İçeriğe Yönlendir

Ön Cam Izgara Sorunu.! Ön Yolcu Su Içinde

Emrah Dinar

Recommended Posts

Emrah Dinar

Kronik ford hataları ön yolcu kısmına su girmesi ...
Focus 1 2004 hb ön cam ızgaraların dışa doğru olan kısımlarında kauçuk plastik gibi bir parça var bulma şansımız varmıdır?

Soru 2: ön cam ve ızgara için tavsiyeleriniz nelerdir? Kimi silikonla yapmak gerekir diyor kimi civata at diyor kimi polen bandı var çift taraflı onunla yap diyor fikir ve görüşleriniz için şimdiden teşekkürler ..!

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Soru 1'deki parçayı anlamadım. resimle desteklerseniz iyi olur. 

Soru 2'deki sorun için, cam altındaki polen filtre kapağını oluşturan parçanın tırnakları kırıktır. o tırnaklar yetkili serviste tek satılır. Onları değiştirmek gerekir. 

Yorum bağlantısı
Batuhan Vural

Aynı sorun Eski connectimde vardı.

Usta sorunu bulamadıdı bende cam ızgarasının cama yapışan kısmında conta olmadığını fark ettim

Uyduruk bir conta koydum cam ile ızgara arasına(Isıcam Contası idi heralde normal ev camı :) ) sorun çözüldüdü giren su kalorifer motorunun oradan direk yolcu kısmına iniyor bu arada :)

Yorum bağlantısı
Emrah Dinar

Soru 1'deki parçayı anlamadım. resimle desteklerseniz iyi olur. 

Soru 2'deki sorun için, cam altındaki polen filtre kapağını oluşturan parçanın tırnakları kırıktır. o tırnaklar yetkili serviste tek satılır. Onları değiştirmek gerekir. 

soru 1: bu ön cam ızgaraların kenarlarında kauçuk sert sünger gibi bir malzeme var onu sormuştum oda parçayla beraber geliyormuş ayrı yok ...

soru 2: o tırnakları taksam bile cam ile ızgarayı silikonlamadan tekrar su geçecek gibi (siyah silokanla)

ek soru: ön cam ızgarayı belli miktar söktüm polen filtresinin kabının olduğu yer var onun ayrıca kapağı varmı yoksa bende mi yok? yoksa ızgara kapak görevini mi görüyor?

Aynı sorun Eski connectimde vardı.

Usta sorunu bulamadıdı bende cam ızgarasının cama yapışan kısmında conta olmadığını fark ettim

Uyduruk bir conta koydum cam ile ızgara arasına(Isıcam Contası idi heralde normal ev camı :) ) sorun çözüldüdü giren su kalorifer motorunun oradan direk yolcu kısmına iniyor bu arada :)

yarın usta yapacak bakalım ben yeni polen filtresi aldım takalım yapıştıralım geçelim dedim sağolsun usta olmaz dedi komple ızgaraları söküp orayı kurutup giderler kapalı ise açıp temizledikten sonra yapacağım dedi eywallah dedim

Yorum bağlantısı
Emrah Dinar

bu arada söylemek istiyorum ford gibi köklü firmaya böle ufak hatalar hiç yakışmıyor..!

taban halıları kısa kalıyor araç 2004 hb ghia focus 1 yani bu kasa 99 da başladı diye biliyorum hadi makyajlı kasa diyelim 2002 de başladı hiç mi görüp güncellemeye gitmedin 

saygılar..!

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

bu arada söylemek istiyorum ford gibi köklü firmaya böle ufak hatalar hiç yakışmıyor..!

taban halıları kısa kalıyor araç 2004 hb ghia focus 1 yani bu kasa 99 da başladı diye biliyorum hadi makyajlı kasa diyelim 2002 de başladı hiç mi görüp güncellemeye gitmedin 

saygılar..!

Polen filtresine yakın bölgede olan Tahliye deliklerini  zamanında temizlese idiniz böyle bir sorun yaşamazdınız. :yes:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ayrı kapak yok.

