Fuat GÜVEN 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 Merhabalar, Aracım 98 mondeo ghia otomatik. Dün abim yenişehire gitti. Söylediğine göre oraya gidene kadar hiç bir sıkıntı yokmuş. Orada bir kahveye gidip çay içmişler. Sonrasında arabaya biniyor ve araç d de hareket etmiyor. R de sorun yok. 2 ve 1 de de sorun yok. Sadece D ye alınca sanki N gibi. Hiç bir şey yok. Birkaç ustayla görüştüm bana şanzuman inecek dediler. Akşam araba gelince Biraz kurcaladım. Şanzumanın üstündeki şalterin fişini çıkarında araç vitese geçiyor. Ben şalterden şüpheleniyorum. Sürüşte de 2 de kalkıp 60 kmh dan sonra D ye alınca devam ediyor. Sıkıntı yok. yalnız yavaşlayınca yada durunca 2 ye almak gerekiyor. Daha önce yaşayan var mıdır bilmiyorum ama bakalım nasıl çözeriz. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 2 de kalkıyor d de hareket yok ise şanzıman revizyon işareti ve muhtemelen içerde tas kırıldı. 4 e atıyor mu yoksa 3 te kalıyor mu? 1 Yorum bağlantısı
Fuat GÜVEN 9 Mart 2016 Yazar Paylaş 9 Mart 2016 Araç seyir halindeyken d ye alınca sıkıntı yok. Tüm vitesler çalışıyor. Bugün şalteri değiştirip deneme yapacağım. Eğer revizyon gerekecekse sıkıntı. Şimdiden araştırmalara başladım. Bakalım öğlenden sonra belli olacak inşallah. Yorum bağlantısı
Fuat GÜVEN 9 Mart 2016 Yazar Paylaş 9 Mart 2016 yaptığımız denemeler sonucu sorunun şanzımanda olduğuna karar verdik. Yaptığım araştırmalarda türkiyede yeni şanzuman buldum. Fiyat 8500 tl dediler, vazgeçtim. internette ( http://turkish.alibaba.com/product-gs/ford-cd4e-remanufactured-automatic-transmission-823967045.html) şanzıman buldum ama nasıl getirilir, güvenilir mi bilmiyorum. Birde kazalı bir araç var. Sanırım takla atmış .Sahibine ulaşabilirsem duruma göre hareket edeceğim. Eğer birşey çıkmazsa sanırım revizyon yoluna gideceğim. Yorum bağlantısı
Fuat GÜVEN 9 Mart 2016 Yazar Paylaş 9 Mart 2016 Haklısınız Çağlar Bey, pazartesi günü ancak sıra alabildim. Yanlız revizyon için sökmeden fiyat veremiyorlar. Diyorlar ki 1500e de bitebilir, 5000e de çıkabilir. Bu durumda söktürünce ola ki çok yüksek bi mevla çıkarsa ne yapmak gerekir? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 revizyonu zaten sıfırnı geçerse usta onu da söyler sıfırı alınır ancak çoookkk naidr bir durum. genelde daha önce kötü revizyonluda gövdede sorun var ise o da ... Yorum bağlantısı
Fuat GÜVEN 10 Mart 2016 Yazar Paylaş 10 Mart 2016 (düzenlendi) Çağlar Bey, sıfırı bir yerde buldum 8500 tl dediler. Hiç mantıklı gelmedi. Birkaç tane kazalı araçlarda var, satılık ama durumu nedir bilmiyoruz. Risk yani. Şu an bir tane 98 mondeo glx'e 2000 ghia nın hangi parcaları uyar konusundaki şanzıman kafama yatıyor. En azından araç yürür durumdayken kaza sonucu hurdaya çıkmış. Eğer şanzıman kazada hasar görmediyse sahibi durumunu bilir alınabilir diye düşünüyorum Vahdettin beye öm mesaj attım ama daha görmedi sanırım. 10 Mart 2016 tarihinde Fuat GÜVEN tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 Çağlar Bey, sıfırı bir yerde buldum 8500 tl dediler. Hiç mantıklı gelmedi. Birkaç tane kazalı araçlarda var, satılık ama durumu nedir bilmiyoruz. Risk yani. Şu an bir tane 98 mondeo glx'e 2000 ghia nın hangi parcaları uyar konusundaki şanzıman kafama yatıyor. En azından araç yürür durumdayken kaza sonucu hurdaya çıkmış. Eğer şanzıman kazada hasar görmediyse sahibi durumunu bilir alınabilir diye düşünüyorum Vahdettin beye öm mesaj attım ama daha görmedi sanırım. Kendisi en son 2012'de online olmuş. Göreceğini pek sanmıyorum. Yorum bağlantısı
