İçeriğe Yönlendir

Cmax Oneri

Akif Atasever

Recommended Posts

Akif Atasever

Herkese merhaba...sayfaya bugün üye oldum.bendede şu an 2001 model otomatik lpg li Ford Focus var.ama arabayi değiştirmeyi düşünüyorum ve cmax istiyorum.ama cmax lar hakkında bir bilgiye sahip değilim. Yine otomatik bir araba istiyorum.bana yardimci olup fikirlerinizi söylerseniz çok sevinirim.şimdiden teşekkür ederim herkese

Yorum bağlantısı

Hoş geldiniz.  :flowers:

Bütçeniz doğrultusunda yorum yapılabilir bu konuda. Eski kasa C-Max lerde benzinli- otomatik yoktur, dizel- otomatik kombinasyonu problemlidir. Alınması pek tavsiye edilmez. Dünya üzerindeki tek sorunsuz dizel otomatik C-Max yine forumumuzdan Fatih Yüce abimize aittir. :nazar: 

Ancak şuan 2016 model otomatik C-Max ler çıktı. Henüz pek kullanıcı yorumu olmasa da yeni yenidir. Bütçenizi belirtirseniz iyi olur.

Yorum bağlantısı
İsa Köse

Benzinli düz vites kullanıyorum. Focus 1'den C-Max'a geçiş yaptım. Yakıt tüketimi Focus 1'e göre daha az. Bu benim hassasiyetimle mümkün oluyor. Benim güncel yakıt tüketimi ortalamam 7,69 lt/100 km. Sadece şehir içi 8,5 ile 8,8 lt/100 km civarında. Yoksa ağırlık daha fazla olduğundan eski alışkanlığınızla kullanırsanız daha fazla yakması kesin.

Tavsiye eder miyim? Evet. Konfor, yol tutuş, iç kabin sessizliği, oturma pozisyonu, donanımı ile çok iyidir.

Mümkünse dizel tercih edin. Km. maliyeti daha az olur. Gerçi şu an benim benzinli aracımdaki km maliyetim 0,35 TL/km. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Akif Atasever

Yorum icin tesekkur ederim.benim bütçem 2007 modele kadar yetiyor.ve evet dediginiz gibi dizel otomatik dışında bulamadım.

Yorum bağlantısı
  Akif Atasever yazdı:

Yorum icin tesekkur ederim.benim bütçem 2007 modele kadar yetiyor.ve evet dediginiz gibi dizel otomatik dışında bulamadım.

ozaman ya otomatikten vazgeçin,yada başka başka sorunsuz markalara bakın

benim kanaatim 2008 üstü makyajlı kasa(efsane kasa) dizel manuel tit x paket bir cmax yakışır size :)

Yorum bağlantısı
  Akif Atasever yazdı:

30.000 Tl yede 2007 model C-Max var, 50.000 Tl yede. Önemli olan verebileceğiniz maksimum para?

Yorum bağlantısı

Otomatik vites takıntınız yoksa c-max sizin her ihtiyacınıza karşılık verecektir. Otomatik olup piyasada da elbet sorunusuz c-max vardır. Tabi denk gelmek mesele. Emin olmamakla birlikte cvt problemi yaşayanlar servisten ücretsiz değişim yapıyordu diye duymuştum. Ama şartlarını bilmiyorum. Çok kişi otomatik c-maxa heves etmiştir ama çoğu da forumdaki konulardan sonra vazgeçmiştir :)

2006 model veya daha üstü olsun alacağınız c-max. Ne farkı var derseniz 2004-2005 modele göre ufak tefek eklentiler olmuştur. Kimi önemser kimi önemsemez. ghia olup artı opsiyonlu cmaxlar vardır. Esp,ön cam ısıtma,ısıtmalı deri döşeme gibi. Bunların hepsinin bir arada olduğunu bulmak bayağı zor. ya sadece espli ya sadece ön cam ısıtmalı yada deri döşemeli oluyor.

Yorum bağlantısı
Gürkan Çakıroğlu

C-Max iyidir iyi :)

Ama sakıncası vardır, bir daha başka araba kullanamazsınız :)

2006'dan bu yana 8. C-Max desem :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy
  Gürkan Çakıroğlu yazdı:

C-Max iyidir iyi :)

Ama sakıncası vardır, bir daha başka araba kullanamazsınız :)

2006'dan bu yana 8. C-Max desem :)

abi ayıptır sorması madem çok iyi, 10 senede 8 c-max değiştirmek nasıl bir duygu  :rolleyes:  :fiuw:

Yorum bağlantısı
İsa Köse

Bağımlılık budur işte.

Zarar verdiğini biliyor ama bırakamıyor. Bunu satayım bir daha almayacağım diyor ama damarlardaki c-max eksikliğini bastıramıyor herhalde. :p

Yorum bağlantısı
Ümit Yapıcı

Selam, ben 2015 yazı otomatik 2007 aldım, forumdaki konuları okuduktan sonra gözümü karartıp aldım. Hemen başvuru yapıp, şanjıman kontrolü istedim. 3 gün içinde sıfırıyla değiştirdiler. Ararken şanjıman değişmiş veya bakımları yapılmıştır diye satıcılar not düşüyor, onları tercih edebilirsiniz. Mümkünse almaya karar verdiğiniz aracı yetkili Ford servisinde kontrol ettirin. 

Genel olarak araçtan çok memnunum. Benim aracımda ön cam ısıtma var. Ankara sabahlarında çok iyi oldu. Buğu olduğunda da kullanıyorum. Koltuk ısıtma da olsa tadından yenmezdi, fakat deri koltuklu olanlarda var sanırım.

Yakıt olarak 6 litre civarı yakıyor. İniş çıkış çok olursa 9 a çıktığı oldu. Uzun yolda 5-5,5 gördüm. Anlık yakıtı normalde göstermiyor fakat ELM cihazı ile açabiliyorsunuz. 

Arabada, göstergede aktif yokuş kalkış desteği olduğunu gösteren ibare yok ama rampalarda arabayı tutuyor, sanırım şanjımanla ilgili bir durum var. Tam çözemedim.

Bunun yanında otomatik klima çok hızlı sıcak hava veriyor. Normal dizellere göre çok hızlı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...