Siyah silikonla yapıştırırsanız filtreyi tekrar nasıl değiştireceksiniz.

6 Sene kullandım focus1, kapak düzgün kapanır.. tahliyeler kontrol edilirse su almaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Dinar

Polen filtresine yakın bölgede olan Tahliye deliklerini  zamanında temizlese idiniz böyle bir sorun yaşamazdınız. :yes:

reis aracı alalı 3 ay oldu orjinal 62bin kmde tüm bakımları yapılıydı benden önceki sahibi tahliye deliklerini temizlemeliydi, temizleyebilirdi. Ancak ön camla ızgaranın açık olması ayrılması komedi buna sebep ise polen filtresinin oraya konması devamlı değiştirmek için açılması bir mühendis değiliz ama torpidonun arkasına içeri konulabilirdi  :good1:

Ayrı kapak yok.

Siyah silikonla yapıştırırsanız filtreyi tekrar nasıl değiştireceksiniz.

6 Sene kullandım focus1, kapak düzgün kapanır.. tahliyeler kontrol edilirse su almaz.

aynı soruyu ustaya sordum sen orjinal gibi kullanacaksın istediğin zaman değiştirebilirsin dedi 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Aradaki açıklıktan girmez su. :)

Söküp incelerseniz görürsünüz.

Focus 2 de araç içinde zaten.

Yorum bağlantısı
Emrah Dinar

Aradaki açıklıktan girmez su. :)

Söküp incelerseniz görürsünüz.

Focus 2 de araç içinde zaten.

o zaman ön yolcu koltuğunun ıslanmasının tek sebebi tahliye delikleri tıkalı olduğundan polen filtresinin oradan akıtması mı?

eğer durum böyleyse yinede silikon yaptırmak mantıklı mı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu durumda silikon veya kaliteli çift taraflı bant ancak. Slikon adi olmalı. Cam silikonu sorun çıkarır. Temizleyemezsiniz.

Sağ ön ayak ucu ıslanıyorsa.. teşhis doğrudur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Bu durumda silikon veya kaliteli çift taraflı bant ancak. Slikon adi olmalı. Cam silikonu sorun çıkarır. Temizleyemezsiniz.

:good1:  :good1:

Yorum bağlantısı
Emrah Dinar

yarın bu işi inşallah sonlandırırım ilgi ve alakanız için teşekkürler..! :good1:

Yorum bağlantısı
Emrah Dinar

Bu ürünü http://www.otomert.com.tr/sivi-silikon-conta-siyah-pmu4285 alın.

Sıvı Conta

Izgarayı çıkartın ızgaranın uc kısmına sürün kuruyunca araca geri takın içeri su almasını engeller.

Boşuna Ustaya Para falan vermeye gerek yok. :)

reis öncelikle önerin için teşekkürler

usta tanıdığım birisi aynısını ben yapalım dedim (cama silikon çekme)  olmaz dedi ızgaraları sağlı sollu söktü havayla her yerini temizledi pislikleri aldı sonra polen filtresinin konulduğu plastik aksamı söktü onu da temizledi ve bu aksamın altında keçe varmış zamanla aşınmış suyu oradan alırmış asıl oraya silikon çekti mehmet özyürek abinin dediği gibi camın oradan su aksa bile sorun olmaz dedi hazır açılmışken yeni bir filtre aldım değiştirdik. 10 numara oldu. ızgaraları da takmadan segmanları tek tek çıkarıp  ızgaralara taktıktan sonra otutturdu ızgara cama bildiğin yapıştı silikonlamadan uzun lafın kısası sorun çözülmüştür herkese teşekkürler :)  :good1:  :nazar:

not: ücret talep etmedi sağolsun ama ben yinede el emeği küçük bir meblağ sıkıştırdım-bugün sağlam bir yağmur yağdı test etmiş olduk gram damla yok :nazar:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...