmiyorum ama yakıt tüketimi fırladı.Eksoz kokusu kötüleşti.O sacın orda ne kadar dayacağı belli değil, erirse durumlar kötü.

Yorum bağlantısı
Talip Eren

EGR nin iptali bir miktar performans artışı sağlayacaktır

Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

şunu okuyun http://dergipark.ulakbim.gov.tr/tbtkengineering/article/viewFile/5000024962/5000025198

egrnizde önceden sıkıntı yoksa araçta bi fark hissetmezsiniz yakıt performans vs ama tıkalıdır manifoldu doldurmuştur bunun sonuncunda iptal edildi mi farkı hissedebilirsiniz yakıt kalitesi malum yakıta temiz oksijen gönderip güzel yanma sağlamak yerine arada egzos gazı geri vererek yanmayı kötüleştirmeyi şahsen istemem benim iptal ve her aracımda da edicem bakırla iptalini yapın erime vs yaşamamak için

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

Egr iptalini kendim sac kestirip yapmıştım.Bir kaç gün sonra söktüm attım.

İyi yanları olarak ; Soğuk motorda rölanti dalganlaması düzeldi.Araç ataklaştı ve 2. viteste sadece debriyajla hızlanıyordu.Öksürmeden kalkıyordu.

Kötü yanları ; Nedendir bilmiyorum ama yakıt tüketimi fırladı.Eksoz kokusu kötüleşti.O sacın orda ne kadar dayacağı belli değil, erirse durumlar kötü.

Erimesi mümkün değil, yüksek sıcaklıkla çalışan bir parça değil. Kutu kola ile bile körelten var...
Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

Erimesi mümkün değil, yüksek sıcaklıkla çalışan bir parça değil. Kutu kola ile bile körelten var...

kola kutusu ile iptal eden motor yaptıracaktı ufak bi önlem almasaydı konusu da var forumda direk erir çok yüksek sıcaklık var aliminyum vs kesinlikle olmaz bakır en iyisi 

konusu da burada http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/236889-egr-iptali-aman-dikkat/page-2

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

Doğrudur.Teşekkürler bilgi için

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...