İçeriğe Yönlendir

Kapı Açık Uyarısı - Kumandadan Bağaj Açma Vb..

Tevfik Can Yaptı

Recommended Posts

Tevfik Can Yaptı

İyi günler arkadaşlar benim 2004 model 1.4 comfort fiestam var kafama takılan bir kaç soru varda yardımcı olursanız sevinirim

1-Gösterge paneli üzerinde kapı açık uyarısı yanıyor forumu biraz araştırdım wd 40'ın iş göreceğini yazıyor tam olarak kilit mekanizmasına sıkmam mı gerekiyor yoksa bir muhafaza gibi bir şeyide temizlemem gerekirmi ?

2-Kumanda üzerindeki dügmeden bir türlü bağajı açmayı beceremedim ( 2 kere basmayı denedim) acaba kumandadaki düğme pasif durumda da aktif etmek mi gerekiyor. Bağaj konsoldaki düğmeden açılıyor.

3-Kumanda dan kapıları açtığımda yada kapadığımda dörtlülerin yanıp sönmesi gibi bir durum varmı bu modellerde 

Yorum bağlantısı
Misafir

Bildiklerim bunlar daha tecrübeli arkadaşlar da yardımcı olacaktır.

1- Kapıların menteşe yerlerinin orada siviçler bulunuyor, kapı açıkken parmağınızla siviçe sonuna kadar bastırın eğer ışık sönüyorsa açılıp temizlemek ile çözülebilir.

2- Bagaj butonun oksitlenmiş veya pislik gelmiş olabilir, anahtarı açıp kontak spreyle temizlemek uygun olur.

3- Kayınpederin 2005 fiestasında dörtlüler yanıyordu, sanırım sizinkinde de yanmalı.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

1. Muhtemelen kapı kilit svitchi arızalı. Wd40 ile düzelmeyebilir. Değişime gidebilir. Dörtlülerin yanmaması da bu arızaya bağlı diye düşünüyorum. Çünkü beyin kapıyı açık görüyor.

2. Kumanda düğmesine basılı tutun açılır

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Çekiç

dörtlüler yanar

benim önceki aracım 2005 fiestaydı. onunda anahtardan bazen kapıları açmıyordu. kilitçiye gittim. anahtarı açtı. içindeki butonlar yerinden kopmuştu. lehimleme işlemiyle halletti. bu tarz bişeyse şanslısınız. 5-10 liraya halledersiniz. umarım böyle basit bir sorundur. normal anahtarcılarda artık araç kilidi anahtarı tamir ediyor. bilginiz olsun. ama hepsi değil tabii

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Oflaz

3-Kumanda dan kapıları açtığımda yada kapadığımda dörtlülerin yanıp sönmesi gibi bir durum varmı bu modellerde 

2004 mondeoda durum şöyle: Kapıları açarken dörtlüler yanıyor ancak kilitlerken yanmıyor. Fiestada da böyle olması lazım

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tevfik Can Yaptı

Bagaj kapısının swichine parmağımla 2 veya 3 kere kapatıp açtıktan  sonra paneldeki uyarı kalktı normale döndü. O normale dönünce kumandadan kapattığımda dörtlü yanıp söndü. Kumanda dan bagaj açmayı yapamadım büyük olasılıkla kumandadaki düğmeyle alakalı herhalde. Bir de bu modellerde hareket edince otomatik kapı kilidi özelliği var mı? Varsa nasıl aktif ediliyor..

Şimdiden teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Bagajı açmak için düğmeye arka arkaya 2 kez basmalısınız.

Yorum bağlantısı
Tevfik Can Yaptı

Bagajı açmak için düğmeye arka arkaya 2 kez basmalısınız.

denedim ama herhangi birsey olmadı

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

denedim ama herhangi birsey olmadı

Kumandanın içini açıp kontrol edin oksitlenme falan varmı.

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Arif Aykın
(düzenlendi)

Çevrenizde kilitçi varsa getirip o kapı kilit switchinin köprülemesini ve açıkta olsa kapalı da olsa kapalı göstermesini isteyeceksiniz. Bendeki sağ ön kapı kilit problemini böyle çözdüm. Maliyet işçilik 20 TL. 

tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek

Çevrenizde kilitçi varsa getirip o kapı kilit switchinin köprülemesini ve açıkta olsa kapalı da olsa kapalı göstermesini isteyeceksiniz. Bendeki sağ ön kapı kilit problemini böyle çözdüm. Maliyet işçilik 20 TL. 

yani gerçekten açık kalmışsa da uyarmayacak, öyle mi? 

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Evet uyarmayacak. Kapı kilit 450 tl civarındaydı ben almadım şahsen bu şekilde yaptırdım Allah'a şükürler olsun sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...