Fuat GÜVEN 10 Mart 2016 Yazar Paylaş 10 Mart 2016 Haklısınız ben tarihe dikkat etmemişim. Neyse pazartesi günü aracı servise götüreceğim. Bakalım ne diyecekler. Yorum bağlantısı
Fuat GÜVEN 14 Mart 2016 Yazar Paylaş 14 Mart 2016 Yaptığımız denemeler sonucunda aracımda elektriksel problem olduğunu gördük. Şu an aracımda lpg de ve klima panelinde elektrik yok. Sinyaller de çalışmıyor. Vites de p de kitli kalıyor. Direksiyon altındaki sigorta panelinde temassızlık olduğu kesin. Aracı önce elektrikçiye bırakacağız, sonrasında şanzıman düzelmezse ona bakacağız. Ama tahminim elektriksel olduğu yönünde. Yorum bağlantısı
Hasan Belen 16 Mart 2016 Paylaş 16 Mart 2016 Yaptığımız denemeler sonucunda aracımda elektriksel problem olduğunu gördük. Şu an aracımda lpg de ve klima panelinde elektrik yok. Sinyaller de çalışmıyor. Vites de p de kitli kalıyor. Direksiyon altındaki sigorta panelinde temassızlık olduğu kesin. Aracı önce elektrikçiye bırakacağız, sonrasında şanzıman düzelmezse ona bakacağız. Ama tahminim elektriksel olduğu yönünde. sonuç ne oldu? Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 17 Mart 2016 Paylaş 17 Mart 2016 Yaptığımız denemeler sonucunda aracımda elektriksel problem olduğunu gördük. Şu an aracımda lpg de ve klima panelinde elektrik yok. Sinyaller de çalışmıyor. Vites de p de kitli kalıyor. Direksiyon altındaki sigorta panelinde temassızlık olduğu kesin. Aracı önce elektrikçiye bırakacağız, sonrasında şanzıman düzelmezse ona bakacağız. Ama tahminim elektriksel olduğu yönünde. Direksiyonun altındaki 23 numaralı sigortaya dikkat. Tam bu bahsettiğiniz şeyler onun başının altından çıkıyor. Yorum bağlantısı
Fuat GÜVEN 21 Mart 2016 Yazar Paylaş 21 Mart 2016 Sonuç aracın şanzıman açıldı kırık tas bulundu ve komple revizyon yapılıyor. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Mart 2016 Paylaş 21 Mart 2016 Sonuç aracın şanzıman açıldı kırık tas bulundu ve komple revizyon yapılıyor. Çalışmayan aksamlar? 1 Yorum bağlantısı
Fuat GÜVEN 31 Mart 2016 Yazar Paylaş 31 Mart 2016 Aracım komple revizyon yapıldı. Bu arada akslar da değişti. toplam maliyet 4000 tlyi buldu. Konu kapatılabilir. 1 Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 Aracım komple revizyon yapıldı. Bu arada akslar da değişti. toplam maliyet 4000 tlyi buldu. Konu kapatılabilir. Geçmiş olsun, İnşallah bir daha sorun olmaz. Akslar orjinal mi yan sanayi ise marka fiyat memnuniyet durumu nasıl. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Nisan 2016 Paylaş 12 Nisan 2016 konu kapanırsa forum kalmaz belki başkası aynı sorun ile karşılaşacak Yorum bağlantısı
Recommended Posts