Yahya Kılıç 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 Selam arkadaşlar geçen Toshiba Regza 32AV703G1 modelli led tv aniden stop etti. stand by ışığı yanıyor. Biraz elektronik bilgimle volt ölçümleri yaptım ama hatayı keşfedemedim. Besleme katında kırmızı ile çizdiğim yerlere 12 ve 24 volt gelmiyor.Birkaç foto koyuyorum belki bu konuda bilgisi olanlar vardır. Yorum bağlantısı
Murat Dere 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 O hatları takip edeceksin Yahya. Hat üzerindeki elemanları ölçeceksin. Açık devre olma olasılığı yüksek. Direnç ya da transistör açık devre olmuş olabilir... Bir de belki tüm kondansatörleri değiştirsen işe yarayabilir. Şişme görünmüyor ama bende de şişme yoktu. Hepsini sıfır taktım, çalıştı. Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 arızaya nasıl düştü acaba ? elektriklermi gidip geldi? yada çalışırkenmi kapandı. elektrik fişi hiç çekiliyormu ? Murat abinin dediği gibi kondansatör arızasıda olabilir. sigorta sağlammı? blok kondansatör de bozulmuş olabilir. en basit müdahale kondansatörlere olur. gerisi biraz uğraştırır. iyi bir tamirci ölçerek çözer. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 Standby anında o voltajlar çıkmaz. Çıksa zaten çalışır cihaz. Power on komutunu nereden aldığına bakmak lazım. Birde çıkışta kısa devre varmı bakın. Voltaj çıkışları Diod kademesinde şaseye ters polarma ile ölçülecek. Cihaz üzerindeki power tusu sağlam mi bakın. Kumandayı odadan çıkarıp deneyin. Kumanda takılı kalıp sinyal gönderirirse tv hiçbir komutu almaz. Tv üzerindeki tuşlarda çalışmaz o vakit Yorum bağlantısı
Misafir 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 Bunun 19 olanı bizde 6 ay önce bozuldu. Yarısı yeşil gösteriyor bazen düzeliyordu. Garantisi bittiği için servis uğraşmayın dedi. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 Uğraşamam dersen sıfırı 100 lira. http://lcdtvkartlari.com/index.php?route=product/product&product_id=360 3 Yorum bağlantısı
Yahya Kılıç 9 Mart 2016 Yazar Paylaş 9 Mart 2016 O hatları takip edeceksin Yahya. Hat üzerindeki elemanları ölçeceksin. Açık devre olma olasılığı yüksek. Direnç ya da transistör açık devre olmuş olabilir... Bir de belki tüm kondansatörleri değiştirsen işe yarayabilir. Şişme görünmüyor ama bende de şişme yoktu. Hepsini sıfır taktım, çalıştı. Hatları bi takip edebilsem sorun yok zaten. Hocam kondanstatorlere tek tek hatta büyüteçle baktım hepsi sağlam. Sizin dediğiniz olabilir mi şişmeden arıza yapma ihtimali düşük bir ihtimal ama aklımda arızaya nasıl düştü acaba ? elektriklermi gidip geldi? yada çalışırkenmi kapandı. elektrik fişi hiç çekiliyormu ? Murat abinin dediği gibi kondansatör arızasıda olabilir. sigorta sağlammı? blok kondansatör de bozulmuş olabilir. en basit müdahale kondansatörlere olur. gerisi biraz uğraştırır. iyi bir tamirci ölçerek çözer. kumandayı televizyon aylar öncesinden algılamadı bende kontrast vs ayarını manuel olarak tv dan yapıyordum ki bi tuş vardı ekranı kilitleme bir şeydi ona bastım evet dedim pat görüntü gitti. garip bir durum gözünüzde canlandırdığınızı umuyorum:) Standby anında o voltajlar çıkmaz. Çıksa zaten çalışır cihaz. Power on komutunu nereden aldığına bakmak lazım. Birde çıkışta kısa devre varmı bakın. Voltaj çıkışları Diod kademesinde şaseye ters polarma ile ölçülecek. Cihaz üzerindeki power tusu sağlam mi bakın. Kumandayı odadan çıkarıp deneyin. Kumanda takılı kalıp sinyal gönderirirse tv hiçbir komutu almaz. Tv üzerindeki tuşlarda çalışmaz o vakit Evet hocam power on komutuna baktım 3 küsürlü bir volt vardı. Sorun aylar önce televizyon kumandasının çalışmaması ile başladı önemsemedim manuel olarak tv dan ayarlıyordum hep kilitlendi mi diye düşünüyorum yani şu anda kumanda da çalışmıyor. Diod lara baktım tek tek artı ve ekside voltlar geliyor ters polarlama nedir onu anlamadım. Bunun 19 olanı bizde 6 ay önce bozuldu. Yarısı yeşil gösteriyor bazen düzeliyordu. Garantisi bittiği için servis uğraşmayın dedi. Saygılarımla. evet bende tamirciye götürdüm baktı etti besleme yanmış dedi nasıl yanar dedim açtım bende kurcaladım hala arıyorum bulana kadar devam:) Uğraşamam dersen sıfırı 100 lira. http://lcdtvkartlari.com/index.php?route=product/product&product_id=360 evet fiyatını biliyorum netten baktım fiyatlara olay 100 tl değil aslında tamamen hobby benimki. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 9 Mart 2016 Paylaş 9 Mart 2016 (düzenlendi) Ters polarma ölçümü şöyle; Ölçü aleti diot kademesine alınır. Kırmızı prop eksi noktaya sahiplenir, siyah prop diodların katotlarina değdirilir. 0'dan başlayıp 450-480 değerinde bir değerde sabit kalır. Hem kondansator hemde çıkışlar sağlam mı belli olur. Bence kumanda bir şekilde onarımı yapılıp denenmeli. Tv tuş klidi aktif olmuş sanırım 9 Mart 2016 tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts