İçeriğe Yönlendir

Motor Kulağı

Ercan Pamukcu

Recommended Posts

Ercan Pamukcu

merhaba arkadaşar,

uzun zamandır ilk kalkışlarda titreme sorunu vardı ben baskı balatadan sanıyodum ama son zamanlarda fazlalaştı.motor kulağından olabileceği aklıma geldi ve bir arkadaşımla test ettik.arkadaş el firenini sonuna kadar çekti ve ani kalkış yapar gibi motoru zorladı ve bu vesileyle motor kulağının zorunlu olduğunu anladım.

gelelim asıl soruma ;büyük motor kulağını araştırdım orjinalini bulmak zor bulsam bile en ucuz 225tl diyorlar.yan sanayide 100tl yan sanayi taksam sorun yaşarmıyım ?

ben bu değişimi kendim yapmayı düşünüyorum.gözlemlediğim kadarıyla emme manifoldunu ve benzin enjektörünü sökmem gerekiyor.zaten uzun zamandır emme man. contalarını değiştirmeyi ve enjektörleri temizletmeyi düşünüyodum buda vesilesi olmuş oldu.sizce diğer motor kulağını değiştirmelimiyim.(1.5 sene önce şanzıman tarafındaki yağlı olanı değiştirtmiştim)

değişim konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

merhaba arkadaşar,

uzun zamandır ilk kalkışlarda titreme sorunu vardı ben baskı balatadan sanıyodum ama son zamanlarda fazlalaştı.motor kulağından olabileceği aklıma geldi ve bir arkadaşımla test ettik.arkadaş el firenini sonuna kadar çekti ve ani kalkış yapar gibi motoru zorladı ve bu vesileyle motor kulağının zorunlu olduğunu anladım.

gelelim asıl soruma ;büyük motor kulağını araştırdım orjinalini bulmak zor bulsam bile en ucuz 225tl diyorlar.yan sanayide 100tl yan sanayi taksam sorun yaşarmıyım ?

ben bu değişimi kendim yapmayı düşünüyorum.gözlemlediğim kadarıyla emme manifoldunu ve benzin enjektörünü sökmem gerekiyor.zaten uzun zamandır emme man. contalarını değiştirmeyi ve enjektörleri temizletmeyi düşünüyodum buda vesilesi olmuş oldu.sizce diğer motor kulağını değiştirmelimiyim.(1.5 sene önce şanzıman tarafındaki yağlı olanı değiştirtmiştim)

değişim konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum.

Cevabı vermişsin ? Orijinal almanda fayda olur  :good1:

Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu

parça numarası varmı arkadaşım orjinal ford parçaları satıyor baksın

Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

bizim usta arkadaşınki değiştirdiği zaman yan sanayi alması üzerine bakımı biraz geç yap ama orjinalini al dedi kulağın  ;)

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ
(düzenlendi)

Yan sanayi derken menşei neresi, Çin mi yerli mi? Ben bir yan sanayi firmasında çalışıyorum orjinalden kaliteli parça üretiyoruz hatta %100 iade garantisi vermemize rağmen iade oranımız 1000'de 3. 

Parça bu mudur?

717.jpg

Düzenleme: Yüzde değil bin'de üç.

tarihinde Ali Karadağ tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Burak Çamak

Yan sanayi olanlar çok daha çabuk bozuluyorlar, bu nedenle sık sık uğraşmak yerine biraz fazla verip orjinal tercih edin bence.

Yorum bağlantısı
Ercan Pamukcu

öncelikle cevaplar için teşekkür ederim,

hakan bey evet parça numarası var.numara bu 95AB-6038-EG  bi fiyat alabilirseniz sevinirim.

ali bey ithal olan fiyatlar genel de 100 tl. bi parçacıda yerli varmış oda 90 tl diyor.parça resimdeki değil.bu parçada bir diğer motor kulağı ama ben çok sallandığı için büyük olana yoğunlaştım.peki sizdeki orjinalden sağlam garanti verdiğiniz parçanın fiyatı nedir ?

parça bu ;

o38Y8q.jpg

burak bey aslında bende öyle yapmak istiyorum ama şuanda maddiyat çok iyi değil.sökmüşken enjektör temizliği ve conta değişimide yapacağım için maddi olarak zorluyor beni.

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

öncelikle cevaplar için teşekkür ederim,

hakan bey evet parça numarası var.numara bu 95AB-6038-EG  bi fiyat alabilirseniz sevinirim.

ali bey ithal olan fiyatlar genel de 100 tl. bi parçacıda yerli varmış oda 90 tl diyor.parça resimdeki değil.bu parçada bir diğer motor kulağı ama ben çok sallandığı için büyük olana yoğunlaştım.peki sizdeki orjinalden sağlam garanti verdiğiniz parçanın fiyatı nedir ?

parça bu ;

burak bey aslında bende öyle yapmak istiyorum ama şuanda maddiyat çok iyi değil.sökmüşken enjektör temizliği ve conta değişimide yapacağım için maddi olarak zorluyor beni.

Biz bunu üretmiyoruz, yukarıda paylaştığım ürünü de yılda birkaç kez üretiyoruz talebi çok az. Fiyat bilgisini ancak perakendecilerden alabilirsiniz, bu konu hakkında bilgim yok. 

Yorum bağlantısı
Ercan Pamukcu

Biz bunu üretmiyoruz, yukarıda paylaştığım ürünü de yılda birkaç kez üretiyoruz talebi çok az. Fiyat bilgisini ancak perakendecilerden alabilirsiniz, bu konu hakkında bilgim yok. 

peki sizin ürettiğiniz parça hangi marka oluyo ve hangi perakendecide bulabiliriz bilginiz varmı ? 

Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu

abi sordum yan sanayi var dedi orjinal yok çok satılmıyormus isteyen olursa birgün sonra getirtiyorlar

Yorum bağlantısı
Ercan Pamukcu

abi sordum yan sanayi var dedi orjinal yok çok satılmıyormus isteyen olursa birgün sonra getirtiyorlar

tamam abi fiyat da aşağı yukarı aynıdır.teşekkürler sorduğun için.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ercan Pamukcu

merhaba arkadaşlar,

motor kulağını değiştirdim.sorunum%60 - %70 oranında düzeldi ama hala hafif bir titreme var.onuda diğer nedenlerden(yağlı motor kulağı,baskı balata ve volan ve akisler)olabileceğine bağlıyorum.açılmayan somunlar beni zorlasada bir tam günde hallettim.

kBb2j7.jpg

LAyJpJ.jpg

QBakAA.jpg

el yapımı askı aparatı :)

JAa5Yq.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...