İçeriğe Yönlendir

Volvo S60 1.6 Drive E

Misafir

Recommended Posts

(düzenlendi)

Bugun ilk defa aktif guvenlik devreye girdi. Benim icin de tecrube oldu. Ara sokaktan direk onume taksi cikti. Hic frene basmadim ama taksi yavas donunce ben de kendi salinimina biraktim araci, demek ki aktif guvenlik sistemi beni vurdunduymaz olarak niteledi:) cok kisa ve sert bir fren yapti, ben oyle bir fren yapamam. Beraerinde yogurt kutusu ezmis gibi ses geldi. Ben acaba sanzimanmi yoksa ariza mi derken hatun da garipligi anladi. O anda isik ve uyari sesi dikkatimi cekmedi ama 1sn'lik freni gayet iyi hissettirdi.

Saygilarimla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Bugun ilk defa aktif guvenlik devreye girdi. Benim icin de tecrube oldu. Ara sokaktan direk onume taksi cikti. Hic frene basmadim ama taksi yavas donunce ben de kendi salinimina biraktim araci, demek ki aktif guvenlik sistemi cok kisa ve sert bir fren yapti, ben oyle bir fren yapamam. Beraerinde yogurt kutusu ezmis gibi ses geldi. Ben acaba sanzimanmi yoksa ariza mi derken hatun da garipligi anladi. O anda isik ve uyari sesi dikkatimi cekmedi ama 1sn'lik freni gayet iyi hissettirdi.

Saygilarimla.

Çalışıyormuş demek ki :)

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
(düzenlendi)

Yarim saatir Servet Bey'in mazda konusunu ariyorum, Arif'in manchaster'a attigi golu arayan cocuk misali kendi konuma döndüm:)

Bari videoyu buraya yapistirayim. Arac tam not almis testlerden.

Saygilarimla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Ayni fidyoyu Servetten de bekliyoruz. Hizini da 10 km arttirirsa dadindan yenmez.

Yorum bağlantısı

Bugun aksam kurtulus trafigune girdim, ustune Ankara eskisehir yolunda ciddi bir kaza nedeniyle felc olan ara sokaklar dahil tuketim bu oldu.

Saygilarimla.

7f95ba1d02b840f89273bf5d327976db.jpg

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün
(düzenlendi)

Bugun ilk defa aktif guvenlik devreye girdi. Benim icin de tecrube oldu. Ara sokaktan direk onume taksi cikti. Hic frene basmadim ama taksi yavas donunce ben de kendi salinimina biraktim araci, demek ki aktif guvenlik sistemi beni vurdunduymaz olarak niteledi:) cok kisa ve sert bir fren yapti, ben oyle bir fren yapamam. Beraerinde yogurt kutusu ezmis gibi ses geldi. Ben acaba sanzimanmi yoksa ariza mi derken hatun da garipligi anladi. O anda isik ve uyari sesi dikkatimi cekmedi ama 1sn'lik freni gayet iyi hissettirdi.

Saygilarimla.

Çalışıyormuş demek ki :)

Elbette çalışıyor, ama ne zaman çalışmayacağı da belli olmuyor. Daha önce de yazmıştım. Büromda bunlardan iki tane kiraladık ve 3 yıl 90 bin km kullanıldı. Gerçekten çok iyi ara S60. Kiralama süreleri dolunca S60 yerine bu kez Opel Insignia kiraladık Fakat Insignia'yı Volvo'ya teker diye takmam. O kadar yani.

Ama yine de söylemeden geçemeyeceğim, Volvo'da city safe çok güvenilir bir performansa sahip değil.Allah korusun, Tesla'dan ders alalım %100 güvenmeyelim.

tarihinde Rıdvan Ergün tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Elbette çalışıyor, ama ne zaman çalışmayacağı da belli olmuyor. Daha önce de yazmıştım. Büromda bunlardan iki tane kiraladık ve 3 yıl 90 bin km kullanıldı. Gerçekten çok iyi ara S60. Kiralama süreleri dolunca S60 yerine bu kez Opel Insignia kiraladık Fakat Insignia'yı Volvo'ya teker diye takmam. O kadar yani.

Ama yine de söylemeden geçemeyeceğim, Volvo'da city safe çok güvenilir bir performansa sahip değil.Allah korusun, Tesla'dan ders alalım %100 güvenmeyelim.

Ben yok farzediyorum zaten. Bu yuzden devreye girince anlamsizca araba bozuldu galiba diye saga sola bakan bir surucu modundaydim.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
ender özgün çakmak

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanızı dilerim. 2012 S60 2.0tdi eski eşimin arabası sıkça kullandım mondeo ile aynı segmentte ama daha premium hissettiriyor onun dışında bir çok özelliği zevk olayı. S60'ın direksiyonu şu an kullandığım 2010 mondeo'dan daha yumuşak yön vermek daha kolay ama mondeo'ya göre önden kayma eğilimi fazla ve ön tarafı daha ağır hissettiriyor gerçi mondeom SW olduğu için ağırlık dağılımı farklı olabilir. Aynı km'de ikinci el fiyatları yakın ama S60 daha prestijli ve daha masraflı. S60 süspansiyonu daha yumuşak ve konforlu arka koltukları daha rahat.

