İçeriğe Yönlendir

Subap Ayarı

Mustafa Kılıç

Recommended Posts

Mustafa Kılıç

Selamünleyküm. Subap ayarı bozuk olan araba sarsıntılı ve gürültülü çalışır mı? Kimi usta etek vuruyor kimi usta piston vuruyor diyor ve hepsi 3000 TL gibi bir masraf çıkarıyor. Abinin biri de subap ayarı ses yapabilir dedi sizce sorun ne olabilir. Hangi ustaya güvenebilirim?

Yorum bağlantısı

Arkadaşlar konu açılmşken benim araçta da Mustafa beyin sorununa benzer birşey var. Aracım 98 Mondeo GLX 2.0 sabah motor soğukken ilk çalıştırmada motordan cırrrrr diye bir ses geliyor ve 2-3 saniye sonra kesiliyor. Bu sadece motor soğukken yapıyor. Ne olabilir acaba piston mu vuruyor, subap mı bilgi verirseniz sevinirim. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Kılıç

Evet Enjeksiyonlu hocam. Motor soğuk iken daha çok hissediliyor. Belirli bir süre sonra motor ısındığında ses geçiyor. Dizel gibi çalışıyor arada

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

10-40 olduğuna eminim... :yes:

5-30  yağ koyun   1 litre rom yağ ekleyin ve aracınızı takip edin....

9o5vQo.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
  Şahin Topaloğlu yazdı:

10-40 olduğuna eminim... :yes:

5-30  yağ koyun   1 litre rom yağ ekleyin ve aracınızı takip edin....

9o5vQo.jpg

zetec e de ne işknece olur bunlar.. sakın haaa

Baybars İbrahim Ülker yazdı:

Arkadaşlar konu açılmşken benim araçta da Mustafa beyin sorununa benzer birşey var. Aracım 98 Mondeo GLX 2.0 sabah motor soğukken ilk çalıştırmada motordan cırrrrr diye bir ses geliyor ve 2-3 saniye sonra kesiliyor. Bu sadece motor soğukken yapıyor. Ne olabilir acaba piston mu vuruyor, subap mı bilgi verirseniz sevinirim. 

otomatik şanzıman mı

Yorum bağlantısı
Mustafa Kılıç
(düzenlendi)

Marka vermek olur mu bilmiyorum.X bir petrolden 5w30 kattık. Geçen ay değişim yaptım ve şu an 5w30 var üzerinde

tarihinde Mustafa Kılıç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  Çağlar Bayur yazdı:

zetec e de ne işknece olur bunlar.. sakın haaa

otomatik şanzıman mı

Çağlar bey manuel. Kusura bakmayın siteye yeni girebildim

Yorum bağlantısı

Bugün saat:12.00 da videoya alacaktım oğluma marşa bas ben çekeyim dedim, marşa bastı herhangi bir ses gelmedi, lakin hava güneşli ve sıcak olduğu için ses yapmadı. Hava sıcakken ve motor sıcakken yapmıyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Kılıç
  Yaşar Demirci yazdı:

Yag kalınlıgı ne

5w30 hocam
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...