İbrahim Halil Geloğlu 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 02.03.2016 tarihinde noter satışı yapılmış aracın 03.03.2016 tarihinde gelen ceza tebligatını İnternet üzerinden ödenebilir mi? Ceza tarihi 22.02.2016 dır. Vergi dairesine gitmeden ödenir mi? Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 burdan ödeniyordu ödeme yapmıştım bikaç kere https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MENU_MTV Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MENU_MTV den ödeyebilirsiniz veya hesabınız olan bankanın internet bankacılığından da ödenir.Muhtemelen halen vergi dairesine geçmemiştir. Beyanlı ödemeyi seçip makbuz bilgilerini gireceksiniz. 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu 10 Mart 2016 Yazar Paylaş 10 Mart 2016 Anlatamadım galiba. Aracı satışı bizden çıktıktan sonra gelen cezayı sordum. Verdiğiniz linkte plakayı ve tescil girince böyle bir kayıt yok diyecek zaten. Yorum bağlantısı
Misafir 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 Bankaların hemen hemen hepsinin internet şubesinden veya telefon ile ödeme yapabilirsiniz. Önceki hafta aracın satışını verirken sorun çıktı noterde, cezası varmış. Telefon ile enpara üzerinden ödemeyi yaptım, anında sistemden silindi. Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 (düzenlendi) denemekten zarar çıkmaz satış belgeleriniz sizdeyse satış alan kişinin kimlik fotokopisi o belgeler arasında var tescil tarihi de satışı verdiğiniz tarih olacaktır o tarihi girdiğiniz zaman yine araç kayıtlarına ulaşabilirsiniz. 10 Mart 2016 tarihinde Eray Aksoylu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 aracın satışı sizden çıktıktan sonra yazılan ceza alan kişiye ait olması lazım. Ben aracı alıp geriye dönerken radara girmişim ve ceza benim adıma bana geldi noterden satışı aldım 2 saat sonra ceza yedim Bence araştırın cezanın size değil aracı alan kişiye gitmesi lazım vede onun ödemesi gerekir Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 Ceza eski, satıştan 1 hafta önce yazılmış. En kolay yolu internet bankacılığı. Plaka yazınca , ceza sistemde varsa zaten çıkar, yoksa ,beyanlı ödeme işlemi ile yaparsınız. 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu 10 Mart 2016 Yazar Paylaş 10 Mart 2016 aracın satışı sizden çıktıktan sonra yazılan ceza alan kişiye ait olması lazım. Ben aracı alıp geriye dönerken radara girmişim ve ceza benim adıma bana geldi noterden satışı aldım 2 saat sonra ceza yedim Bence araştırın cezanın size değil aracı alan kişiye gitmesi lazım vede onun ödemesi gerekir Ceza tarihi araç satılmadan önceki yani bize ait olan cezadır. Ceza itirazı söz konusu değildir Ödemeyide vergi dairesinde yapacağım. Çünkü ilerleyen zamanlarda sıkıntı olmaması açısından. Ceza eski, satıştan 1 hafta önce yazılmış. En kolay yolu internet bankacılığı. Plaka yazınca , ceza sistemde varsa zaten çıkar, yoksa ,beyanlı ödeme işlemi ile yaparsınız. Haşmet abi ilerde çıkabilecek sorunlara karşılık bu ödeme için verdi dairesini tercih edeceğim. Daha önce gib.com. dan çok sayıda beyanlı ceza ödedim ama hepsinden ödeme gününde araç sahibi bizdik. Şimdi ilerde sıkıntı olabilir düşüncesi ile bu seçeneği kullanmayacağım. Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 Eğer satışı yapılmadan önce ceza yemişseniz, aracın tescil tarihi sizin aldığınız tarih olur diye düşünüyorum. Eğer ki hatırlıyorsanız, denemenizde fayda var. Yorum bağlantısı