Yorum bağlantısı

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanızı dilerim. 2012 S60 2.0tdi eski eşimin arabası sıkça kullandım mondeo ile aynı segmentte ama daha premium hissettiriyor onun dışında bir çok özelliği zevk olayı. S60'ın direksiyonu şu an kullandığım 2010 mondeo'dan daha yumuşak yön vermek daha kolay ama mondeo'ya göre önden kayma eğilimi fazla ve ön tarafı daha ağır hissettiriyor gerçi mondeom SW olduğu için ağırlık dağılımı farklı olabilir. Aynı km'de ikinci el fiyatları yakın ama S60 daha prestijli ve daha masraflı. S60 süspansiyonu daha yumuşak ve konforlu arka koltukları daha rahat.

Direksiyon konusunda ki tespitiniz dikkatimi cekti. Bazi modellerde opsiyon olarak direksiyon ayari var. Mondeo mk3 kullandim uzun sure. Direksiyon agirliklari yakin ama nedense mk4 sanki bana yeninnesil dahah hafiftir gibi geliyordu.

Bunarada bir duzeltme, ilk yorumlarda aracin donus capini yetersiz bulmustum. Genelde direksiyonu sona yaslamam. Volvoda da tesaduf eseri direksiyonu yaslayip bir milim geri cektigimde daha iyi bir donus capi oldugunu gordum. Belki mercedes tarzi hafif yatiyor olabilir tekerlekler. Bunu duzelteyim.

Ikinci duzeltme: Aracin frenleri hep guven verdi ama sicakliklar artmaya basladikca 3 kere abs devreye girdi farkli zamanlarda. Tehlikeli bir durum olusmadi ama umdugumdan daha etken devreye giren abs psikolojik olarak fren mesafemi etkiledi. Belki isinan asfalt ve lastik farki ama sonucta kul yapisi. Dinamikler surekli degisiyor.

Onden kayma hissi almadim. Hatta hic kayma hissi almadim ama bir onceki paragrafin son cumlesi ile baglayayim, yol sartlarinsureklindegisken en guvendigin anda falso yaparsa, hatasiz kurtaracak limitlerde olmak lazim.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Güle güle kullan abim kazasız belasız çok güzel görünüyor

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Güle güle kullan abim kazasız belasız çok güzel görünüyor

Sagol Erkancim. Daha iyisi senin olsun insallah.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı

S60'in da bakimi 20.000'de bir diye biliyordum ama 10.000'de bir diye israr edenler var:) Focus 15.000 oluyor da niye volvo 10.000 cevap pek yok. S80 konusuna gelince s80 d ile e segmenti arasinda. Kuuck otor secenekleri yaniltmasin, Volvo pazara gore akilli bir taktik uyguluyor vergi nedeniyle kucuk motor getirerek. Arac buyudukce derdi artar, makam koltuguna otoracak kadar paran, uzun yolda keyif yapacak kadar vaktin varsa s80 al:)

Saygilatimla.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

S60'in da bakimi 20.000'de bir diye biliyordum ama 10.000'de bir diye israr edenler var:) Focus 15.000 oluyor da niye volvo 10.000 cevap pek yok. S80 konusuna gelince s80 d ile e segmenti arasinda. Kuuck otor secenekleri yaniltmasin, Volvo pazara gore akilli bir taktik uyguluyor vergi nedeniyle kucuk motor getirerek. Arac buyudukce derdi artar, makam koltuguna otoracak kadar paran, uzun yolda keyif yapacak kadar vaktin varsa s80 al:)

Saygilatimla.

Bizdeki S60lardan birisinde 60 küsur bin km de şanzuman arızası oldu. Değişim gerekti. Servis 40 bin ve 50 bin km bakımlarına 10 nin km yerine 12 bin km de gelmişsiniz diye değişimde sorun çıkarttı.

Biz 10 binde gelsek senin şanzumanla ilgili bir bakım programın yoktu, arızayı buna bağlayamazsın diye itiraz edip şiddetli bir itiraz yapıp mahkemeye gideceğimizi söyleyince haklısınız diyerek ücretsiz değişim yaptılar. Velhasıl, bakım periyodu 10 bin km.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Bakım aralığının dar ıluşu kötü. Hele en yakın servis 250 km ötedeyse!

Ancak markanın ve S60 'ın kalitesine sözüm yok.

NOT: Üstteki mesajımı telefonda yazarken amlatım bozuk olmuş. Kusura bakmayın.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

mazdalarda 6 ay deniyor periyodik bakım, doğru mudur? 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

bmw lerde bilgisayar karar veriyor diye biliyorum, 10bin de olabiliyor 25bin de. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Aracı yakınen gördüm. Çok güzel çok temiz. Güle güle kullan. Allah kaza bela vermesin.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

aynı hava filtresini 25bin kullanmak... acaip adrenalin dolu bie ekşın olmalı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Tiguanı alırken S60 da baktım. Servisinin Isparta'da olmayışı beni vazgeçirdi. Ama hala aklımda...[emoji1][emoji4]

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...