Oğuzhan Ertuğrul 29 Şubat 2016 Paylaş 29 Şubat 2016 Herkese Merhabalar Aracımın yolda giderken birden ,çekişten düşme problemi var,Kontağı kapatıp açınca eski düzenine geri dönüyor .Sık sık yapmasa'da arada yapıyor,ne zaman yapacağı hiç belli olmuyor.Bu sorun için aracı özel servise götürdüm.Bilgisayara bağladılar program map sensör arızası verdiğini söylediler.Parça değişti ,arabayı denedik ustayla beraber bastık 175 km yi gördük. 2 gün sonra aynı arızayı tekrar verdi,kontak açıp kapatınca düzeliyor yalnız,tekrardan ustaya götürdüm aynı arızayı verdi ,map sensöründeki ince boruyu değiştirdiler ve arızayı sildiler.Aynı şekilde arabaya tekrar bindik denedik problem olmadı.Aradan bir kaç gün sonra aynı arıza tekrar devam etti.Servise tekrar götürdüğümde bu sefer hava filtresine giren gri küçük parçayı değiştirdiklerini söylediler.Sonra tekrar denendi falan problem yok .Bir kaç gün geçip tekrar aynı arızayı verdi.Ustalara tekrar gidince bu arızanın ,tesisat yada beyin arızası olduğunu söylediler. Ve arıza arada yaptığı için bulamadıklarını söylediler.Şu an hiç birşey yaptırmadım,2 haftada 2 kere yaptı.Böyle bir arıza başına gelen var mı ? Ne yapabilirim ? Ne öneriyosunuz ? Yardımlarınızı bekliyorum .Ayrıca araba 75 lik ,120.000 km de arıza verince hiç tadı tuzu olmuyor araba gitmiyor..Şimdiden herkese teşekkür ederim.. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Şubat 2016 Paylaş 29 Şubat 2016 çok anlamam ama yakıtı aynı yerden mi alıyorsunuz? birde yakıtı aldığınız yeri değiştirir misiniz? Yorum bağlantısı
Erol Güven 29 Şubat 2016 Paylaş 29 Şubat 2016 Sıkıntı yakıt pompası gibi görünüyor bence işin ehli pompacıya bir gidin sorunu anlatın. Yorum bağlantısı
Serdar Çekiç 29 Şubat 2016 Paylaş 29 Şubat 2016 aynı sorun benim 2005 focus2 de de mevcut. araç giderken birden kasıyor ve gaz yemiyor. 2-3 sn kadar böyle olup sonra düzeliyor. dediğiniz gibi ne zaman yapacağı belli olmuyor. herzamanda yapmıyor. kafasına göre.kardeşimin ustasına gösterdim. EGR diye bi olay varmış. onu temizledi ama bi sonuç alamadık. aynı sorun devam ediyor. bir cumartesi fırsat bulabilirsem yetkili servise götüreceğim. sorunu çözerseniz buradan paylaşın. takipteyiz Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 29 Şubat 2016 Paylaş 29 Şubat 2016 Map sensörü turbo basıncını kontrol eder esasen,turbo boruları ve turbo kontrol... Yorum bağlantısı
Hüseyin Turan 29 Şubat 2016 Paylaş 29 Şubat 2016 eksoz borularına bir baktırın ezik yada tıkalı olabilir. bizim eski ford da böyle bir sorun olmuş servis bulamamıştı en sonunda sanayide motorcu arkadaş eksoz dedi söktürdük ezilmiş borular yenisini taktırdık araç düzeldi Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 29 Şubat 2016 Paylaş 29 Şubat 2016 Yazılım problemine benziyor. Bence araç beynine(pcm) yeni yazılım yüklenmeli. Yetkili serviste Yorum bağlantısı
Oğuzhan Ertuğrul 29 Şubat 2016 Yazar Paylaş 29 Şubat 2016 aynı sorun benim 2005 focus2 de de mevcut. araç giderken birden kasıyor ve gaz yemiyor. 2-3 sn kadar böyle olup sonra düzeliyor. dediğiniz gibi ne zaman yapacağı belli olmuyor. herzamanda yapmıyor. kafasına göre.kardeşimin ustasına gösterdim. EGR diye bi olay varmış. onu temizledi ama bi sonuç alamadık. aynı sorun devam ediyor. bir cumartesi fırsat bulabilirsem yetkili servise götüreceğim. sorunu çözerseniz buradan paylaşın. takipteyiz senin probleminin yakıt pompası olma ihtimali yüksek ,benim de başıma gelmişti daha önce,yolda giderken 2-3 sn silkeleme yapıp geçiyordu,arabayla uzun yola çıkmamanı tavsiye ederim,sıkıntı yakıt pompasındaysa yolda kalabilirsin.. çok anlamam ama yakıtı aynı yerden mi alıyorsunuz? birde yakıtı aldığınız yeri değiştirir misiniz? yakıttan olma ihtimali çok düşük diye düşünüyorum,sürekli aynı yerden alırım bilindik markalardan .. Sıkıntı yakıt pompası gibi görünüyor bence işin ehli pompacıya bir gidin sorunu anlatın. Aracın yakıt pompası ve enjektörleri 7 ay önce yapıldı , problem olabileciğini sanmıyorum.. Map sensörü turbo basıncını kontrol eder esasen,turbo boruları ve turbo kontrol... Ustalar turbo ile alakalı problem olmadığını söylediler.Gaza basınca Intercooler boruları çok iyi asılıyor..eksoz borularına bir baktırın ezik yada tıkalı olabilir. bizim eski ford da böyle bir sorun olmuş servis bulamamıştı en sonunda sanayide motorcu arkadaş eksoz dedi söktürdük ezilmiş borular yenisini taktırdık araç düzeldi aklımızda bulunsun ,teşekkürler Yazılım problemine benziyor. Bence araç beynine(pcm) yeni yazılım yüklenmeli. Yetkili serviste daha önce arabaya sonradan yazılım atıldı güçlenmesi için ,bir süre sonra orjinal yazılımı geri atıldı .Ayrıyetten bugün öğrendim, arabanın mazot filtresi 2 yağ değişiminden beri değişmemiş. Yağı değiştiren arkadaş orjinal bu değiştirmeyelim demiş,Babam da anlamaz nasıl biliyosan öyle yap demiş .Mazot filtresinden yapar mı acaba ? Yorum bağlantısı
Ozan Kılıçaslan 29 Şubat 2016 Paylaş 29 Şubat 2016 benim de araç 2006 focus tdci buna benzer bir sorunla ben de karşılaştım. Sizin araç dizel ise paylaşmış olduğum sorunu bu linkten incelemenizi tavsiye ederim. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/278772-2006-focus-hata-kodları-yardım/ sorunun çözümü kızdırma bujisi değişimiyle oldu ancak bana baya maliyeti vardı. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 1 Mart 2016 Paylaş 1 Mart 2016 mümkün ise marka ve yere güvenmeden yakıtı bir kaç depo değiştirirmisiniz... benzer bir olay başıma geldi arabam ışıklarda sürekli rölanti oynatıyordu. (farklı bir problem) . çözümü petrolü değiştirmekte buldum... Yorum bağlantısı
Recommended Posts