Alparslan Özaslan 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 aracın plakasına veya tebliğ edilerek yazılan para cezalarında tutulan tutanaklar trafik bürosu tarafından anında vergi dairelerine gönderilmez.(özellikle plakaya yazılan tutanaklar)gönderilse bile 15 günlük indirimli sürede kayıtlara girmez.15 günden sonra indirimsiz ödeneceği için bir ayın tamamlanması beklenir.kayıtlara ondan sonra alını(eğer trafik ceza tutanağı tutulup ilgiliye tebliğ edildiyse)tebliğ edilmemiş ise trafik dairesi ilgilinin bulunduğu adrese tebliğ edilmek için gönderir(15 günlük indirimli ödeme süresi) tebliğ tarihinden itibarren başlar.eğerki trafik bürosu tarafından tebliği edilemezse belli bir süre sonra büronun ilan panosunda ilanen tebliğ edillir.süresini kesinleştirdikten sonra vergi dairesne gönderilir ki.bıu süre çok daha uzundur.bu arada araç satıldığında borç gözükmez.satış yapılır.etik olarak cezanın yazıldığı tarihte araç sahibi kimse onun ödemesi gerekir.plakaya yazıldığı zaman araç kimde olursa olsun borç plakaya çıkar.tutanak ilgiliye tebliğ edilmiş ise tutanaktabulunan TC kimlik numarası görüleceği için doğal olarak borcuda imzeleyen kişinin ödemesi gerekir. 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu 10 Mart 2016 Yazar Paylaş 10 Mart 2016 tutanak ilgiliye tebliğ edilmiş ise tutanaktabulunan TC kimlik numarası görüleceği için doğal olarak borcuda imzeleyen kişinin ödemesi gerekir. Bu son yazdıklarınız için direk maliyede yatırmak çok mantıklı olacaktır. Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu 10 Mart 2016 Yazar Paylaş 10 Mart 2016 Eğer satışı yapılmadan önce ceza yemişseniz, aracın tescil tarihi sizin aldığınız tarih olur diye düşünüyorum. Eğer ki hatırlıyorsanız, denemenizde fayda var. Hocam denemedim ama denesemde giremem bu konuda ön yargılıyım evet. Çünkü sistem artık online noter satısı verildikten sonra plaka satıcıdan düşüyor. Dolayısı ile trafik ve maliye ile iletişim kesiliyor. Bu kanıya nerden vardıgımı soracak olursanız e devlette araç ve tapu sorgulama gibi birçok işlem var. İşlenmesi dakika bile sürmüyor. Bizzat denedim. Bİz e devletten ne görüyorsak sistemde e devlette görüyor. Tüm kurumlar sistemden kontrol ediyorsa bizde kontrol ettiklerini sağolsun e devletle izliyoruz. Yorum bağlantısı
Alparslan Özaslan 10 Mart 2016 Paylaş 10 Mart 2016 Bu son yazdıklarınız için direk maliyede yatırmak çok mantıklı olacaktır. evet çünkü bankalar tahsil ettikleri vergiyi üç gün içinde maliyeye bildirmek zorunluluğu var..gib den yatırsanda sistem yoğunluğundan dolayı anında düşme de bazen olmuyor.en iyisi araçta satılmış.gidip tutanak ile yatırmak mantıklı olacaktır.vezne alındısı kesildiği anda borç kapatılıyor.ayrıca beyanlı olarak indirimli yatırdığınızda tutanak trafik bürosundan geç gönderilse bile kayıtlara alırken tutanak serive sıra numarası girildiği için önceden yatan tutanak seri numarasını otomatik görüyor ve sistem anında kapatıyor. 1 Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş 11 Mart 2016 Paylaş 11 Mart 2016 (düzenlendi) Ceza tarihi araç satılmadan önceki yani bize ait olan cezadır. Ceza itirazı söz konusu değildir Ödemeyide vergi dairesinde yapacağım. Çünkü ilerleyen zamanlarda sıkıntı olmaması açısından. pardon ben orayı atlamışım özür dilerim buradan denedinizmi https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MENU_MTV beyanlı ödeme kısmından 11 Mart 2016 tarihinde Ramazan Altıntaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu 16 Mart 2016 Yazar Paylaş 16 Mart 2016 Ceza vergi dairesinden ödenmiştir . Yatırılan dekontatta bizim ismimiz ve söz konusu plaka geçmektedir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts